Een van de mooiste steden van Nederland: Breda

19 juli 2021
261
Breda

Een van de mooiste en gezelligste steden van Nederland is de stad Breda. Brabant is een heerlijke provincie om er even tussen uit te gaan. De provincie staat bekend om haar super gezellige en unieke dropjes en steden, zoals Breda en Eindhoven. De studentenstad Breda is niet al te groot, waardoor je alles te voet kan doen. Ook is de stad erg knus en sfeervol en er is voor jong en oud wat te beleven.

Waarom Breda populair is

Breda is een stad die gezelligheid en cultuur ademt. Als je van cultuur en gezelligheid houdt is Breda voor elke levensgenieter een waar paradijs om door het gebied te slenteren. In Breda is gewoonweg veel te beleven, je kan langs de Street art van de Blind Walls Gallery lopen, heerlijke winkelen in een gezellige binnenstad en met een bootje over de singels varen. Hieronder lees je er meer over:

  • Met een bootje over de singels varen: vanaf het water krijg je altijd een andere indruk van een gebied en stad. Zo kan je de sloep huren en door de historische stad varen. Zo kan je de stad en de buitenwijken van de prachtige stad Breda ontdekken en ervaren.
  • Ontdek de street art: In Breda heb je de bekende street art langs de Blind Walls Gallery. Hier vind je zo’n tachtig street art muurschilderingen die iets vertellen over de geschiedenis van de stad. Het museum op straat van Breda is een waar spektakel om te ontdekken. Hier laten kunstenaars van over de hele wereld het verleden, heden en de toekomst van Breda zien.
Lees ook:  Vier je vrouwelijkheid met deze fantastische herfst-trends voor curvy vrouwen

Breda

Waarom wonen in Breda

Breda heeft twee dingen dat het kenmerkt en dat is de prachtige binnenstad waar horeca en winkels samenkomen en de buitenwijken die het gemoedelijke en rustige maakt. Zo heb je tegelijkertijd de rust en allure van een groot dorp en de handigheid en gezelligheid van een grote stad. De stad Breda probeert ook de stad zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor haar inwoners. Zo wordt er geïnvesteerd in de kwaliteit van de stad. Dit doen ze door de binnenstad van Breda levendig te maken. Ook wordt er voor fijne woonaccommodaties, betere en betrouwbare zorg en goede opleidingen gezorgd. Dit allemaal maakt Breda een fijne stad om in te leven en ook te blijven wonen.

Leukste wijken Breda

Breda kent veel prachtige, gezellige en leuke wijken die veel mensen trekken om er te wonen. Of het nu om studenten, gezinnen of ouderen gaat er zijn veel wijken in Breda die hen individueel of samen aanspreekt. Omdat de stad verschillende mensen aanspreekt zijn er ook een aantal wijken in Breda die veel van elkaar verschillen. Hieronder gaan we de leukste wijken in Breda benoemen:

  • Belcrum: Belcrum is een wijk ten noorden van het station in Breda. Veel mensen denken vaak dat dit geen fijne wijk zal zijn. Belcrum is echter een opkomende wijk, omdat er veel verbouwingen bezig zijn. Dit zorgt ervoor dat de wijk aan het opbloeien is. Zo zijn er nu mooie appartementen boven het station.
  • Valkenberg: Valkenberg is een wijkje in de buurt van het Valkenbergpark en is een prachtige locatie in de buurt van het centrum. Hier liggen prachtige luxe en charmante huizen die iedereen zullen aanspreken. Je bent binnen no-time in het centrum en kan overal te voet heen.
  • Zandberg: Zandberg is een wijk die een van de mooiste straten van Breda heeft genaamd de Baronielaan. Deze straat loopt helemaal van het centrum helemaal door tot de wijk Ginneken waar de prachtige herenhuizen staan. Vanuit de wijk Zandberg ben je binnen vijf minuten op de grote markt van Breda.
  • Ginneken: Hierboven benoemde we deze wijk al, maar Ginneken is een sinds de jaren veertig een wijk van Breda. Vroeger was dit een eigen dorp en dit kan je terug zien in de gezellige kroegen en gezellige markt. Tegenwoordig is Ginneken een hippe wijk die weggelegd is voor mensen met een iets hoger budget.
  • Centrum: Natuurlijk is het centrum van Breda ook een prachtige plek om te wonen. Je bent binnen een mum van tijd overal waar je wilt. Het centrum kent veel gezellige kroegen en terrassen op de grote markt. Ook kent Breda een levendige en gezellig uitgaansleven. Boven de vele winkels van Breda heb je prachtige en grote appartementen.
Lees ook:  Pieter Bruegel schilderde meer dan 100 Nederlandse spreekwoorden in dit schilderij

Rijschool Breda

Bedrijven in Breda

Breda kent naast de gezellige wijken ook veel bedrijven. Van gezellige kroegen, winkels en rijscholen, zoals rijschool Breda. Die er voor zorgen dat de economie van deze prachtige en historische stad blijven draaien. Zo is rijlessen in de wijken van Breda ideaal om goed te leren rijden en als je wilt winkelen kan je alles vinden wat je nodig hebt in het centrum van Breda.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Chakra kleuren: ontdek de verbanden en betekenissen

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Palo Santo: de magische krachten van dit heilige hout

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings