Fascinerende boeksculpturen | Ingewikkeld en mooi

3 mei 2016
453

"Een boek is meer dan een verbale structuur of serie van verbale structuren: het is de dialoog die het teweegbrengt met de lezer...je moet een ruimte creëren tussen de tekst en je eigen voorstellingsvermogen " - Jorge Luis Borges.

Kunstenares Jacqueline Rush Lee liet zich voor haar werk inspireren door de Argentijnse dichter en schrijver Jorge Luis Borges. 18 jaar lang onderzocht zij het boek als object, medium en archetypische vorm. Waar en boek voor de een 'af' object is dat er toe dient om gelezen te worden, is het voor Lee ruw materiaal. "Ik gebruik diverse processen om de formele en conceptuele eigenschappen van boeken om te vormen in een object dat tijd, kennis en communicatie onderzoekt. Mijn boeksculpturen elimineren geschreven inhoud en creëren een experimentele vorm waarin je de structuur van een boek kunt lezen."

Het klinkt vrij ingewikkeld, en als je naar de boeksculpturen van Lee kijkt dan klopt dat. Tegelijkertijd is het ook mooi. Van zwartgeblakerde pagina's die elk moment in as uit elkaar lijken te vallen, tot 'opgeklopte' bladzijden die zijn vertienvoudigd in hun gezamenlijk volume - wat de inhoud tussen 2 kaften al niet met je voorstellingsvermogen kan doen! jacqueline rush lee13 jacqueline rush lee12 jacqueline rush lee11 jacqueline rush lee10 jacqueline rush lee9 jacqueline rush lee8 jacqueline rush lee7 jacqueline rush lee6

jacqueline rush lee 18 jacqueline rush lee 22 jacqueline rush lee 21 jacqueline rush lee 20 jacqueline rush lee 19

[hr]

Anderen bekeken ook: Oude boeken worden theekopjes, sneeuwlaarzen en ...artisjokken

boekenkunst

[hr]

Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:

[mc4wp_form id="15395"]

Lees ook:  Deze lichtgevende Windvogels wekken als kunstwerk energie op

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down