Fenna | Een vrouw van 60 koopt geen leren jurk meer: ja/nee

1771 VIEWS
Fenna | Een vrouw van 60 koopt geen leren jurk meer: ja/nee

Fenna Korthals Altes is een reële optimist. In het besef dat het leven goed is geniet ze er met volle teugen van – hierin vaak bijgestaan door vriendinnen, vriendje en kat. Ze wil zich zo lang mogelijk vrij voelen en heeft daarom als levensvisie om verder te kijken dan ‘hoe het hoort’. Voor Paradijsvogels Magazine beschrijft ze met scherpe blik en prettige zelfspot de dilemma’s die dit met zich meebrengt. Deze keer: de leren jurk…

Meteen kopen

‘Eind september was ik met een vriendin aan het winkelen. Druk in gesprek doken we een kledingzaak in en daar, aan een rek, hing een prachtige zwarte jurk. Van leer. In mijn maat. Ik kon mijn ogen er niet vanaf houden. In de hoop dat ‘ie misschien niet goed zou zitten en ik er in één klap van genezen zou zijn, nam ik hem mee in een pashokje.  Ik trok hem aan, hij voelde direct goed en eenmaal buiten zag ik meteen dat dit helemaal perfect was.

Het is een dunne lijn tussen ‘er uit alle macht 10 jaar jonger uit willen zien’ en ‘er moeite voor doen om er goed uit te zien op je 60ste

Ook mijn kritische vriendin keek goedkeurend en ik was verkocht. Het was niet meer een kwestie van wel of niet kopen, maar welke panty er het beste onder zou passen. En het was meteen duidelijk voor mij wanneer ik ‘m voor het eerst aan zou doen.

Lees ook:  Hoe meditatie veroudering tegengaat

Van achter een lyceum

Maar hoe overtuigd ik ook was, het ging tòch door mijn hoofd: ‘een vrouw van 60 koopt geen leren jurk meer’. Althans, dat is hoe veel mensen naar mijn idee over mode en ouder worden denken. Want, hoor ik mensen dan denken, waarom zou je nog al die moeite doen? Toegegeven, het is een dunne lijn tussen ‘er uit alle macht 10 jaar jonger uit willen zien’ en ‘er moeite voor doen om er goed uit te zien op je 60ste’. Ik ging twijfelen over de leren jurk, waar zit die op bovengenoemde lijn? Kan ik mezelf ermee vertonen of kom ik terecht in de te-allen-tijde-te-voorkomen-categorie ‘van achter een lyceum en van voren een museum’? Lijkt het alsof ik er net zo uit wil zien als mijn 30 jaar jongere nichtje?

Deze jurk zegt iets over mij

Het antwoord was eigenlijk simpel. Ik ben er niet de persoon naar om te liegen over mijn leeftijd én ik doe al sinds mijn jonge jaren mijn best om er goed uit te zien. Daarom past die leren jurk ook bij mij. Hij zegt iets over wie ik ben – en mijn 60 jaren horen daar gewoon bij. Ik word niet jonger van deze jurk, maar ik kan er zeker nog 10 jaar in lopen!’

Lees ook:  Straatfotografie van stralende oudere mannen en vrouwen in Chinatown

Anderen lazen ook: De 4 voordelen van een grijze coupe

grijs haar

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

7 waarheden over het lege nest
Met dit gedrag in een koffietent verraad je meteen je leeftijd
Waarom ik het geweldig vind om 50 jaar te zijn
Waarom ik helemáál niet gelukkig word van opruimen