Er ligt voor het eerst in 37 jaar sneeuw in de Sahara

1274 VIEWS
Er ligt voor het eerst in 37 jaar sneeuw in de Sahara

Voor het eerst in 37 jaar is er sneeuw gevallen in de Sahara woestijn! Met een omvang gelijk aan de Verenigde Staten is dit de grootse hete woestijn ter wereld. Waar we in Nederland stiekem – maar vaak tevergeefs – hopen op een witte kerst, is het Ain Sefra, Algerije, al een feit. Dit kleine dorp wordt ook wel ‘De poort naar de woestijn’ genoemd. Voor een dag was het ook een poort naar een witte wereld.

Fotograaf Karim Bouchetata was ter plekke en legde vast hoe de witte poeder het oranje zand sierde. “Iedereen was sprakeloos dat er sneeuw viel. Het is zo iets zeldzaams,” vertelt Bouchetata. “Het was magisch om te zien hoe de sneeuw zich op het zand nestelde en de perfecte setting voor een paar mooie foto’s creëerde. De sneeuw bleef ongeveer een dag liggen en is nu weer gesmolten.”

De laatste noemenswaardige sneeuwbui in de Sahara was op 18 februari 1979 en duurde zo’n 30 minuten. In 2005 en 2012 vielen er ook nog een paar vlokjes, maar een sneeuwval zoals in deze foto’s was bijna 40 jaar geleden.

karim-bouchetata2 karim-bouchetata3 karim-bouchetata4 karim-bouchetata5 karim-bouchetata6 karim-bouchetata7 karim-bouchetata8

Via My Modern Met

MEER INSPIRATIE

3 heerlijk kleurrijke wandelroutes dwars door de Bollenstreek
Filmmaker wordt op 10 km hoogte getrakteerd op het Noorderlicht
Het Kasteel van Katoen: gigantische rotsformaties van kalk
Waar kleurrijke dekens van bloemende woestijn sieren