Het sterrenbeeld Vissen: eigenschappen en karakter

22 februari 2023
851
sterrenbeeld Vissen

Iedereen die geboren is tussen 19 februari en 20 maart, mag zich rekenen tot het sterrenbeeld Vissen. Vissen is een waterteken en het staat bekend als een sterrenbeeld met veel creativiteit en gevoel. In deze blog vertellen wij je meer over het sterrenbeeld en wat er allemaal bij past!

Weetjes over de Vissen

Voordat we over de specifieke kenmerken van Vissen gaan praten, vertellen we eerst wat weetjes over het sterrenbeeld. Wist je dat de volgende bekende personen ook Vissen zijn? Zowel Rihanna, Justin Bieber en Adam Levine zijn geboren tussen 19 februari en 20 maart en behoren dus ook tot dit sterrenbeeld!

Een rijke fantasie

Vissen staan zoals genoemd bekend als mensen met een hele creatieve geest, net zoals Weegschalen, maar er zijn een heleboel kenmerken die Vissen zo’n fijne mensen maken. Allereerst hebben ze heel veel gevoel. Vissen kunnen erg liefdevol zijn en hebben doorgaans een groot hart. Dit maakt ze ook erg romantisch en Vissen staan erom bekend veel liefde te kunnen geven.

Ook zijn Vissen personen met veel intuïtie. Ze gaan graag af op hun gevoel en kunnen hier blindelings op vertrouwen. Hierdoor kunnen ze dingen vaak sneller en beter begrijpen dan je wellicht zou verwachten. Daarnaast ben je heel fantasierijk. Ze kunnen echter daardoor ook helemaal wegzakken in hun eigen gedachtes en zijn dan ook niet aanspreekbaar. Dankzij de fantasierijke eigenschap van de Vissen zijn ze ook creatief. Ze kunnen op het gebied van kunst of muziek dan ook vaak verrassend uit de hoek komen.

Lees ook:  Maansteen: kracht en betekenis

Vriendschappen en relaties

Verder zijn Vissen verreweg het meest meegaande soort mens. Ze hebben een goed inlevingsvermogen waardoor ze altijd begrijpen hoe de ander zich voelt. Dit leidt er meestal toe dat een Vissen geliefd is door velen en ook veel mensen kent. Jij als Vissen kan er waarschijnlijk niet tegen om mensen te zien lijden en zult het welzijn van een ander boven jouw eigen welzijn stellen.

Vissen zijn gulle mensen, op het gebied van de liefde maar ook in andere opzichten. Als ze verliefd worden zijn ze dit tot over hun oren en zullen alles voor hun partner doen. Het innerlijk is voor hen belangrijker dan het uiterlijk en zodra ze een goede match vinden zal een Vissen er volledig voor gaan. In combinatie met hun grote hart zorgt dit vaak voor goede relaties, vergelijkbaar met stieren en steenbokken.

Als partner lijkt de energieke en passionele boogschutter niet direct de beste optie voor jouw karakter, maar als vissen ben je gevoelig voor de charme van de boogschutter en kunnen jullie elkaar enorm aantrekken.

Tot slot hebben Vissen een goed geheugen. Het zijn vaak slimme mensen die van jongs af aan goed scoren op school. Iets later in hun leven zwakt dit vaak een beetje af, omdat ze er moeite mee hebben om niet te gaan dromen wanneer ze in de les zitten.

eigenschappen sterrenbeeld

Wat zijn jouw valkuilen?

Misschien herken je als Vissen de valkuilen maar al te goed. Zoals benoemd zijn Vissen erg fantasierijk, maar dit kan ze ook wel eens belemmeren in het dagelijkse leven. Omdat ze er een handje naar hebben om te gaan dagdromen, hebben Vissen er soms moeite mee om zich te kunnen concentreren. Ze hebben moeite met een 8-uur durende werkdag en kunnen soms veel nieuwe energie halen uit een korte pauze.

Lees ook:  Hoe hebben sterrenbeelden en planeten invloed op onze persoonlijkheid?

Dat Vissen erg gevoelig zijn is geen geheim en dit kan hele positieve effecten hebben, maar er zit ook een negatievere kant aan. Vissen laten zich vaak meeslepen in het gevoel van hun naasten en dit kan vervelend uitpakken wanneer hun familie of vrienden in een mindere periode zitten.

Ook hebben Vissen vaak moeite met het vragen van hulp. Ze lossen het liefst alles zelf op en willen anderen graag helpen, maar zelf vragen ze maar zelden om hulp. Vissen gaan er te snel van uit dat een ander hun gevoelens niet zal begrijpen en zonderen zich af. Ze vinden het lastig om over hun eigen problemen te praten en stellen zich op emotioneel gebied niet snel open.

Ben jij niet besluitvaardig? Ook dat is een karaktereigenschap van een Vissen. Aansluitend bij het willen helpen van anderen, laten ze het liefst hun beslissingen door iemand anders nemen. Ze zijn bang dat hun beslissing niet positief voor de andere persoon uitpakt en vinden het dus lastig om dan een keuze te maken.

De beste tips voor het sterrenbeeld Vissen

Een Vissen is een liefdevol, creatief en gul mens. Probeer die creativiteit te gebruiken voor positieve, productieve doelen in plaats van het verdwalen in je eigen fantasie. Praat met anderen over jouw problemen en probeer niet alleen de persoon te zijn die anderen helpt.

Over de auteur

Mathias Molenberg
Ik ben Mathias Molenberg, en ik schrijf met veel plezier voor Paradijsvogels Magazine. Mijn passie is het ontdekken van de schoonheid van de wereld, zowel in verre reizen als in alledaagse momenten. Ik deel graag mijn ervaringen en inzichten over geluk, mindfulness en hoe we het leven optimaal kunnen benutten. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om mijn laatste artikelen te lezen en laten we samen de wereld verkennen en genieten van de kleine dingen in het leven.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down