Een wereldreis maken

15 april 2021
333
klantenservice post nl

Men zegt wel eens dat ‘je zelf de slingers moet ophangen in het leven’. Hiermee wordt bedoeld dat je jouw eigen mooie momenten moet creëren. Deze momenten zullen de meeste mensen het liefst beleven met anderen. Het gevoel van samen zijn en mooie dingen meemaken is voor veel mensen erg belangrijk. Door de coronapandemie is dat moeilijker geworden. Toch kun je deze pandemie ook zien als een nieuwe start. Het moment om te beginnen met het maken van herinneringen die je nooit meer vergeet, herinneringen die je samen met andere mensen kunt maken. Al deze ideeën kunnen worden verbonden met elkaar in de vorm van een wereldreis. Samen met een ander reis je over de hele wereld.

Waarom een wereldreis?

Een wereldreis opent voor veel mensen deuren. Tijdens de wereldreis leer jij jezelf en je reisgenoot echt kennen. Mensen die op wereldreis gaan hebben vaak een bepaalde missie. Hierbij kan het gaan om het beter leren kennen van zichzelf, het leren kennen van nieuwe culturen, het leren kennen van nieuwe mensen of het behalen van een sportieve prestatie. Voor de sportieve prestatie geldt dat dit kan gaan om het wandelen of fietsen naar een bepaald doel. Daarnaast kan dit ook een beklimming zijn van een bepaalde berg of gletsjer. Begrijp waarom je deze reis gaat maken. Dit zorgt er namelijk voor dat jezelf kunt herpakken op de momenten dat het tegenzit. Jouw missie zorgt ervoor dat je jezelf motiveert om door te gaan tot het einde, vermoeidheid en angsten worden overwonnen om jouw missie te volbrengen. De wereldreis levert jouw herinneringen en levenservaring op die niemand je meer afneemt.

Lees ook:  Ook jij kunt eenzame jongeren met een handicap helpen

Een goede voorbereiding is erg belangrijk

Wanneer je ervoor kiest om een wereldreis te maken is belangrijk om rekening te houden met een aantal dingen. Als eerste is het belangrijk om op tijd te beginnen met het plannen van de reis. Begin ruim 1,5 jaar voordat je op wereldreis gaat met het plannen van de reis. Afhankelijk van de landen die je tijdens de reis zult bezoeken moet je diverse visa aanvragen. Dit neemt vaak veel tijd in beslag. Daarnaast is het ook aan te raden om je vooraf te laten vaccineren tegen diverse ziektes en virussen (denk aan Hepatitis A, Hepatitis B, Buiktyfus, Gele koorts en Rabiës). Voor sommige ziektes en virussen heb je meerdere prikken nodig. Zo dien je bijvoorbeeld een halfjaar tot een jaar te wachten met de tweede prik tegen Hepatitis B. Hiernaast is het ook verstandig om goed te kijken naar een reisverzekering. Als laatste is het verstandig een goede rugzak (backpack) te kiezen. Deze wordt namelijk je grootste vriend die je dag in en dag uit zal meenemen.

Stuur een kaartje naar Nederland

Wanneer je op wereldreis gaat is wel zo leuk om contact te onderhouden met vrienden en familie in Nederland. Dit kun je doen door af en toe eens te bellen, te appen of te videobellen. Het is misschien leuk om je ouders en/of je vriend(in) een kaartje te sturen vanuit het land waar je op dat moment bent. Het kan verstandig zijn om vooraf even te bellen met de klantenservice van PostNL. De klantenservice kan je namelijk vertellen hoelang het kaartje onderweg is naar Nederland. Zo weet jij ongeveer wanneer het thuisfront jouw kaartje binnenkrijgt.

Lees ook:  Maak van je eigen foto gratis een kant & klaar borduurpatroon

Met wie de wereld ontdekken

Nu je zeker weet dat je de wereld wilt gaan ontdekken is het natuurlijk wel zo handig om te weten met wie je dat van plan bent te gaan doen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om dit avontuur alleen aan te gaan, dat heeft echter wel zo z’n voordelen en nadelen. Zo leer je jezelf een stuk beter kennen en verplicht je jezelf wat meer om buiten je comfortzone te stappen. Maar de mindere kanten zijn onder andere dat je niemand hebt om op terug te vallen en het kan eenzaam zijn. Vrienden kun je overal maken, maar je zult de dag altijd alleen beginnen en alleen eindigen. Ook voor je veiligheid is het wel zo fijn om iemand naast je te hebben. Vraag bijvoorbeeld eens rond in je vriendenkring, misschien is er wel iemand die samen met jou op wereldreis wilt gaan! Geen succes? Dan kun je een soort advertentie op Facebook zetten met dat jij een reisbuddy zoekt. Als je dan nog geen succes hebt kun je gebruik maken van verschillende websites die zijn opgericht om makkelijk een reisbuddy te vinden. Gelukkig zijn daar veel verschillende apps voor zoals couchsurfing. We hoeven je vast niet uit te leggen hoe je een app moet downloaden, is die telefoonverslaving toch nog ergens goed voor! Wat je ook zou kunnen overwegen is onderweg reisbuddy’s te vinden door te praten met mensen in je omgeving. Hostels zijn ook een echte broedplek voor reisgenootjes!

De allerlaatste en misschien wel belangrijkste tip is: geniet ervan!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Het mysterie van Aurora: een natuurlijk lichtspektakel

Alles wat je moet weten: emigreren naar het buitenland!

Hollandse hoogtepunten: wat Nederland zo mooi maakt

Van bureaus naar bytes: de moderne werkplek

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down