Het sterrenbeeld kreeft: eigenschappen en karakter

22 juni 2022
589
Horoscoop Kreeft

Je bent kreeft als jij geboren bent tussen 22 juni en 23 juli! Ben jij geboren in deze periode? Dan ga je jezelf vast herkennen in de eigenschappen van het sterrenbeeld kreeft!

De eigenschappen van het sterrenbeeld kreeft

Eigenschappen van een kreeft

Zorgzaamheid

Het sterrenbeeld kreeft is een bijzonder sterrenbeeld uit de sterrenbeelden van de dierenriem. Het is een schaaldier en heeft een harde buitenkant. Die harde buitenkant beschermt de kwetsbare en zachte spieren van onze geklauwde vriend. Dit is een symbool voor zorgzaamheid. Mensen met het sterrenbeeld kreeft zijn namelijk ontzettend zorgzaam! Voor de meeste mensen met dit sterrenbeeld zijn familie en/of vrienden daarom écht enorm belangrijk. Meestal zijn vrienden en familie ook graag in jou buurt, omdat je ze veel te bieden hebt!


Je daarbij wel oppassen dat je niet meer geeft dan je terugkrijgt. Vriendschap en liefde werkt uiteindelijk twee kanten op. Het lukt je niet altijd om een goede balans te vinden tussen geven en ontvangen.

Je hecht waarde aan een thuisgevoel

Een thuisgevoel, geborgenheid en huiselijkheid zijn enorm belangrijk voor de kreeft. Je omringt jezelf met herinneringen aan vroeger en je denkt vraag terug aan vroeger met een nostalgische blik. Het ist ontzettend belangrijk om het verleden soms ook los te kunnen laten.

~Ondanks dat het een fijn veilig gevoel geeft om aan het verleden te denken, is het ook erg belangrijk om als kreeft te durven denken aan de toekomst!~

Je gaat confrontaties uit de weg

Het liefst verlaat je de ruimte als er zich een confrontatie voordoet. Je wil je er het liefst niet mee bemoeien. Je kunt dit wel leren als dat in je werk of in je persoonlijke leven noodzakelijk is. Toch kruipt de kreeft het liefst diep zijn harnas in. Jouw gevoelige karakter wil teleurstelling en pijnlijke situaties het liefst voorkomen. Gevoelens van afwijzing zijn erg pijnlijk voor dit sterrenbeeld.
Je kunt best verlegen zijn soms. Helemaal niets mis mee natuurlijk!

Lees ook:  Het sterrenbeeld ram: eigenschappen en karakter

De kreeft kan goed luisteren

Een kreeft als vriend of vriendin hebben kan echt een verademing zijn. Als ze je toelaten en zeggen dat ze van je houden, dan menen ze het ook écht! Als hij of zij zich op zijn gemak voelt in jouw aanwezigheid, dan kunnen er diepe en interessante gesprekken voortvloeien. Ook is een kreeft een geweldig luisterend oor. Ze kunnen naar je luisteren alsof ze ervoor leven!

Liefde is enorm belangrijk voor de kreeft

Relaties en liefde zijn echt heel erg belangrijk voor de kreeft. Je bent erg empathisch en je vertrouwd enorm op je gevoel. Pas ook op dat je je partner de ruimte geeft die hij of zij nodig heeft. Je doet heel erg graag dingen voor je geliefde en daar is natuurlijk niets mis mee.

Pas echter wel op dat wanneer je partner aangeeft ruimte te willen, je dat dan ook kunt geven. Het heeft er niets mee te maken dat je partner je niet meer ziet zitten! Het heeft ermee te maken dat je erg de neiging hebt om een bemoederende rol aan te nemen. Daar ben jij erg goed in, maar niet iedereen heeft daar behoefte aan natuurlijk.

De kreeft en haar maan-energie

Maankracht kreeft

Het sterrenbeeld kreeft is volgens de horoscoop geneigd om te behouden en koesteren wat ze hebben. Ze vinden het belangrijk zorg te dragen voor hen die hen lief is. Een thuisgevoel en geborgenheid wordt enorm, op prijs gesteld. Dit maakt afscheid nemen enorm moeilijk en je zult eerder mensen missen en veel moeite hebben met de dood van dierbaren.

Een goede les voor de kreeft is leren loslaten en accepteren dat mensen het zonder jouw zorgen en inspanning ook wel redden.

Lees ook:  Palo Santo: de magische krachten van dit heilige hout

Kreeft en relaties

Kreeft relaties

In een relatie heeft een kreeft heel veel liefde te geven. Het is heel erg belangrijk voor ze om zich geliefd te voelen. Ze zijn meestal dol op affectie en validatie, al zullen ze er niet snel zélf om vragen.
In de liefde zul je erg romantisch en aanhankelijk van aard zijn. De kreeft is enorm gevoelig voor prikkels en indrukken. Je houdt je graag vast aan dingen. Dat maakt dit sterrenbeeld een zeer loyale partner, maar het kan er ook voor zorgen dat je de neiging hebt om je partner op te slokken.

De perfecte match qua sterrenbeeld: vissen

Als jullie elkaar gevonden hebben lijkt de wereld om jullie heen helemaal te verdwijnen, jullie kunnen namelijk met gemak in elkaar verdwalen! Het sterrenbeeld vissen, bied de kreeft de veiligheid, validatie en zekerheid die de kreeft nodig heeft. Pas echter op dat je niet zo diep in elkaar verdwaald dat de omgeving om jullie hen lijkt te verdwijnen. Jullie kunnen met z’n tweeën de hele wereld aan, maar vergeet niet dat je ook nog relaties moet onderhouden buiten je eigen relatie!

De kreeft en seksualiteit

Een kreeft is in eerste instantie aftastend op het gebied van seksualiteit. Ze zullen niet direct op iemand afstappen die ze willen beminnen. Iemand met dit sterrenbeeld heeft lange voelsprieten waarmee het perfect aanvoelt wat iemand van ze vindt. Hier kan de kreeft makkelijk op inspelen door bepaald gedrag te signaleren en te spiegelen. Als iemand die hen aanstaat hen versiert, ontstaat er makkelijk een chemie waarin een kreeft nog wel eens verrassend uit de hoek kan komen!

Wanneer een kreeft zich overgeeft in de liefde, kan hij of zij ook wel enorm jaloers worden. Dit heeft ermee te maken dat dit sterrenbeeld zich enorm graag dingen behoud en zich vastklampt aan wat het kent. Het is een onverdraaglijke gedachten om wat je had, kwijt te raken.

Lees ook:  Beginnende yoga oefeningen die je thuis kunt uitvoeren

Wanneer is een kreeft het gelukkigst?

Een kreeft houdt van gevoelens van nostalgie en melodramatische sferen. Hij of zij voelt zich het gelukkigst als het een gevoel van veiligheid en “thuis” ervaart. Ze zijn niet graag alleen. Ze hebben mensen nodig in hun directe omgeving waarmee ze diepe en hechte relaties opbouwen.
De kreeft heeft natuurlijk het liefst dat het zorg dragen voor de ander wordt gewaardeerd. Ook hechten ze waarde aan een groepsgevoel en heeft het verlangen om ergens onderdeel van te zijn. Dit maakt ze een uitstekende teamspeler.

Lees ook alles over: "het sterrenbeeld stier".

Over de auteur

Mathias Molenberg
Ik ben Mathias Molenberg, en ik schrijf met veel plezier voor Paradijsvogels Magazine. Mijn passie is het ontdekken van de schoonheid van de wereld, zowel in verre reizen als in alledaagse momenten. Ik deel graag mijn ervaringen en inzichten over geluk, mindfulness en hoe we het leven optimaal kunnen benutten. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om mijn laatste artikelen te lezen en laten we samen de wereld verkennen en genieten van de kleine dingen in het leven.

Recente berichten

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down