Dit boek zette de yogawereld op z'n kop

4 oktober 2015
163
Eerlijk over yoga

Miljoenen mensen zweren bij de heilzame werking van yoga. Het zou helpen tegen overgewicht, rugklachten, stress, angststoornissen, gebrek aan energie en bij seksuele problemen. Maar wat is nu écht waar? Welke oude wijsheden zijn achterhaald en welke worden door moderne inzichten juist bevestigd?
[quote text_size="medium"]
"Een nieuw perspectief op zonnegroeten en liggende vlinders. Nuchterder, maar niet minder fascinerend!"
[/quote]
In het boek Eerlijk over yoga gaat wetenschapsjournalist William Broad op zoek naar de wetenschap achter yoga. Zijn tocht voert u langs laboratoria, goeroes, commerciële bedrijven en oude Oosterse bibliotheken. Gaandeweg biedt hij een nieuw perspectief op zonnegroeten en liggende vlinders, nuchterder maar niet minder fascinerend.
Zo zijn veel yogabeoefenaars slank, en niet dik. Maar als yoga helpt bij het onder controle houden van uw gewicht, dan leert de wetenschap dat dat gebeurt ondanks, en niet dankzij de invloed van yoga op het metabolisme. Sterker nog, yoga vertraagt de stofwisselingssnelheid! Anderzijds wijst recent onderzoek uit dat door yoga daadwerkelijk natuurlijke stoffen in het brein vrijkomen die werken als sterke antidepressiva.
Eerlijk over yoga is een vlot geschreven boek voor iedereen die zich ooit heeft afgevraagd of het een goed idee is om op je hoofd te balanceren, hoe je met yoga een depressie kunt bestrijden en hoe het nu precies zit met die tantrische seks. Kortom, inspirerende kost - met hier en daar een korrel zout te nemen - voor iedere yogi en iedereen die overweegt ermee te beginnen!
[hr]
Paradijsvogels Magazine geeft een paar exemplaren van het boek Eerlijk over yoga weg! Ook kans maken? Schrijf u voor de tweewekelijkse inspiratiemail:
Deze actie is gesloten.
[hr]
Eerlijk over yoga

Lees ook:  Sjaals als vlindervleugels

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Chakra kleuren: ontdek de verbanden en betekenissen

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Palo Santo: de magische krachten van dit heilige hout

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings