De meest prachtige eilanden van Kroatië

29 september 2020
379

Griekenland is Kroatië een van de vakantielanden in Zuid-Europa die de beschikking heeft over talloze eilanden van verschillende grootte. Sommige van deze eilanden zijn enorm en beschikken zelfs over meerdere steden, waarbij andere eilanden soms niet eens opvallen.

Hoe dan ook - eilanden zijn op de een of andere manier fascinerend – en dit begint vaak al met de reis erheen. Voor iedereen die een van de mooiste eilanden van Kroatië wil bezoeken, wacht niet langer. Wij hebben namelijk een aantal van de mooiste eilanden van Kroatië voor je in kaart gebracht!

Rab

De eerste bestemming in deze lijst leidt ons naar de Kvarner-baai, en in het bijzonder het eiland Rab. De naam van het eiland spreekt misschien niet bepaald tot de verbeelding, maar wie denkt dat hier niets valt te doen of zien heeft het mis. Terwijl de oostkust van Rab nogal rotsachtig is en een ruw klimaat heeft, is de westkust met weelderig groene landschappen prachtig te noemen en behoort het misschien wel tot de mooiste baaien van Kroatië.

Neem bijvoorbeeld het strand Rajska Plaza, dat tot een van de mooiste stranden van het eiland wordt gezien. Hier kom je helder turkooisblauw water en licht, fijn zand tegen. De omgeving is daarnaast werkelijk schitterend te noemen en er zijn meer dan voldoende mogelijkheden voor een wandeling of andere sportactiviteiten.

Naast het prachtige landschap staat het eiland ook bekend om zijn middeleeuwse stadjes. In de gelijknamige hoofdstad van het eiland torenen vier klokkentorens boven de huizen uit en geven samen met de historische stadsmuur en de verdedigingstorens de stad een ouderwetse charme.

Lees ook:  Wonen in het buitenland: alles wat je moet weten

En als dat allemaal nog niet genoeg is kan je ook besluiten om eind juli naar het eiland af te reizen. Dit is namelijk het moment waarop de zogenaamde "Rabska Fjera" (ridderspelen) elk jaar in Rab plaatsvinden. De eilandbewoners gaan op dit festival naar de stad om de bezoekers te vertellen over de geschiedenis van hun eiland. Overal zie je mensen gekleed in ridderkostuums, er worden gerechten uit het verleden geserveerd en er worden spelletjes zoals kruisboogschieten georganiseerd. Een ervaring die je waarschijnlijk niet snel nog een keer zult meemaken.

Hvar

Hvar staat binnen Kroatië bekend als een van de mooiste eilanden van Kroatië. De reden hiervoor zijn ongetwijfeld de grote, geurige lavendelvelden. De paarse glanzende oppervlakken bloeien in de zomer en geven het Adriatische eiland een uitstraling die je nergens anders in het land tegenkomt. In combinatie met de meeste zonuren in Kroatië is Hvar de perfecte bestemming voor strand- en natuurliefhebbers.

Hvar wordt beschouwd als een van de meest veelzijdige eilanden in de hele Middellandse Zee. Zonaanbidders en watersporters kunnen zich vinden op de Caribische stranden, terwijl natuurliefhebbers hier kunnen genieten van talloze wandelingen. Naast lavendel groeien er nog veel meer prachtige planten op Hvar. Denk bijvoorbeeld aan de rozemarijnzaadvelden en de bekende citrusbomen; het is hier allemaal te vinden.

Korcula

Net als veel andere eilanden is ook Korcula aan de Adriatische kust gelegen. De naam van het eiland is afkomstig van de vele dennen- en eikenbossen die hier te vinden zijn. Ze vormen maar liefst meer dan de helft van het landschap op Korcula. In combinatie met de prachtige stranden zijn ze het perfecte vakantieoord voor elke vakantieganger in Kroatië.

Lees ook:  Op vakantie naar de Duitse Wadden: de Oost-Friese waddeneilanden

Daarnaast vind je er allerlei verschillende fruitsoorten die hier groeien. Mandarijnen, vijgen en granaatappels; niets is te gek. De uitgestrekte olijf- en wijngaarden zorgen op hun beurt weer voor de mediterrane uitstraling – en natuurlijk heerlijke gerechten. Korcula wordt soms zelfs beschouwd als hét wijneiland van Kroatië. Een perfecte bestemming voor de wijnliefhebbers onder ons dus!

Brac

Een ander van de mooiste eilanden van Kroatië is Brac. Brac is het derde grootste land van Kroatië en ligt in de buurt van de eilanden Krk en Cres. Het droomeiland ligt bovendien in Dalmatië en de dichtstbijzijnde grotere stad is Split.

Als je hier met de veerboot aankomt, kom je aan in de noordelijke stad Supetar, die ook de belangrijkste stad van Brac is. Eenmaal bij aankomst ontdek je al snel al het moois dat het eiland te bieden heeft. Zo is er een idyllische promenade met mooie oude huizen, en als je de steegjes ingaat, kun je genieten van typisch Kroatische gerechten in de prachtige restaurants.

Andere belangrijke steden op Brac zijn Bol en Milna. Ze hebben allemaal een pittoreske oude stad. Laat je daarom zeker even meeslepen in historische tijden van dit kalkstenen eiland!

Silba

Silba is slechts 15 vierkante kilometer groot en heeft de vorm van een strook, die op het smalste punt slechts 700 meter breed is. Maar dat het eiland op deze kleine afmetingen nog altijd iets moois en bijzonders te bieden heeft staat vast. Op een aantal plaatsen vind je namelijk een prachtige omgeving in de vorm van romantische baaien met kiezel- of zandstranden.

Lees ook:  De Italiaanse Dolomieten: ontspanning, avontuur en schitterende landschappen

Maar het meest opvallende zijn de wegen in Silba. Of beter gezegd, het gebrek aan wegen. In Silba is er namelijk geen ruimte voor auto's of motoren en van juli tot augustus zijn zelfs fietsen verboden. Je bent hier dus echt helemaal een met de natuur.

Het grootste strand van het eiland heet Pocukmarak. Daar kan je heerlijke gerechten proeven bij een leuke strandbar. Rondom dit strand liggen ook veel kleine baaien. En dankzij de afwezigheid van grote hordes toeristen heb je soms een baai helemaal voor jezelf!

Pag

Ontspanning staat misschien centraal bij Silba, op het eiland Pag kom je vooral om te feesten. Het Noord-Dalmatische eiland ten noorden van Zadar heeft de laatste decennia naam gemaakt als aankomt op grote en bruisende feesten.

Met een oppervlakte van zo’n 280 vierkante kilometer is Pag het vijfde grootste eiland dat is gelegen in de Adriatische Zee. Dankzij dit gegeven heeft Pag een fantastisch strand van ruim 80 kilometer. Daaronder bevinden zich zowel zand- als kiezelstranden.

De bekendste steden zijn Zrce en Novalja, beiden zijn populaire feestplaatsen. In Novalja maar liefst zeven openlucht disco's op één strand, welke tot diep in de nacht geopend zijn. Ook zijn er regelmatig party cruises en komen de beste DJ’s van de wereld hier maar al te graag. Kortom, Pag is absoluut een perfecte keuze voor de feestgangers onder ons!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down