Een verstilde wereld van verborgen onderwaterbeelden

29 december 2019
204

Als ervaren duiker heeft kunstenaar Jason deCaires Taylor al vele uren in zijn leven onder water doorgebracht. In zijn kindertijd verkende hij de koraalriffen van Maleisië, en in de jaren daarna ontdekte hij de rijkheid aan onderwaterlandschappen die onze aarde kent.

Maar hij leerde ook hoe kwetsbaar deze wereld is. Vanuit de overtuiging dat menselijke interventie ook een positieve impact kan hebben, besloot hij zijn kunstzinnige inspiratie niet boven water, maar onder water te uiten. Dat wil zeggen, zijn beelden zijn wel boven water gemaakt, maar worden daarna naar de bodem gebracht.

Doordat ze bestaan uit Ph-neutrale materialen worden ze vervolgens langzaam opgenomen in de onderwatercultuur. En dit levert een bijzonder plaatje op voor duikers en onderwaterfotografen.

Onderwaterbeelden 24Onderwaterbeelden 23Onderwaterbeelden 1Onderwaterbeelden 8Onderwaterbeelden 10Onderwaterbeelden 13 Onderwaterbeelden 14  Onderwaterbeelden 17 Onderwaterbeelden 18Onderwaterbeelden 25 Onderwaterbeelden 19Onderwaterbeelden 26Onderwaterbeelden 27

Bron: underwatersculpture.com

 

Lees ook:  Video | Zo maken spinnen een web van 25 meter breed

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ingrid Bergman | Dualiteit

Op vakantie naar de Malediven: activiteiten om te doen

Backpacken in Mexico: de top 5 plaatsen die je moet bezoeken

Alles wat je moet weten over oranje edelstenen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings