Dit ziekenhuis zegt de gaarkeuken vaarwel en zorgt dat je lekker (en gezond!) kunt eten

9 mei 2018
663

Vooral als je ziek bent moet je goed letten op wat je eet. In het Gelderse Vallei ziekenhuis in Ede zien ze goede voeding dan ook als essentieel onderdeel van de behandeling en heeft er een ware voedselrevolutie plaatsgevonden. Hier eet je als patiënt gezond, lekker en wanneer jij dat wilt. Het resultaat? Blije en gezondere patiënten én minder voedselverspilling. Een ontzettend mooi concept! 

Revolutie in de ziekenhuiskeuken

Het Gelderse Vallei ziekenhuis in Ede is een absolute voorloper in de keuken. Patiënten eten niet langer allemaal om 17:00 hetzelfde gerecht uit de gaarkeuken. Ook hoeven ze niet 2 dagen van tevoren aan te geven wat ze willen eten, want hoe weet je nou of je dat die dag wel wil of verdraagt? In de Gelderse Vallei is er van 's ochtends tot 's avonds roomservice beschikbaar en kun je kiezen van een uitgebreide kaart, inclusief voedingsadvies. Een heel nieuw concept dus, wat de patiënt centraal stelt en daardoor herstel bevordert en voedselverspilling vermindert.

Artikel gaat verder onder de fotoeten ziekenhuis 1

Heerlijk luxe en gezond eten

Van heerlijke verse salades, gegrilde groenten, croissantjes, zalmfilet en wokgerechten, niets is de keukendienst in Ede te gek. De Gelderse vallei is daarmee hét voedselziekenhuis van Nederland, met een compleet eigen hoteldienst. Maaltijdservicemedewerkers houden een oogje in het zeil zodat patiënten wel binnen het voedseladvies voor hun behandeling blijven. Een keer een cheeseburger kan immers prima, maar misschien niet voor het ontbijt of driemaal per dag... en met zoveel heerlijke keuzes blijven er genoeg alternatieven over!

Een voedselconcept om trots op te zijn

Ede is met recht ontzettend trots op dit voedselconcept, zeker omdat de kosten hetzelfde zijn gebleven als voorheen door het terugdringen van de voedselverspilling. Het is daarom goed voor de patiënt, duurzaam en rendabel. Geen wonder dat andere ziekenhuizen hier ook oren naar hebben. Wij hopen van harte dat dit in de komende jaren de norm wordt! In de onderstaande video wordt het concept nog eens goed belicht. Erg inspirerend om te zien.

Lees ook:  Een goed gevoel is het halve werk

https://www.youtube.com/watch?v=hWBTwwoiU8U

Helemaal geïnspireerd geraakt en zin om zelf de keuken in te duiken? Madame Onkruid legt in dit artikel haarfijn uit hoe je gezonde drankjes en gerechten kan maken met planten die ongewild in je tuin groeien. Lees ook eens waarom soep de beste remedie is voor bijna alles

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

Eindelijk wonen op jezelf, hoe pak jij dat aan?

Afscheid nemen van een trouwe viervoeter: gedichten over het overlijden van een kat

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down