Fenna | Een vrouw van 60 koopt geen leren jurk meer: ja/nee

5 november 2014
219
hoe ouder hoe gekker

Fenna Korthals Altes is een reële optimist. In het besef dat het leven goed is geniet ze er met volle teugen van - hierin vaak bijgestaan door vriendinnen, vriendje en kat. Ze wil zich zo lang mogelijk vrij voelen en heeft daarom als levensvisie om verder te kijken dan ‘hoe het hoort’. Voor Paradijsvogels Magazine beschrijft ze met scherpe blik en prettige zelfspot de dilemma’s die dit met zich meebrengt. Deze keer: de leren jurk...

Meteen kopen

'Eind september was ik met een vriendin aan het winkelen. Druk in gesprek doken we een kledingzaak in en daar, aan een rek, hing een prachtige zwarte jurk. Van leer. In mijn maat. Ik kon mijn ogen er niet vanaf houden. In de hoop dat ‘ie misschien niet goed zou zitten en ik er in één klap van genezen zou zijn, nam ik hem mee in een pashokje.  Ik trok hem aan, hij voelde direct goed en eenmaal buiten zag ik meteen dat dit helemaal perfect was.
[quote text_size="medium"]
Het is een dunne lijn tussen ‘er uit alle macht 10 jaar jonger uit willen zien’ en ‘er moeite voor doen om er goed uit te zien op je 60ste
[/quote]
Ook mijn kritische vriendin keek goedkeurend en ik was verkocht. Het was niet meer een kwestie van wel of niet kopen, maar welke panty er het beste onder zou passen. En het was meteen duidelijk voor mij wanneer ik ‘m voor het eerst aan zou doen.

Van achter een lyceum

Maar hoe overtuigd ik ook was, het ging tòch door mijn hoofd: ‘een vrouw van 60 koopt geen leren jurk meer’. Althans, dat is hoe veel mensen naar mijn idee over mode en ouder worden denken. Want, hoor ik mensen dan denken, waarom zou je nog al die moeite doen? Toegegeven, het is een dunne lijn tussen ‘er uit alle macht 10 jaar jonger uit willen zien’ en ‘er moeite voor doen om er goed uit te zien op je 60ste’. Ik ging twijfelen over de leren jurk, waar zit die op bovengenoemde lijn? Kan ik mezelf ermee vertonen of kom ik terecht in de te-allen-tijde-te-voorkomen-categorie ‘van achter een lyceum en van voren een museum’? Lijkt het alsof ik er net zo uit wil zien als mijn 30 jaar jongere nichtje?

Lees ook:  SWAG | True style never gets old

Deze jurk zegt iets over mij

Het antwoord was eigenlijk simpel. Ik ben er niet de persoon naar om te liegen over mijn leeftijd én ik doe al sinds mijn jonge jaren mijn best om er goed uit te zien. Daarom past die leren jurk ook bij mij. Hij zegt iets over wie ik ben - en mijn 60 jaren horen daar gewoon bij. Ik word niet jonger van deze jurk, maar ik kan er zeker nog 10 jaar in lopen!'
[hr]

Anderen lazen ook: De 4 voordelen van een grijze coupe

grijs haar
 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Met jouw fiets op vakantie: tips voor een veilige fietsvakantie

Kun je je yogamat ook als sportmat gebruiken?

Ontdek de geheimen van chakra healing

Meditatie voor chakra balans: ontdek hoe het werkt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings