Een wereldreis maken

24 VIEWS
Een wereldreis maken

Men zegt wel eens dat ‘je zelf de slingers moet ophangen in het leven’. Hiermee wordt bedoeld dat je jouw eigen mooie momenten moet creëren. Deze momenten zullen de meeste mensen het liefst beleven met anderen. Het gevoel van samen zijn en mooie dingen meemaken is voor veel mensen erg belangrijk. Door de coronapandemie is dat moeilijker geworden. Toch kun je deze pandemie ook zien als een nieuwe start. Het moment om te beginnen met het maken van herinneringen die je nooit meer vergeet, herinneringen die je samen met andere mensen kunt maken. Al deze ideeën kunnen worden verbonden met elkaar in de vorm van een wereldreis. Samen met een ander reis je over de hele wereld.

Waarom een wereldreis?

Een wereldreis opent voor veel mensen deuren. Tijdens de wereldreis leer jij jezelf en je reisgenoot echt kennen. Mensen die op wereldreis gaan hebben vaak een bepaalde missie. Hierbij kan het gaan om het beter leren kennen van zichzelf, het leren kennen van nieuwe culturen, het leren kennen van nieuwe mensen of het behalen van een sportieve prestatie. Voor de sportieve prestatie geldt dat dit kan gaan om het wandelen of fietsen naar een bepaald doel. Daarnaast kan dit ook een beklimming zijn van een bepaalde berg of gletsjer. Begrijp waarom je deze reis gaat maken. Dit zorgt er namelijk voor dat jezelf kunt herpakken op de momenten dat het tegenzit. Jouw missie zorgt ervoor dat je jezelf motiveert om door te gaan tot het einde, vermoeidheid en angsten worden overwonnen om jouw missie te volbrengen. De wereldreis levert jouw herinneringen en levenservaring op die niemand je meer afneemt.

Lees ook:  DECEMBER | Bijzondere activiteiten rond de feestdagen

Een goede voorbereiding is erg belangrijk

Wanneer je ervoor kiest om een wereldreis te maken is belangrijk om rekening te houden met een aantal dingen. Als eerste is het belangrijk om op tijd te beginnen met het plannen van de reis. Begin ruim 1,5 jaar voordat je op wereldreis gaat met het plannen van de reis. Afhankelijk van de landen die je tijdens de reis zult bezoeken moet je diverse visa aanvragen. Dit neemt vaak veel tijd in beslag. Daarnaast is het ook aan te raden om je vooraf te laten vaccineren tegen diverse ziektes en virussen (denk aan Hepatitis A, Hepatitis B, Buiktyfus, Gele koorts en Rabiës). Voor sommige ziektes en virussen heb je meerdere prikken nodig. Zo dien je bijvoorbeeld een halfjaar tot een jaar te wachten met de tweede prik tegen Hepatitis B. Hiernaast is het ook verstandig om goed te kijken naar een reisverzekering. Als laatste is het verstandig een goede rugzak (backpack) te kiezen. Deze wordt namelijk je grootste vriend die je dag in en dag uit zal meenemen.

Stuur een kaartje naar Nederland

Wanneer je op wereldreis gaat is wel zo leuk om contact te onderhouden met vrienden en familie in Nederland. Dit kun je doen door af en toe eens te bellen, te appen of te videobellen. Het is misschien leuk om je ouders en/of je vriend(in) een kaartje te sturen vanuit het land waar je op dat moment bent. Het kan verstandig zijn om vooraf even te bellen met de klantenservice van PostNL. De klantenservice kan je namelijk vertellen hoelang het kaartje onderweg is naar Nederland. Zo weet jij ongeveer wanneer het thuisfront jouw kaartje binnenkrijgt.

Lees ook:  Stage | Online redacteur kunst, natuur, reizen & lifestyle

De allerlaatste en misschien wel belangrijkste tip is: geniet ervan!

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Alle magie van Mexico op de foto’s van Dimitar Karanikolov
3 trends binnen digitaal procesmanagement voor 2020-2025
Steun kinderen in oorlog met War Child
Panama: paradijs voor vakantie en meer