Dit boek zette de yogawereld op z’n kop

1645 VIEWS
Dit boek zette de yogawereld op z’n kop

Miljoenen mensen zweren bij de heilzame werking van yoga. Het zou helpen tegen overgewicht, rugklachten, stress, angststoornissen, gebrek aan energie en bij seksuele problemen. Maar wat is nu écht waar? Welke oude wijsheden zijn achterhaald en welke worden door moderne inzichten juist bevestigd?

“Een nieuw perspectief op zonnegroeten en liggende vlinders. Nuchterder, maar niet minder fascinerend!”

In het boek Eerlijk over yoga gaat wetenschapsjournalist William Broad op zoek naar de wetenschap achter yoga. Zijn tocht voert u langs laboratoria, goeroes, commerciële bedrijven en oude Oosterse bibliotheken. Gaandeweg biedt hij een nieuw perspectief op zonnegroeten en liggende vlinders, nuchterder maar niet minder fascinerend.

Zo zijn veel yogabeoefenaars slank, en niet dik. Maar als yoga helpt bij het onder controle houden van uw gewicht, dan leert de wetenschap dat dat gebeurt ondanks, en niet dankzij de invloed van yoga op het metabolisme. Sterker nog, yoga vertraagt de stofwisselingssnelheid! Anderzijds wijst recent onderzoek uit dat door yoga daadwerkelijk natuurlijke stoffen in het brein vrijkomen die werken als sterke antidepressiva.

Eerlijk over yoga is een vlot geschreven boek voor iedereen die zich ooit heeft afgevraagd of het een goed idee is om op je hoofd te balanceren, hoe je met yoga een depressie kunt bestrijden en hoe het nu precies zit met die tantrische seks. Kortom, inspirerende kost – met hier en daar een korrel zout te nemen – voor iedere yogi en iedereen die overweegt ermee te beginnen!

Lees ook:  93-jarige grootmoeder is model voor kleurrijke creaties van kleindochter

Paradijsvogels Magazine geeft een paar exemplaren van het boek Eerlijk over yoga weg! Ook kans maken? Schrijf u voor de tweewekelijkse inspiratiemail:

Deze actie is gesloten.


Eerlijk over yoga

MEER INSPIRATIE

Dit is de beste slaaphouding voor een goede nachtrust
Uit onderzoek blijkt: poëzie brengt rust en prikkelt onze zelfreflectie
In deze biologische supermarkt shop je volledig plasticvrij
Bijen spelen een cruciale rol bij de ontwikkeling van het internet