Je tuin Feng Shui inrichten

9 januari 2023
335
feng shui tuin

Je eigen woning zo Feng Shui mogelijk inrichten, dat is een fenomeen dat vaak terugkomt bij Paradijsvogels. Het ontbrekende stuk hierbij was de Feng Shui tuin, en om te zorgen voor de perfecte energie in én rondom het huis is dat een heel belangrijk detail. Fijn om alvast te weten is dat het niet heel ingewikkeld is, Feng Shui is namelijk gebaseerd op de kracht van de natuur, hiermee is het toepassen in de tuin de uitgelezen plek! Om ervoor te zorgen dat je de volledige positieve, energieke krachten gebalanceerd krijgt staan er een aantal belangrijke tips in dit artikel.

Wat is Feng Shui?

Mocht je er nog nooit van gehoord hebben, dan is dat geen enkel probleem. Het is namelijk niet lastig om te leren: Feng Shui is een oude Chinese filosofie waarin je eigen leefomgeving, je gevoel en je geluk volledig centraal staan. Hierbij draait het allemaal om het zorgen voor een harmonisch geheel. Belangrijk is om dat te doen met organische en natuurlijke elementen, hierdoor krijg je namelijk een ontspannende sfeer. Zowel je geest als lichaam zullen op deze manier het beste kunnen uitrusten, waardoor stress heel snel uit je lichaam zal verdwijnen.

Natuurlijk materiaal

Op het moment dat je in je tuin staat, moet je het gevoel hebben alsof je midden in de natuur staat. Om dit gevoel te creëren moet je ervoor zorgen dat je omringd bent met natuurlijke materialen. Denk hierbij aan meubels van hout zoals luxe tuinstoelen, maar ook decoratieve, organische stenen en een pad gemaakt van aarde. Op deze manier behoud je de Chi in balans, dat vormd de harmonie met het vuur, water en aarde element.

Lees ook:  Tips voor het kiezen van meubels

De vijf elementen binnen Feng Shui

Vuur, hout, metaal, aarde en water. Dat zijn de vijf elementen die zo veel mogelijk terug moeten komen binnen je Feng Shui tuin. Het vuur element kun je gemakkelijk toepassen door een vuurkorf, om heerlijk ontspannend te kunnen zitten kun je het beste kiezen voor houten suns tuinmeubelen. Metaal, dat klinkt als een lastig elementen om terug te brengen in de tuin, maar dat valt reuze mee. Je kunt bijvoorbeeld een afdakje maken met daarin metalen palen. Ook het water is heel belangrijk voor de perfecte energie, hierbij is het belangrijk dat het water schoon is en ten alle tijden kan stromen. Het hoeft geen groot zwembad te zijn, een fontein is meer dan voldoende. En de aarde kun je toepassen voor de planten maar ook als een organisch pad.

feng shui tuin

Hou het midden vrij

Om ervoor te zorgen dat je energie makkelijk door je tuin kan stromen moet je geen blokkerende gedeeltes hebben in je tuin. Zet dus geen meubels, bomen en planten in de kern.

Zacht en vloeiend

Feng Shui is gebaseerd op de natuur, en als één ding de natuur het beste kan omschrijven dan is het wel ‘vloeiend’. Er zijn namelijk heel zelden rechte lijnen in de natuur te vinden. Maak daarom ook gebogen lijnen in je tuin, maak gebruik van organische vormen, plaats bloemen niet kaarsrecht naast elkaar, maar laat het zijn eigen gang gaan. Mocht je bijvoorbeeld een vijver, fontein of een zwembad hebben, kies dan ook voor een organische vorm. Dit zal je rust ten goede komen, doordat de energie perfect door de ruimte kan stromen.

Lees ook:  Deze 7 duo's in de tuin helpen elkaar met groeien en bloeien

Wit zorgt voor helderheid

Wil je de tuin optimaal benutten? Dan is het plaatsen van planten en bloemen de beste optie. Het zorgt namelijk voor een frisse en gezonde energie. Zorg wel dat je veel verschillende bloemen en planten hebt die in bloei staan tijdens verschillende periodes. Hierdoor zal je tuin altijd blijven stralen. Ook een groot verschil in afmeting en vorm is hierbij belangrijk. Lavendel is hier prachtig voor, het is namelijk een ontzettende organische bloem die je beschermt tegen afgunst. Een goede combinatie wat betreft kleuren is ook belangrijk, probeer ongeveer twintig procent van de planten wit te hebben. Witte bloemen staan namelijk voor helderheid, frisheid en zuiverheid. Wit is daarmee ook de favoriete kleur binnen Feng Shui!

Het maakt niet uit hoe groot je tuin is

De grootte van je tuin speelt absoluut geen rol in het zorgen voor een volledige positieve kracht. Natuurlijk helpt het mee als je een dusdanig grote tuin hebt waarin je kunt wandelen, maar ook op het balkon of in een kleine binnenplaats kun je met gemak een oase van harmonie creëren.

Meer lezen over je woning Feng Shui inrichten? Lees hier onze blog over je slaapkamer Feng Shui inrichten en je keuken Feng Shui inrichten.

Over de auteur

Mathias Molenberg

Recente berichten

De 6 allermooiste gedichten bij overlijden opa

Zo laat je jouw Toscaanse Jasmijn bloeien!

Babykamer inrichten? Bekijk deze checklist!

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings