Een verstilde wereld van verborgen onderwaterbeelden

2798 VIEWS
Een verstilde wereld van verborgen onderwaterbeelden

Als ervaren duiker heeft kunstenaar Jason deCaires Taylor al vele uren in zijn leven onder water doorgebracht. In zijn kindertijd verkende hij de koraalriffen van Maleisië, en in de jaren daarna ontdekte hij de rijkheid aan onderwaterlandschappen die onze aarde kent.

Maar hij leerde ook hoe kwetsbaar deze wereld is. Vanuit de overtuiging dat menselijke interventie ook een positieve impact kan hebben, besloot hij zijn kunstzinnige inspiratie niet boven water, maar onder water te uiten. Dat wil zeggen, zijn beelden zijn wel boven water gemaakt, maar worden daarna naar de bodem gebracht.

Doordat ze bestaan uit Ph-neutrale materialen worden ze vervolgens langzaam opgenomen in de onderwatercultuur. En dit levert een bijzonder plaatje op voor duikers en onderwaterfotografen.

Onderwaterbeelden 24Onderwaterbeelden 23Onderwaterbeelden 1Onderwaterbeelden 8Onderwaterbeelden 10Onderwaterbeelden 13 Onderwaterbeelden 14  Onderwaterbeelden 17 Onderwaterbeelden 18Onderwaterbeelden 25 Onderwaterbeelden 19Onderwaterbeelden 26Onderwaterbeelden 27

Bron: underwatersculpture.com

 

Lees ook:  Verhalen van steen

MEER INSPIRATIE

De Britse beeldhouwer Jamie Frost brengt hout tot leven in nieuwe krachtige, boeiende sculpturen
Beelden op het snijvlak tussen fantasie en werkelijkheid
Architect ontwerpt een plek van eerbied voor een gigantisch Boeddhabeeld op Japanse begraafplaats
Standbeelden met een ziel