Feng Shui je slaapkamer inrichten

21 december 2022
565
Feng Shui slaapkamer

Door Feng Shui toe te passen in je woning zorg je ervoor dat energie wordt teruggebracht op plaatsen waar deze ontbreekt. Door de juiste meubels te kiezen in combinatie met een goede indeling wordt harmonie gecreëerd in je woning. Hierdoor zul je meer balans voelen in je leven. Om die ultieme harmonie te creëren, is het van belang dat iedere ruimte in je huis volgens Feng Shui wordt ingericht. Om die reden gaan wij in deze blog kijken naar de manieren om je slaapkamer Feng Shui in te richten.

Feng Shui kleuren en materialen

Om je slaapkamer volgens Feng Shui in te richten begint het allemaal met het kiezen van de juiste kleuren en materialen. We beginnen met het kleurgebruik in de slaapkamer. Om ervoor te zorgen dat de energiestromen zo goed mogelijk zijn, in combinatie met de beste tinten voor een goede nachtrust, is de beste keuze zachte tinten. Tinten die rust uitstralen, zoals lichtblauw of lichtgroen zijn ideaal. Om je kamer niet koel te laten overkomen, kun je voor warme kleuren kiezen in je dekbed. Zo creëer je een mooi balans in het kleurgebruik.

Feng Shui slaapkamer

Als we kijken naar het gebruik van materialen is het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout perfect om de harmonie is je slaapkamer te bewaren. Maar denk ook eens aan de materialen van je dekbed en beddengoed. Het beste is om synthetische materialen te vermijden en te kiezen voor stoffen zoals katoen of wol. Deze materialen zijn naast Feng Shui ook lekker warm waardoor je kunt de verwarming niet zo hoog hoeft te zetten. Toch te koud? Dan kun je het beste energie vergelijken om zo het laagste tarief te betalen.

Lees ook:  Kant op straat

Positionering van je bed

De positionering van je bed is zeer belangrijk om je slaapkamer Feng Shui te maken. Het begint bij de plaatsing van het hoofdeinde. Deze staat idealiter in het midden tegen de muur die naar het noorden gericht staat. Let op dat het bed niet onder een raam of tussen het raam en de deur staat. Als dit wel zo is, kan je de balans terugbrengen door gordijnen voor het raam te hangen. Hiernaast is het belangrijk dat je ook vanuit beide kanten het bed uit kan stappen en de deur kan zien vanuit een schuine hoek.

Door je bed zo te positioneren dat je schuin tegen de deuropening aankijkt, voel je je veiliger en kan je beter tot rust komen in je slaapkamer. Indien dit niet mogelijk is, kan je een spiegel ophangen om via de weerspiegeling de deur in de gaten te houden. Pas wel op dat het bed niet te zien is in de spiegel. Dit zorgt namelijk voor een slechte harmonie in de ruimte. Om een betere energiestroming door je huis te creëren, is het van belang dat de deur op zijn minst op een kiertje blijft staan. Grenst je slaapkamer aan je badkamer? Houdt dan ten alle tijden gesloten om de negatieve energie uit je slaapkamer te houden.

Feng Shui meubels en decoratie

Om ervoor te zorgen dat de energiestroming binnen de slaapkamer zo optimaal mogelijk blijft, is het slim om het aantal meubels in je slaapkamer te beperken. Bij het plaatsen van de meubels, is het belangrijk om ze niet te dicht op je bed te plaatsen en aan beide kanten van de kamer hetzelfde neer te zetten. De symmetrie in je slaapkamer zorgt ervoor dat het evenwicht en de harmonie in de kamer zo veel mogelijk bewaard blijft. Het plaatsen van een bureau, boekenkast of planken ophangen boven je bed is niet goed voor de harmonie. Deze zien er al snel rommelig uit en kunnen de positieve energiestromen blokkeren. Hiernaast kan er bovenop deze kasten zich negatieve energie ophopen die je absoluut niet wilt hebben in je slaapkamer.

Lees ook:  Boeketten van versteende bloemen
Feng Shui slaapkamer

Bij het kiezen van de decoratie is het belangrijk om voor ronde of gestroomlijnde vormen te kiezen. Deze zorgen namelijk voor een betere energiedoorstroming. Prima keuzes als decoratie zijn: kaarsen, verse bloemen of een leuke foto waar jij blij van wordt. Of gebruik een zoutlamp in je slaapkamer. De zoutlamp heeft een reinigende werking en kan helpen bij een betere nachtrust. Lees in deze blog meer over de betekenis en werking van de zoutlamp. Het plaatsen van elektrische apparaten zoals tv’s of computers in je slaapkamer is een no-go. Elektrische apparaten brengen negatieve energie met zich mee waardoor de harmonie in de slaapkamer verpest wordt. Het is wel mogelijk om deze te plaatsen in je woonkamer. Hierbij is internet en tv vergelijken wel handig om te doen, want een hoge rekening op je deurmat zorgt alleen maar voor negatieve energie in je woning.

Je slaapkamer netjes en opgeruimd houden

Bij Feng Shui draait het allemaal om energiestromen die gecreëerd worden en voor een zo goed mogelijk doorstroming van de positieve energie. Daarom is het ontzettend belangrijk om je slaapkamer netjes te houden om de balans te bewaren. Laat geen spullen rondslingeren in je slaapkamer en maak je bed altijd op. Hierdoor oogt je kamer een stuk netter en draagt het bij aan de harmonie van je slaapkamer.

Om de positieve energiestromen zo goed mogelijk door je slaapkamer heen te laten stromen, moet er voldoende licht binnenkomen en moet de kamer gelucht worden. Als het kan, moet je proberen om gedragen kleding uit je slaapkamer te verbannen. Hierdoor verminder je de kans dat er kleding rondslingert in je slaapkamer, maar gedragen kleding brengt ook negatieve energie van de buitenwereld met zich mee. Deze wil je ten alle tijden verbannen uit je slaapkamer.

Lees ook:  Welke reisorganisaties zijn er allemaal?

Het Feng Shui inrichten van je slaapkamer is pas stap 1 van je woning vol te laten stromen met positieve energie. Om verder te gaan met het Feng Shui inrichten van je woning, hebben wij hier blogs over het inrichten van je keuken en het inrichten van je woonkamer.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

Eindelijk wonen op jezelf, hoe pak jij dat aan?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down