Verrassende eigenschappen van een Steenbok

12 januari 2023
28

Ben je geboren tussen 22 december en 18 januari? Dan behoor je tot het sterrenbeeld Steenbok, maar als echte Paradijsvogel wist je dat vast al lang. Aan welke dingen kun jij nu echt merken dat je een Steenbok bent en wat is de betekenis achter het sterrenbeeld? Wij vertellen je er graag meer over!

Weetjes over de Steenbok

Omdat Steenbokken over het algemeen bekend staan om hun ambitie en doorzettingsvermogen, vind je dan ook vele bekende namen in het rijtje van Steenbokken. Wat dacht je bijvoorbeeld van voormalig Amerikaans president Richard Nixon, wetenschappers Isaac newton en Stephen Hawking en succesvolle acteurs als Mel Gibson en Gerard Depardieu?

Karaktereigenschappen sterrenbeeld Steenbok

Move over Leeuwen, want de Steenbok is de koning van het astrologische dierenrijk. Mensen met dit sterrenbeeld zitten vol ambitie en zijn af en toe perfectionistisch. Ook kunnen ze streng zijn voor zichzelf wanneer ze moeten presteren. Met zo’n arbeidsethos liggen een mooie toekomst en een glansrijke carrière in het verschiet.

Steenbok behoort net als de sterrenbeelden Maagd en Stier tot het element aarde. Dit houdt in dat jij, beste Steenbok, redelijk nuchter in het leven staat. Daarnaast vind je het belangrijk om je goed voor te bereiden en voel je meteen een grote verantwoordelijkheid voor je dagelijkse werkzaamheden, maar ook voor het welzijn van familie en vrienden. Daarnaast heb je je leven zo gestructureerd mogelijk. Je hebt standaard je agenda binnen handbereik en je vindt het niet erg om al voor een hele week je outfits klaar te hangen en gerechten uit te zoeken voor het diner. Mensen hebben je graag in hun buurt, want jij bent betrouwbaar en toegewijd. Ook als anderen lol hebben, weet jij serieus te blijven en problemen meteen aan te pakken.

Lees ook:  Op solo vakantie voor je persoonlijke ontwikkeling

Mensen die behoren tot het element aarde, dus ook jij, hebben nog een kwaliteit waar anderen een voorbeeld aan kunnen nemen. Jij houdt helemaal niet van tijdverspilling en al helemaal niet van het kiezen van de makkelijke weg. Jij hebt een sterk karakter en hebt het liefst alleen personen en zaken in je leven die duurzaam zijn, van groener wonen en zonnepanelen kopen in Rotterdam tot het kiezen van kleding die minstens 10 jaar mee kan. Het streven naar duurzaamheid heeft ook betrekking op het kiezen van het juiste carrière pad, maar ook met het aangaan van vriendschappen of relatie. One-night-stands of scharrels zijn niet aan jou besteed. Jij kiest liever een partner waar je ook een toekomst in ziet.

Slechtere eigenschappen van het sterrenbeeld Steenbok

Uiteraard heeft elk sterrenbeeld zijn rauwe randjes, dus ook jij, Steenbok. Deze hebben echter ook te maken met je goede eigenschappen. Je kwaliteiten kunnen dus ook af en toe je valkuilen zijn. Zo herken je vast wel dat je serieus bent. Soms kun je echter ook té serieus zijn en dingen te zakelijk bekijken. Je mag jezelf dus best af en toe toestaan om te lachen om grappen van anderen of om zelf eens een geintje uit te halen met vrienden of collega’s! Zoals we al zeiden ben je niet vies van een beetje ambitie. Ook hierin kun je wel eens doorslaan. Kijk eens wat vaker terug op de dingen die je al hebt bereikt en klap ’s avonds je laptop dicht om een avondje uit te gaan met je partner of vrienden.

Lees ook:  4x waar je in Nederland met de hond kunt wandelen

De beste tips voor een Steenbok

Hoewel je vaak je eigen plan trekt en af en toe best koppig kunt zijn, willen we wat inzichten met je delen waardoor je leven nog meer in balans komt. Zo mag je jezelf best wel eens toestaan om van het leven te genieten en meer dingen te doen waar je gelukkig van wordt. Je bent trouw aan iedereen en niemand zal het erg vinden als je af en toe wat tijd voor jezelf neemt. Vergeet ook niet dat er sommige dingen zomaar op je pad komen zoals een nieuwe baan of potentiële liefde. Bekijk dit niet feitelijk en met een lijstje met alle voor- en nadelen, maar ga ook een keer gewoon op je gevoel af.

Behoor jij niet tot de Steenbok, maar ben jij een Stier, Weegschaal of Ram? Dan hebben wij ook wat interessante feitjes voor jouw sterrenbeeld verzameld!

Over de auteur

Mathias Molenberg

Recente berichten

Een werkomgeving creëren vol met positieve energiestromen

Ontdek de schoonheid van Nederlandse wandelgebieden

Ingrid Bergman | Dualiteit

Op vakantie naar de Malediven: activiteiten om te doen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings