De energie achter de aura kleur rood

28 maart 2023
377
aura kleur rood

Ieder levend wezen heeft een aura om zich heen. Dit is een energieveld wat niet te zien is met het blote oog. We onderscheiden verschillende aura’s met kleuren. Iedere kleur heeft weer zijn eigen kenmerken. En iedere kleur heet ook weer verschillende tinten. De rode aura heeft ook verschillende tinten. Maar wat betekent de aura kleur rood? En welke verschillende tinten heeft een rode aura? In deze blog ga je antwoord krijgen op die vragen en meer.

Wat betekent een rode aura?

Mensen met een rode aura zijn vaak energiek en zijn graag fysiek bezig. De overtollige energie gebruiken ze om een wereld te bouwen die past bij hun levenskracht. Ze trekken dingen aan die energie nodig hebben om te groeien. De rode aura wordt geassocieerd met kracht, creativiteit, passie en moed. Maar bij deze aura horen ook intensere energieën zoals woede, agressie en macht. Rood is een dynamische kleur die emotie in een intense mate kan brengen.

Verschillende tinten rood

In de rode aura van een persoon kunnen we verschillende tinten zien. Deze hebben allemaal weer wat verschillen met elkaar. We onderscheiden een rood-oranje aura, een donkerrood aura en een lichtrood aura.

  • Rood-oranje

Rood en oranje in combinatie betekent dat de persoon een hoge vitaliteit en innerlijke kracht heeft. Ze hebben een gezond ego en evenwichtige output van energie. Gevoelens zijn heel belangrijk voor mensen met een rood-oranje aura, ze kunnen snel mensen ontvrienden of stoppen met iets waardoor ze zich slecht voelen. Ze laten het oude graag achter zich, en maken ruimte voor nieuwe ervaringen.

  • Donkerrood
Lees ook:  Stilte retraites in Nederland

Mensen met een donkerrood aura hebben meer te beiden dan dat hun levensstijl toelaat. Dit kan leiden tot boze, gefrustreerde of angstige gevoelens. Ze moeten leren om dingen los te laten die hun tegen houden, en na gaan wat ze nu echt willen in het leven.

  • Lichtrood

Mensen met een lichtrood aura hebben onvoorwaardelijke liefde te geven. Ze voelen zich aangetrokken tot werken in dienstverlenende industrieën en hebben passie om anderen te helpen. Het rode duwt deze mensen in leiderschapsrollen, en het witte is hun natuurlijke vermogen om lief te hebben.

Eigenschappen van mensen met een rode aura

Als je een rode aura hebt is dit niet negatief. Terwijl rood voor veel mensen kan klinken als een negatieve kleur, hebben de mensen met een rode aura sterke positieve eigenschappen. Deze positieve eigenschappen komen echt naar boven tijdens het werk. Ze vinden het fijn om de leiding te nemen en zijn vastberaden over hun beslissingen. Ze hebben een sterk gevoel van eigenwaarde en zijn meestal erg gepassioneerd over wat ze doen.

Maar net zoals iedereen, hebben mensen met een rode aura ook wat negatieve eigenschappen. Ze kunnen nog wel eens overweldigend zijn voor anderen. Tijdens het leidinggeven kunnen ze erg dominant zijn en de neiging hebben om hun wil op te leggen aan anderen. Aan alle positieve eigenschappen zitten dus ook weer negatieve dingen. Zelf kunnen ze vaak moeite hebben met zich te concerteren en zijn ze gefocust op materiele zaken. Deze eigenschappen gelden natuurlijk niet voor iedereen met een rood aura. De eigenschappen van iemand worden namelijk beïnvloed door meer dan alleen de kleur van je aura.

Lees ook:  De avonturen van Aphrodite, godin van de liefde

Edelstenen die passen bij een rode aura

Bij de rode aura passen verschillende edelstenen. Deze edelstenen hebben allemaal een andere werking.

  • Robijn

Robijn heeft voordelen voor je lichaam maar ook je geeft. Het geeft je kracht en werkt activerend. Robijn maakt sterk, waardoor het beschermt tegen psychische klachten en verkeerde mensen in je leven. Ook bevordert de steen je vermogen om realistische doelen te stellen. Op lichamelijk niveau geeft de steen kracht en vitaliteit. Robijn kan dus goed werken tegen uitputting ne vermoeidheid.

  • Vuuragaat

Vuuragaat is een steen die de innerlijke rust en kalme houding stimuleert. Het is een aardende, stabiliserende en beschermende steen, die aanzet tot zelfreflectie. Agaat beschermt de aura en zorgt dat lichaam, geest en ziel in balans zijn. Bij een zwangerschap is agaat een goede steen om te dragen, omdat het beschermd werkt en een gunstige werking op de baarmoeder heeft.  

  • Jaspis

Jaspis heeft ook een aardende en beschermende werking. Jaspis geeft je meer moed en vastberadenheid. De steen beschermd doordat het negatieve energie absorbeert. Jaspis geef je meer energie en stimuleert het doorzettingsvermogen. Op fysiek vlak heeft de steen een goede invloed op de bloedsomloop, spijsvertering, darmen en geslachtsorganen.

  • Hematiet

Hematiet werkt harmoniserend en zorgt voor meer zelfvertrouwen. Ook werkt deze steen, net zoals de anderen, beschermend en aardend. De steen verbeterd de communicatie en het geheugen. Hematiet heeft ook positieve werkingen op het lichaam. Het stimuleert namelijk de opname van ijzer en de vorming van rode bloedlichaampjes. Bij last van krampen en slapeloosheid zou deze steen ook goed kunnen helpen.

Lees ook:  Ontspannen bevallen? Zo doe je dat!

Wil je graag weten wat edelstenen betekenen? Dan kun je deze blog lezen!

aura kleur rood

Welke aura past het beste bij de rode aura?

De aura’s die het beste bij de rode passen zijn: groen, paars en oranje. Groen en rood zijn samen een goed team en zijn de basis van de aura kleur roze. De groene aura zorgt voor de groei van de rode aura. Maar dit kan na een tijdje ophouden, doordat de groene aura heel gevoelig is en niet tegen de intensiteit van de rode aura kan. De oranje en rode aura zijn ook een goed team. Een van de weinige aura’s die de intensiteit van de rode wel aan kan is oranje. Deze twee aura’s inspireren elkaar. Paars en rood zijn juist een hele krachtige combinatie. Paars brengt psychische en spirituele elementen naar de rode aura. Dit zorgt voor een dynamische combinatie, wat op fysiek en spiritueel niveau goed samenwerkt.

Wil je graag meer weten over de verschillende kleuren aura’s die er zijn? Lees dan deze blog over de betekenissen van de andere aura kleuren.

Over de auteur

Mathias Molenberg
Ik ben Mathias Molenberg, en ik schrijf met veel plezier voor Paradijsvogels Magazine. Mijn passie is het ontdekken van de schoonheid van de wereld, zowel in verre reizen als in alledaagse momenten. Ik deel graag mijn ervaringen en inzichten over geluk, mindfulness en hoe we het leven optimaal kunnen benutten. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om mijn laatste artikelen te lezen en laten we samen de wereld verkennen en genieten van de kleine dingen in het leven.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down