Feng Shui interieur

21 augustus 2021
637
Feng Shui interieur

Misschien heb je het al eens voorbij zien komen… Een Feng Shui interieur wordt steeds populairder. Nu horen we je misschien al denken een Feng wát? Geen paniek, in dit artikel vertellen we alles over een Feng Shui interieur. Van de betekenis tot aan de geschiedenis die erachter schuilt. En natuurlijk geven we ook enkele voorbeelden, wel zo handig als jij na het lezen van dit artikel besluit om je interieur geheel in Feng Shui stijl om te toveren!

Wat is een Feng Shui interieur?

Feng Shui gaat verder dan slechts een interieurstijl. Het is een Chinese leer met als doel liefde, welzijn, geluk en welvaart op een positieve manier te beïnvloeden. De Chinese leer, die overigens 3000 jaar oud is, zorgt voor goede energie in zowel de woonomgeving als het interieur. Door de verschillende principes die Feng Shui kent, wordt er harmonie gebracht door negatieve invloeden om te zetten naar positieve energie. Zo wordt er rust en genegenheid gecreëerd op een belangrijke plek in je leven: jouw thuis. Dit klinkt misschien allemaal een beetje vaag, maar we vertellen je er graag meer over. Het grote voordeel van Feng Shui is dat je zelf bepaald in hoeverre je deze Chinese leer toepast binnen je interieur. In ieder geval kun je er vast wat nuttig advies en inspiratie uit halen!

Varianten van een Feng Shui interieur

Er zijn verschillende varianten binnen Feng Shui, zoals de klassieke en moderne vorm maar bijvoorbeeld ook de ‘Acht plekken’ methode of de ‘Flying Starts’ methode. Om het redelijk simpel en begrijpelijk te houden, gaan we wat dieper in op de algemene basisregels. Deze regels vormen de basis en komen dus ook terug in iedere methode.

Lees ook:  Hoe style je sneakers met elke outfit?

Qi, Yin en Yang én de vijf elementen water, vuur, aarde, metaal en hout komen spelen een grote rol binnen een Feng Shui interieur. Het is zaak om de woning zodanig in te richten dat deze elementen vloeiend in elkaar overgaan. De energie (Qi) moet zo goed mogelijk door het huis kunnen stromen. Daarnaast moet er een juiste balans van tegenstellingen in het huis worden verwerkt en de vijf elementen moeten samen een constructieve cyclus vormen. Als algemene regel binnen Feng Shui geldt dat er voldoende ruimte vrijgehouden moet worden, zodat er ruimte is voor nieuwe energie. Houd dus ook de deuren vrij zodat de energie (Qi) door de woning kan stromen.

Voorbeelden kamerindeling

Om het wat concreter te maken geven we hieronder enkele voorbeelden om je woning volgens Feng Shui in te richten. Hierbij gaan we natuurlijk uit van de algemene basisregels en worden alle elementen verwerkt.

Slaapkamer

De slaapkamer wordt, niet alleen volgens de Feng Shui leer, maar waarschijnlijk door de meeste mensen, gezien als een privé aangelegenheid waar stiekem toch heel wat tijd wordt doorgebracht. Het is niet alleen een ruimte waar wordt geslapen, maar het is ook een plek waar je even helemaal kunt ontspannen. Volgens Feng Shui moet het bed worden geplaatst met zicht op de deur. Heb je spiegels in de slaapkamer? Let er dan op dat het bed niet wordt weerkaatst in de spiegel. Daarnaast spelen ook de kleuren een grote rol voor positieve energie in de slaapkamer. De muuroppervlakken kunnen worden bekleedt met gordijnen en zachte kleuren zoals lichtgroen, wit of roze. Elektronische apparaten kun je volgens Feng Shui het beste vermijden in de slaapkamer. Wil je toch gebruik maken van elektronische apparaten? Dan kun je er voor zorgen dat deze ’s nachts opgeborgen kunnen worden. Dat is ook nog eens beter voor je nachtrust!

Lees ook:  Meer vrijheid ervaren, zonder miljonair te zijn
Stoelpootdoppen

Woonkamer

In deze ruimte staat het gezinsleven centraal. Volgens Feng Shui ligt de woonkamer het liefste in het voorste gedeelte van het huis en bestaat het uit een vierkante of rechthoekige kamer. De stoelen moeten naar elkaar gericht staan, ook het liefste in een vierkante of rechthoekige vorm. Om de vloer te beschermen kun je bijvoorbeeld gebruik maken van stoelpootdoppen. Met algemene verlichting versterk je de yang-energie in de woonkamer. Zoals gezegd, staat het gezinsleven centraal, dit mag worden benadrukt met een groot familieportret op een centrale plaats in de kamer.

Feng Shui woonkamer

Badkamer

In deze ruimte is het natuurelement water volop aanwezig. Om in balans te blijven met de andere elementen, is het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en planten zeker aan te raden. Een grote spiegel in de badkamer zorgt voor nog meer positieve energie.

feng shui

Keuken

In de keuken is het belangrijk dat er voldoende circulatieruimte is en dat onnodige spullen gemakkelijk opgeruimd kunnen worden. Zo creëer je een prettig gevoel tijdens het koken. Het beste kun je in de keuken ook zicht hebben op de volledige ruimte én de deur.

Feng Shui keuken inrichting

Tips voor je Feng Shui interieur

Wil je jouw interieur graag gaan veranderen in de Feng Shui stijl? Dan kunnen onderstaande tips je misschien wel helpen.

  • Zorg voor een opgeruimde en nette entree. Een verzorgde en indrukwekkende entree zorgt meteen voor een goede eerste indruk.
  • Zorg er altijd voor dat alles is opgeruimd. Ruim niet alle losse spullen op, maar kijk ook een na alle elektrische apparaten, stekkers, losliggende kabels of zet bepaalde meubels een recht langs de muur.
  • Zorg voor natuurlijke elementen zoals planten, stenen en hout in je interieur. Deze elementen brengen aardse energie en harmonie. Kies voor levende planten en vermijd stekelige of gedroogde planten.
Lees ook:  Bespaar tijd met deze 5 huishoudtips

Dit zijn enkele basisregels van Feng Shui. Naturlijk zijn er ook nog andere varianten met ieder zijn eigen regels en betekenissen. Verdiep je vooral eens in iets wat je zelf als prettig ervaart. Je kunt zelf bepalen in welke mate je de regels van Feng Shui opvolgt. Er is geen goed of fout! Is Feng Shui toch niet helemaal iets voor jou? Lees dan deze blog met inspiratie voor het inrichten van je woonkamer en wie weet doe je wel leuke nieuwe ideeën op!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Het mysterie van Aurora: een natuurlijk lichtspektakel

Alles wat je moet weten: emigreren naar het buitenland!

Hollandse hoogtepunten: wat Nederland zo mooi maakt

Van bureaus naar bytes: de moderne werkplek

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down