Op haar 56e begon ze met sporten. Nu, op haar 79e, is ze personal trainer!

23 juni 2016
241
ernestine shepherd

Ernestine Shepherd is personal trainer, een professioneel model en doet mee aan bodybuildings wedstrijden. Op zich niets nieuws onder de horizon, dit profiel past meer mensen. Maar wat wel bijzonder is, is dat Ernestine 79 jaar is, én dat ze pas vanaf haar 56e met deze dingen is begonnen.

Van een zittend bestaan naar bodybuilder

Toen Ernestine Shepherd 56 was leidde ze vooral een zittend bestaan als secretaresse, had ze een gezellige omvang en nog nooit een dag in haar leven gesport - ze moest er niet aan denken! Op een dag was ze met haar zus aan het shoppen voor een badpak. In de pashokjes moesten ze zo hard om elkaar lachen dat ze besloten dat het mooi geweest was met het luie bestaan. Samen schreven ze zich in bij een sportschool om de hoek. Ze waren goed op weg totdat de zus van Ernestine plotseling overleed.

In eerste instantie reageerde Ernestine door niet meer te gaan sporten, maar na een paar maanden bedacht ze zich dat haar zus had gewild dat ze door was gegaan. Met nieuwe moed toog Ernestine weer naar de sportschool en begon met aerobicslessen. Voor ze het wist deed ze mee aan een paar wedstrijden - want waarom ook niet? In 2010 bereikte Ernestine een plek in het Guiness Book of World Records als oudste vrouwelijke bodybuilder.

Dagindeling van Ernestine Shepherd

Maar hoe kom je daar? Of, voor degenen die niet per se een tweede carrière als bodybuilder ambiëren: hoe benut je deze veerkracht van lichaam en geest als je geen 23 meer bent? Voor Ernestine begint elke dag om 03.00 uur: ze mediteert en gaat daarna hardlopen. Om 8uur 's ochtends start ze haar werk als personal trainer, en om uiterlijk 10u 's avonds doet ze het licht uit. Haar man Colin, met wie ze zo'n 60 jaar getrouwd is, kookt: rijst, kip, noten, eieren, granen.

Lees ook:  Dit museum in Japan bevat een collectie van stenen met menselijke uitdrukkingen

ernestine shepherd

Tips om lichaam en geest te transformeren op elke leeftijd

Nu het lijkt het ons vrij heftig als je wekker elke dag om 03.00 uur gaat. Daarnaast zijn een wijntje en groot stuk taart ook dingen die het leven aanzienlijk leuk maken, maar boeiend is vooral dat je dus ook als je 56 bent nog zo sportief uit de wedstrijd kunt komen als je je ervoor inzet.

Volgens Ernestine Shepherd kunnen mensen op elke leeftijd hun lichaam transformeren, zolang je dit met zorg doet en over de juiste motivatie beschikt. Ze deelt een paar van haar tips:

Begin langzaam en investeer in een expert die je hier bij helpt. Zo leer je je lichaam en grenzen op een verantwoorde manier kennen.

Leg aan je omgeving uit wat je doel is waar je mee bezig bent, zo kunnen ze je steunen - en voor je het weet doen ze met je mee!

Rust genoeg - echt fit word je vooral door een goed herstel.

Probeer zo positief mogelijk in het leven te staan: dan worden sportoefeningen leuk en je werk een 'reis' in plaats van 

Zet een realistisch en meetbaar doel, zonder dat weet je na 4 weken niet meer waarom je ook alweer er aan begonnen was en wordt het verleidelijk een sportdag over te slaan.

Het is dus mogelijk om op elke leeftijd een transitie te maken. Of je nu subiet bodybuilder wil worden of wanneer je gewoon wat fitter in je vel wil zitten: Ernestine bewijst dat het kàn!

ernestine shepherd ernestine shepherd ernestine shepherd ernestine shepherd2

Bekijk haar website voor meer inspiratie.

Lees ook:  Prachtige borduurkunst in grote collages van textiel

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings