Waarom ervaringen gelukkiger maken dan andere dingen

3 juli 2015
241

[quote text_size="medium"]
Wees dapper. Neem risico's. Niets kan een ervaring vervangen. - Paulho Coelho
[/quote]
Paulho Coelho zei het treffend: ervaringen in het leven zijn van onschatbare waarde. Hoewel we in een tijdperk leven waarin de marketeers over elkaar heen buitelen om mensen vooral materiële zaken te laten aanschaffen - een nieuwe iPhone, een groter huis, een mooiere tas - waar je ook zeker blij van kunt worden, zit er één groot nadeel aan vast: ze zijn nooit blijvend. Ervaringen daarentegen, hebben een eeuwig leven. Uit onderzoek blijkt ook dat mensen die hun geld vaker aan een ervaring uitgeven in plaats van aan materiële dingen, vaker gelukkiger zijn.

 1. Ervaringen kunnen niet gekwantificeerd worden

Die nieuwe auto, een nieuwe zonnebril: het blije gevoel dat je krijgt wanneer u iets nieuws koopt is vaak hoog en voelt fijn. Alleen, dit gevoel vervaagt na een tijdje. Totdat je weer iets nieuws koopt. Ervaringen blijven voor altijd bij je: je kunt altijd 'teruggaan' naar dat ene moment dat je beleefde met vrienden, die bijzondere reis, of een avondje dansen... deze momenten verliezen nooit aan waarde.

2. Ervaringen helpen om je doel en passie in het leven te vinden

Anders dan materiële zaken laten ervaringen je echt ontdekken wie je bent en wat je wilt doen in het leven. Er zijn weinig nieuwe oorbellen die dat voor elkaar hebben gekregen. Door juist nieuwe dingen te blijven opzoeken worden deze ervaringen ook waardevolle investeringen in het leven!

3. Ervaringen laten je de wereld van een andere kant zien

Reizen is ultieme manier om de wereld van een andere kant te leren kennen, en daarmee je eigen leven te verrijken. je hoeft niet eens ver te reizen: ga er eens op uit naar een nabijgelegen plaats waar je nog nooit bent geweest, of zoek de natuur op. Ervaringen hoeven niet groot te zijn om blijvende impact te hebben.

Lees ook:  Mathilde | Trouwen in de tijd van Fellini

4. Ervaringen geven levenslessen

Reizen naar onbekende plaatsen leert geduld en begrip. Je zintuigen worden geprikkeld tijdens een avond opera of musical, in het historisch museum verbind je heden en verleden op een waardevolle manier. De mens is een soort met een ongekende honger naar ervaringen die betekenisvol en belangrijk zijn. Ervaringen laten je niet alleen letterlijk zien hoe iets in elkaar zit, maar laten het je vooral ook voelen.

5. Ervaringen maken dankbaar

Dankbaar leven is één van de sleutels naar een gelukkig leven. Ervaringen zijn bij uitstek gelegenheden om je daadwerkelijk dankbaar te voelen voor dat moment. En, in navolging van de eerder genoemde punten, dit gevoel is blijvend.

6. Ervaringen zijn onvergetelijke herinneringen 

Voor veel mensen is de reden dat ze investeren in ervaringen, dat de herinnering eraan vaak fijn en onvergetelijk zijn. Het zijn ook de elixers om op te teren wanneer er een zware periode aanbreekt. Het is het waard om te investeren in herinneringen die u een leven lang bij blijven.
Je kunt je geld maar één keer besteden. In het huidige economische klimaat denk je waarschijnlijk wel twee keer na voor je een uitgave doet. Ervaringen zijn geen gebruiksvoorwerpen die stuk gaan of uit de mode raken. Het zijn waardevolle investeringen die je leven blijvend verrijken!
Lees ook: Ikigai | het Japanse geheim voor een lang en gelukkig leven
 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Onbezorgd leven met een woonverzekering

Hoe verzorg je je lichaam het beste?

Waarom heb je een leuke, creatieve hobby nodig?

De rustgevende aura kleur blauw

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings