Een vijf jaar durend zonneballet

19 maart 2015
363

Vandaag, 20 maart tussen 09.30 en 11.48 uur, vindt een gedeeltelijke zonsverduistering plaats. Vanaf de aarde gezien schuift de maan dan precies voor de zon langs. Met helder weer kun je de gehele verduistering zien, wanneer de eclips op haar hoogste punt is, dan zal 81% van de zon bedekt zijn. Hoe noordelijker je je bevindt op de aardbol, hoe groter je de verduistering zult waarnemen.
Een bedekking van de zon van 81% lijkt veel, maar je hoeft geen lampen aan te doen: deze dekkingsgraad is namelijk niet voldoende om het donker te maken. Hoe krachtig de zon is, wordt afgezien van een dagje zonnen op het terras ook duidelijk in onderstaand filmpje van NASA.
Vijf jaar lang maakte een speciaal observatorium elke acht uur een foto van de zon. In dit filmpje zie je de hoogtepunten van vijf jaar zonneballet. Alles verzengende explosies, dansende lava en dampend licht: de zon kent vele prachtige gedaantes!
zonneballet 2 NASA
zonneballet 3 nASA
zonneballet NASA
https://youtube.com/watch?v=GSVv40M2aks%3Frel%3D0frameborder%3D0allowfullscreen
Wellicht ten overvloede: kijk nooit direct naar de zon tijdens de verduistering. Ook creatieve oplossingen zoals dubbele zonnebrillen of cd's bieden onvoldoende bescherming. Hier kun je een gratis eclipsbril krijgen.
 

Lees ook:  Straatpoëzie in Nederland: woordkunst in de openbare ruimte

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down