Fenna | Een vrouw alleen drinkt geen wijn

11 december 2014
324
een vrouw alleen

'Een vrouw alleen drinkt geen wijn.' Dat was althans de stellige bewering van Fenna's vader. Het sleet er goed in, jaren lang moest ze tot 3 tellen wanneer ze de kurk uit een lekkere fles wijn trok. Nu ze 60 is kan ze het eindelijk van zich afzetten..

Een goed glas wijn

Ik kan van heel veel dingen genieten: mijn kat, de eerste blaadjes aan de bomen, dat eerste ijsje in het nieuwe seizoen.. En vooral ook van een goed glas wijn.
Mijn wijncarrière verliep zonder al te veel bijzonderheden. Toen ik jong was kregen we thuis wel eens een slokje wijn te proeven op heel bijzondere gelegenheden zoals kerst. Nu was deze wijn zelf ook nog eens heel bijzonder (uit 1953, een ‘goed’ jaar) en dus voor een klein kind niet te drinken. Ook niet aangelengd met water.
[quote text_size="medium"]
Een vrouw alleen aan een tafeltje was in zijn ogen nog tot daar aan toe (als ze maar thee dronk), maar een vrouw alleen aan de bar…horreur!
[/quote]
In 1972 ging mijn school als eerste van Amsterdam de zgn. ‘Romereis’ maken.  Wat een geluk! In Rome vond ik wijn voor ‘t eerst lekker, zo niet heerlijk. Slobber-huiswijn in een karafje: prima geschikt voor een beginneling. Ik was toen bijna 19 jaar.

Een vrouw alleen..

En nu drink ik vaak wijn. Uit of thuis, samen met anderen, of alleen. Dat laatste zou vroeger in de ogen van mijn vader absoluut niet hebben gekund. Een vrouw die thuis alleen drinkt is “zielig en een alcoholica”, een vrouw die buiten de deur alleen drinkt “vraagt erom”. Een vrouw alleen aan een tafeltje was in zijn ogen nog tot daar aan toe (als ze maar thee dronk), maar een vrouw alleen aan de bar…horreur!
Dit is mij zo ingeprent dat ik nog steeds enige moeite heb om voor mezelf een fles wijn te openen (waar ik vervolgens wel vier tot vijf dagen mee doe - maar dat terzijde). Maar ja, als ik die fles niet open dan heb ik niets waar ik ’s avonds na een dag van hard werken van kan genieten. Thee drink ik niet, koffie liefst alleen overdag, alle sapjes en frisdranken heb ik uit mijn leven gebannen, en water drink ik al de hele dag. Hoe saai kan het zijn...
[hr]

Lees ook:  Prachtige illustraties geven een modetijdlijn van 1784 tot 1970

[hr]

Die fles gaat open!

Dus: die fles gaat open! Mijn werkdag zit erop, de afwas is gedaan, het huis is aan kant en die ene fijne serie - Grey’s anatomy, The Americans, Inspector Banks - gaat net beginnen. En dan mijn glas wijn erbij. Daar geniet ik zo van dat al mijn hersenspinsels over “een vrouw alleen” al snel verdwijnen.
[hr]
Fenna Korthals Altes is een reële optimist. In het besef dat het leven goed is geniet ze er met volle teugen van - hierin vaak bijgestaan door vriendinnen, vriendje en kat. Ze wil zich zo lang mogelijk vrij voelen en heeft daarom als levensvisie om verder te kijken dan ‘hoe het hoort’. Voor Paradijsvogels Magazine beschrijft ze met scherpe blik en prettige zelfspot de dilemma’s die dit met zich meebrengt.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down