Dit ziekenhuis zegt de gaarkeuken vaarwel en zorgt dat je lekker (en gezond!) kunt eten

5673 VIEWS
Dit ziekenhuis zegt de gaarkeuken vaarwel en zorgt dat je lekker (en gezond!) kunt eten

Vooral als je ziek bent moet je goed letten op wat je eet. In het Gelderse Vallei ziekenhuis in Ede zien ze goede voeding dan ook als essentieel onderdeel van de behandeling en heeft er een ware voedselrevolutie plaatsgevonden. Hier eet je als patiënt gezond, lekker en wanneer jij dat wilt. Het resultaat? Blije en gezondere patiënten én minder voedselverspilling. Een ontzettend mooi concept! 

Revolutie in de ziekenhuiskeuken

Het Gelderse Vallei ziekenhuis in Ede is een absolute voorloper in de keuken. Patiënten eten niet langer allemaal om 17:00 hetzelfde gerecht uit de gaarkeuken. Ook hoeven ze niet 2 dagen van tevoren aan te geven wat ze willen eten, want hoe weet je nou of je dat die dag wel wil of verdraagt? In de Gelderse Vallei is er van ’s ochtends tot ’s avonds roomservice beschikbaar en kun je kiezen van een uitgebreide kaart, inclusief voedingsadvies. Een heel nieuw concept dus, wat de patiënt centraal stelt en daardoor herstel bevordert en voedselverspilling vermindert.

Artikel gaat verder onder de fotoeten ziekenhuis 1

Heerlijk luxe en gezond eten

Van heerlijke verse salades, gegrilde groenten, croissantjes, zalmfilet en wokgerechten, niets is de keukendienst in Ede te gek. De Gelderse vallei is daarmee hét voedselziekenhuis van Nederland, met een compleet eigen hoteldienst. Maaltijdservicemedewerkers houden een oogje in het zeil zodat patiënten wel binnen het voedseladvies voor hun behandeling blijven. Een keer een cheeseburger kan immers prima, maar misschien niet voor het ontbijt of driemaal per dag… en met zoveel heerlijke keuzes blijven er genoeg alternatieven over!

Lees ook:  Wat kunnen we doen om milieubewuster te leven?

Een voedselconcept om trots op te zijn

Ede is met recht ontzettend trots op dit voedselconcept, zeker omdat de kosten hetzelfde zijn gebleven als voorheen door het terugdringen van de voedselverspilling. Het is daarom goed voor de patiënt, duurzaam en rendabel. Geen wonder dat andere ziekenhuizen hier ook oren naar hebben. Wij hopen van harte dat dit in de komende jaren de norm wordt! In de onderstaande video wordt het concept nog eens goed belicht. Erg inspirerend om te zien.

Helemaal geïnspireerd geraakt en zin om zelf de keuken in te duiken? Madame Onkruid legt in dit artikel haarfijn uit hoe je gezonde drankjes en gerechten kan maken met planten die ongewild in je tuin groeien. Lees ook eens waarom soep de beste remedie is voor bijna alles

MEER INSPIRATIE

Wat kunnen we doen om milieubewuster te leven?
Een auto delen, duurzaam of onpraktisch?
Het belang van kantoorplanten
Alles wat je wilt weten over duurzaam ondernemen