Je keuken Feng Shui inrichten

20 oktober 2022
1019
Feng Shui

Feng Shui is een Chinese filosofie die meer dan 3500 jaar oud is. Het gaat over hoe je gevoel en geluk beïnvloed wordt door je omgeving. Bij Feng Shui gaat het over energiestromen tussen alles en iedereen. Al deze energiestromen kunnen je positief beïnvloeden. De meeste mensen richten hun huis Feng Shui in, maar weten niet hoe ze dat bij hun keuken moeten doen. Het maakt niet uit of je een design of klassieke keuken in huis hebt, iedere keuken is Feng Shui in te richten. Lees verder om te ontdekken hoe je jouw keuken Feng Shui kan inrichten.

Plaatsing van de keuken

Om je keuken optimaal Feng Shui in te richten begin je bij de plaats van de keuken in je huis. Een keuken hoort niet bij de ingang van het huis, in de buurt van een badkamer of midden in het huis te staan. Om de goede energiestromen te bevorderen is het aangeraden om je keuken op dezelfde verdieping te hebben als waar het eetgedeelte en woonkamer zich bevinden.

Feng Shui kleuren

Mensen vergeten vaak de kracht van kleuren als het gaat om het verbeteren van de energiestromen. Voor grotere keukens brengen kleuren zoals groen, grijs, wit en aardetint goede energiestromen de keuken in. Voor kleinere keukens mogen de kleuren iets lichter zijn, wel in hetzelfde kleurenpallet. Op deze manier laat je een kleine keuken helderder lijken. Maak de keuken niet te druk door veel verschillende kleuren te gebruiken. Voor de beste energiestromen is het gebruiken van maximaal 2 kleuren verstandig.

Lees ook:  Het inrichten van je nieuwe badkamer
Feng Shui

Het kookgedeelte en de gootsteen

Om conflicten te voorkomen mogen de elementen water en vuur niet in hetzelfde gebied geplaatst worden. Daarom is het belangrijk om het fornuis (vuur) en de gootsteen (water) te scheiden doormiddel van een kookeiland of aan de uiteindes van de keuken. Is dit niet het geval? Breng dan de goede energie terug door extra aarde-elementen in je keuken te brengen. Leg bijvoorbeeld een vloerkleed neer, natuurlijk wel in een van de Feng Shui kleuren.

Het interieur van de keuken

Bij het inrichten van je keuken volgens Feng Shui zijn aarde-elementen noodzakelijk. Gebruik maken van houten accessoires, kasten, tafels en stoelen zijn allemaal mogelijkheden om aarde-elementen te implementeren in je keuken. Wil je op een andere manier aarde-elementen toevoegen? Dan zijn planten de ideale oplossing. Voor keukens waar kasten aan de muur hangen is het uiterst belangrijk dat deze kasten tot aan het plafond komen. Dit zorgt er namelijk voor dat negatieve energie zich niet kan verzamelen op die plek. Een van onze favoriete interieurstijlen voor de keuken, is Wabi Sabi!

Feng Shui

De netheid van de keuken

De basis van goede energiestromen is een ruimte die netjes en op orde is. Hierdoor voel jij je comfortabeler in je keuken en kun je productiever te werk gaan. Belangrijk is om alles binnen handbereik te hebben en elk keukengerei een vaste plek heeft in je keuken. Naast de netheid van je keuken is het vervangen van spullen kapot zijn of niet meer nodig hebt key. Zo maak je plaats voor belangrijkere spullen die het welzijn van jou en de mensen om je heen zullen bevorderen.

Lees ook:  Alles wat je moet weten over bruine edelstenen

Nu dat jij alles weet over het Feng Shui inrichten van je keuken, kan je verder gaan met je woonkamer. In deze blog geven wij Feng Shui tips voor je woonkamer!

Wil je meer weten over het Feng Shui interieur! In deze blog vertellen we er alles over!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

5 manieren om de klantervaring te verbeteren

Rouw in diverse culturen

Zó moet het: het plannen van je volgende zomervakantie

De mooiste scooterroutes van Nederland

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down