Erfgoedlogies d’Ouffenhoff | Historische vakantieweelde uit de 17e eeuw

13 januari 2015
368

In 2000 besloten Bart en Liesbeth Gielens - Hamilton het roer volledig om te gooien: ze verruilden het Nederlandse bestaan inclusief kantoorbaan voor een avontuur in de Franse Auvergne. Dertien jaar lang bouwden ze met ziel en zaligheid aan Domaine les Gandins. Toe aan een nieuwe uitdaging verkochten ze ‘hun kind’ met gepaste trots en een beetje weemoed, en keerden ze vorig jaar terug naar hun geboortestreek. Hier stuitten ze bij absoluut toeval op het Erfgoedlogies d’Ouffenhoff.
Het was liefde op het eerste gezicht: de landelijke ligging, het bijzondere karakter van de hoeve, de charme van de omgeving.. Na uitgebreid familieoverleg waren ook de kinderen overtuigd van deze plek en vestigden zij zich aan de oevers van de  Maas, net even ten zuiden van Venlo.

Wandelen in de uiterwaarden van de Maas

‘De reden dat wij deze keuze hebben gemaakt is dat er voor al onze gasten ongelooflijk veel leuke en interessante dingen te doen zijn. Fietsen, ongekend shoppen, golfen op golfbaan de Berckt, een terrasje pikken in Baarlo, lekker snuffelen tussen de brocante spullen bij de Roze Engel en de Blauwe Pater ..,’ aldus eigenaar Bart. Daarnaast heeft u vanaf d’Ouffenhoff keuze uit verschillende wandelroutes. ‘Wij vinden het zelf heerlijk om in de uiterwaarden van de Maas te wandelen. Op 300 meter van d’Ouffenhoff sta je aan de oever van de Maas tussen de runderen en kun je naar het pontje lopen om een wandeling te maken door het kerkdorp Steyl.’

Voelbare historie

ouffenhoff2
De naam ‘d’Ouffenhoff’ dateert uit de 17e eeuw - toen was deze plek een grote boerderij die volgens de overlevering een stuk land in bezit kreeg van een zekere ‘Douven’ of ‘D’Ouffen’. In een archiefstuk uit 1702 komt de naam voor het eerst in haar huidige vorm voor: J.A.G. van Hardenraedt-de Rhoe bekent 50 pattacons schuldig te zijn aan de Freule van Meerwyck De Borcht 'herkomende van het vruchtgebruik van d'Ouffenhoff'. Deze lange historie is nog duidelijk voelbaar in het erfgoedlogies. In de carré boerderij zijn veel originele details behouden en de authentieke balken van de Tiendschuur asemen jaren aan geschiedenis.

Lees ook:  12 mooie (en noodzakelijke) bruggen speciaal voor dieren

Elke ochtend een ontbijtmand

De gastencottages zijn overigens verre van oud - wèl van alle gemakken voorzien en sfeervol ingericht. ’s Morgens krijgt u in een gezellige mand het ontbijt in de cottage geserveerd als goede bodem voor een dag-op-pad, of om gewoon heerlijk op te luieren op het erf van d’Ouffenhoff in één van de hangmatten.
ouffenhoff
Logeren in één van de gastencottages bij de d’Ouffenhoff kost €240 voor 2 nachten o.b.v. 2 personen, inclusief ontbijt. Daarnaast is er ook een aantal cottages voor 3 tot 7 personen en kun je met groepen ook terecht in de groepsaccomodaties. D’Ouffenhoff is zo opgezet dat er voor iedereen voldoende privacy is om een korte of lange vakantie in alle rust te beleven. Kijk voor meer informatie op www.douffenhoff.com
ouffenhoff3
[hr]
Paradijsvogels Magazine selecteert bijzondere plekken in binnen- en buitenland. Van B&B’s midden in de natuur tot omgebouwde kunstenaarsateliers; deze uitspanningen hebben allemaal een inspirerend karakter en staan garant voor een authentieke en kleurrijke beleving.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down