Je eigen interieur maken

43 VIEWS
Je eigen interieur maken

Het is niet meer dan normaal dat je na enige tijd uitgekeken raakt op je huidige interieur. Het liefst ren je naar de dichtstbijzijnde woonwinkel en gooi je alles om. De kosten die daarbij komen kijken zijn vaak torenhoog, al helemaal als je een beetje met de trends mee wilt. Moet je daardoor alle moed in de schoenen laten zakken? Wel nee! Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen je eigen interieur te maken. Hoe pak je dat het beste aan? Wij vertellen je er alles over.

 

eigen interieur makenStart met het maken van een plattegrond

Om een duidelijk beeld te krijgen van de mogelijkheden is het wel zo fijn om een plattegrond bij de hand te hebben. Deze plattegrond maak je dan in schaal, zodat je precies weet met welke ruimte je aan de slag kunt. Heb je zelf geen schaaltekening van je woning? Dan is het zeker niet veel moeite om er zelf een te maken. De meest gebruikte schalen voor woningen zijn 1:50, wat betekent dat iedere centimeter op papier in werkelijkheid 50 cm is. Is je dat te klein? Dan zou je altijd de schaal naar wens kunnen aanpassen. Vervolgens meet je de meubels op, wel zo handig om te weten hoe je alles zou kunnen plaatsen. Weet je nog waar je je meubels gekocht hebt? Dan kun je de afmetingen misschien wel online vinden, bespaart meteen een hoop meetwerk. Nu je de meubels hebt uitgetekend kun je ze uitknippen. Waarom? Zo kun je ze gemakkelijk verplaatsen in de ruimte die je ook net geschetst hebt. Ben je uitgekeken op één of meerdere delen interieurstukken? Dan hoef je die niet op te meten. Wel is het handig om gebruik te maken van de plattegrond en de meubelstukken die je wél wilt bewaren om gemakkelijk in te kunnen schatten hoeveel ruimte je ter beschikking hebt. Zo kun je meer opbergruimte creëren in huis door een hoge kast te maken.

Lees ook:  Huurwoningen worden steeds populairder

 

Brengt voldoening om zelf iets te maken

Als er is vastgesteld hoeveel ruimte er ter beschikking is, kan er gedacht worden over welke meubelstukken ontbreken en gemaakt moeten worden. Doorgaans zul je dan snel op internet rond kijken en een niet al te duur meubelstuk kopen, maar wat als je het zelf zou maken? Door van het internet gebruik te maken kan gemakkelijk inspiratie opgedaan worden. Op deze manier hoeft er niet gefilterd te worden op prijs, de kosten ervan heb je namelijk volledig in eigen hand. Wel is het handig om te filteren op materiaaltypen zoals hout, metaal, etc. Het kost misschien iets meer moeite allemaal, maar je krijgt het er dubbel en dwars voor terug. Wanneer je zelf iets maakt kun je het namelijk volledig naar eigen wens maken. Een deurtje dat naar links of rechts opent? Handgrepen van leer of een aandoenlijk knopje dat je op de markt hebt gevonden? Zelfs de kleur kun je volledig zelf bepalen. Heb je een vriend of vriendin die klussen ook fantastisch vindt? Dan kun je het gezellig samen doen! Niets geeft zoveel voldoening als wanneer je iets zelf doet!

 

eigen interieur makenOefening baart kunst

Heb je nog nooit de handen uit de mouwen gestoken en wil je het nu leren? Dan moet je niet verwachten dat het eerste meubelstuk een pareltje gaat zijn. Het is daarom misschien wel een geode tip om niet meteen gebruik te maken van duur materiaal. Heb je ergens in de schuur nog wat oude stukken hout liggen? Dan zou je die kunnen gebruiken om erachter te komen wat wel en niet werkt. Zie het als een kladblaadje!

Lees ook:  Feng Shui interieur

 

Goed gereedschap is het halve werk

Door gebruik te maken van het juiste gereedschap bespaar je jezelf al snel de nodige kopzorgen. Zie je het bijvoorbeeld al voor je: je wilt een schroef strak vastzetten en de elektrische schroevendraaier heeft niet genoeg power. Wanneer je wel vaker met gereedschap in de weer bent heb je waarschijnlijk de hele schuur vol liggen met kwalitatief goed gereedschap. Maar als je pas begint heb je natuurlijk geen idee wat wel en niet goed gereedschap is. Dan is het zeker niet aan te raden om een bezoekje te brengen aan een bouwmarkt. Net zoals bij autogarages merken deze mensen direct dat je er geen verstand van hebt en smeren je de duurste producten aan. Zonde van je geld, dan had je net zo goed dure meubels kunnen kopen! Koop daarom je gereedschap in bij een webshop zoals Kepmar. Niet alleen ben je dan verzekerd van goede kwaliteit, maar je bent ook nog eens niet veel geld kwijt. Zit je erg krap met geld kun je ook altijd vrienden en familie vragen of ze iets te leen hebben.

MEER INSPIRATIE

Je tiny house gezelliger maken
Stylingtips voor de kinderkamer
Het belang van een goed bed
Het inrichten van een landelijke tuin