Een verstilde wereld van verborgen onderwaterbeelden

1595 VIEWS
Een verstilde wereld van verborgen onderwaterbeelden

Als ervaren duiker heeft kunstenaar James deCaires Taylor al vele uren in zijn leven onder water doorgebracht. In zijn kindertijd verkende hij de koraalriffen van Maleisië, en in de jaren daarna ontdekte hij de rijkheid aan onderwaterlandschappen die onze aarde kent.

Maar hij leerde ook hoe kwetsbaar deze wereld is. Vanuit de overtuiging dat menselijke interventie ook een positieve impact kan hebben, besloot hij zijn kunstzinnige inspiratie niet boven water, maar onder water te uiten. Dat wil zeggen, zijn beelden zijn wel boven water gemaakt, maar worden daarna naar de bodem gebracht.

Doordat ze bestaan uit Ph-neutrale materialen worden ze vervolgens langzaam opgenomen in de onderwatercultuur. En dit levert een bijzonder plaatje op voor duikers en onderwaterfotografen.

Onderwaterbeelden 24Onderwaterbeelden 23Onderwaterbeelden 1Onderwaterbeelden 8Onderwaterbeelden 10Onderwaterbeelden 13 Onderwaterbeelden 14  Onderwaterbeelden 17 Onderwaterbeelden 18Onderwaterbeelden 25 Onderwaterbeelden 19Onderwaterbeelden 26Onderwaterbeelden 27

Bron: underwatersculpture.com

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

Lees ook:  Deze beelden doen je vergeten dat ze van steen zijn gemaakt

MEER INSPIRATIE

Standbeelden met een ziel
Deze 9 intrigerende sculpturen tarten de wetten van de zwaartekracht
11 bijzondere standbeelden die je niet los laten
Architect ontwerpt een plek van eerbied voor een gigantisch Boeddhabeeld op Japanse begraafplaats