Eigentijds kamperen in een blokhut op de Veluwe

9 november 2017
570

Een grazend edelhert, een knorrend wild zwijn, je kunt ze op De Veluwe zomaar tegen het lijf lopen. Hele konijnen- en eekhoornfamilies kun je vaak al vanuit je bed zien op in De Wije Werelt in Otterlo. Dit park staat midden in de meest magische flora en fauna van Nederland. Slapen in een ronde, houten blokhut, Pod genaamd, zorgt voor een echte kampeerervaring maar dan wel mét een kachel en luxe bed.

Overnachten in een Blokhut kan het hele jaar door want deze Pods zijn voorzien van dubbelglas en hebben een elektrische gevelkachel. Iedereen die dol is op de charme van kamperen kan hier zijn hart ophalen want slaap je in een Blokhut dan ga je, net als met kamperen, back to basic. Het grote verschil is dat de Pod al helemaal, inclusief bedden(goed), voor je klaar staat en je er zo in kunt. Des te meer tijd blijft er over om te genieten van die prachtige omgeving.

Blokhut

Vanuit je blokhut de poëtische natuur in

Als je door het klaphekje van het park stapt, sta je in een indrukwekkend rustgebied voor dieren in handen van Natuurmonumenten, genaamd Planken Wambuis. Glooiende heidevelden, eindeloze beukenlanen: je kunt hier heerlijk wandelen en fietsen. Voor poëzieliefhebbers heeft dit deel van De Veluwe een bijzondere poëziefietsroute. De route voert langs 38 plekken waar dichters, zowel professionals als amateurs, oud en jong, een gedicht aan hebben gewijd.

(strofe uit:) Mijn eik zonder naam
O, was ik maar een boom dan had ik niet zo'n zorgen
dan koesterde ik de jaarlijnen en dronk mijn weg naar morgen
Larissa Verhoeff

Blokhut

De perfecte uitvalsbasis 

De Wije Werelt is de perfecte uitvalsbasis voor allerlei activiteiten. Op het park zelf zijn allerlei faciliteiten en activiteiten, waaronder restaurant De Houtzagerij, waar je gezellig een hapje kunt eten. Op 5 minuten lopen van het park bevindt zich het Mosselsche Zand, de mooiste, natuurlijke zandvlakte van Europa.

Lees ook:  3 heerlijk kleurrijke wandelroutes dwars door de Bollenstreek

Otterlo en De Hoge Veluwe

Het pittoreske plaatsje Otterlo ligt op 2 km van het park. Je vindt er restaurants, terrassen én een charmant museum: het Nederlands Tegelmuseum. Dit museum toont de grootste en meest veelzijdige collectie Nederlandse wandtegels en tegeltableaus.

Ook op 2 km van het vakantiepark ligt Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Het park is 5400 hectare groot en daarmee het grootste aaneengesloten natuurgebied van Nederland. De natuur is er adembenemend mooi en het Kröller-Müller museum en het Jachthuis Sint Hubertus zorgen dat het park ook voor cultuursnuivers een unieke plek is.

Blokhut

Gelukkig zijn met pure eenvoud

In 2015 ontvingen eigenaren Herman-Pieter en Mirjam Prangsma een Glow Award voor hun uitmuntende samenwerking met de natuurorganisaties. Ze ontwikkelden samen met Natuurmonumenten de 'Veluwse Zwerfhut', een huuraccomodatie gebouwd met hout uit het aangrenzende natuurgebied Planken Wambuis.

Respect voor de natuur staat hoog in het vaandel van Herman-Pieter en Mirjam. Over de blokhut zijn ze ook nog steeds wildenthousiast: "Voor iedereen die van natuur en kamperen houdt, maar wel op een lekker bed wil slapen en in een stevige 'tent', die niet zelf op gezet hoeft te worden, is de Pod ideaal. Het is rijkdom om op vakantie je normale luxe los te laten en gelukkig te zijn met pure eenvoud."

Blokhut

De 'Pods' op vakantiepark De Wije Werelt zijn het hele jaar door te huur vanaf 30 euro per nacht (op basis van 2 personen inclusief wifi).

[hr]

Paradijsvogels Magazine selecteert bijzondere plekken in binnen- en buitenland. Van B&B's midden in de natuur tot omgebouwde kunstenaarsateliers; deze uitspanningen hebben allemaal een inspirerend karakter en staan garant voor een authentieke en kleurrijke beleving.

 

Lees ook:  Magisch onderwaterlandschap

Andere lezers bekeken ook:

B&B ’t Bakhuis | Overnachten op een eeuwenoud landgoed

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down