Een voedingsschema kan voor een grote verandering zorgen

8 maart 2020
160
voedingsschema

Misschien zal je het niet geloven, maar volgens het Centraal Bureau van de Statistiek volgt maar een derde van alle inwoners in Nederland de richtlijnen met betrekking tot gezonde voeding. Onder gezonde voeding wordt verstaan dat iedereen bezig is met het eten van producten uit de schaal van vijf. In 1981 was ongeveer nog een kwart van de bevolking te zwaar of had last van overgewicht, op dit moment is dat ongeveer het dubbele met de helft van de bevolking. Voedingsschema zijn niet enorm belangrijk voor het gezond houden van je lichaam, maar heeft ook invloed op gezondheidsrisico’s en speelt mentale punten ook een grote rol.

De eerste stap bij een voedingsschema

Natuurlijk is iedereen anders en elk lichaam heeft dan ook andere behoefte nodig. Als je van plan bent om je te gaan houden aan een voedingsschema is het daarom van belang dat je eerst nagaat wat je eigen dagelijkse energiebehoefte zijn. Dit kan je simpel berekenen door middel van geslacht, leeftijd, lengte en gewicht. Afhankelijk van je uiteindelijk doel is het van belang om voor een goede macroverdeling te zorgen bij je voeding. Macro’s zijn eiwitten, vetten en koolhydraten en voornamelijk eiwitten is altijd een uitdaging. Het is trouwens niet zo dat je bij deze schema’s moet denken in bepaalde denkwijze, maar als jouw lichaam liever zes keer kleinere hapjes eet dan drie grotere dan is dit ook prima.

Waar moet ik aan denken bij een voedingsschema

Om aan deze macro’s te komen met de nadruk op de eiwitten is het slim om voor je voedingsschema ook specifieke producten op te schrijven die je graag eet of deze punten flink bevorderd. Voor het behalen van de eiwitten zijn whey proteïne producten nooit verkeerd samen met een banaan en een halve komkommer. Hierdoor heb je al een groot gedeelte van je behoefte al binnen, voordat de dag al half begonnen is. Verder werken kwark, kipfilet, wraps, biefstuk, smoothies, bonen en olijfolie altijd goed om sterk bezig te zijn met de schaal van 5. Voor een voedingschema is het trouwens niet van belang om veel bezig te zijn met fitness. Natuurlijk versterkt dit wel het proces, maar is echt niet verplicht om als uitgangspunt te pakken om gezonder bezig te zijn. Het bewust bezig zijn met eten heeft al zoveel invloed op je lichaam, waardoor dit al meestal voor een flinke verandering kan zorgen.

Lees ook:  De drie mooiste plekken in het Limburgse heuvellandschap

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Babykamer inrichten? Bekijk deze checklist!

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings