Een tuin komt niet uit de grond door 'O, wat mooi!' te zingen en in de schaduw te zitten

20 maart 2015
316

Om met de woorden van Rudyard Kipling te spreken: "Een tuin komt niet uit de grond door 'O, wat mooi!' te zingen en in de schaduw te zitten". Integendeel, iedereen die er een heeft, weet dat een tuin hard werken is. Ben je klaar met het snoeien van de heg, dan zijn er weer wat planten die omgepot moeten worden. Het gras gemaaid, de zaden in de grond voor het volgende seizoen of de bessen geplukt voordat de vogels ze ontdekken.
Maar de voldoening van een dag noeste arbeid in de tuin kan oneindig voelen. En het gevoel wanneer het fijn op orde is of de oogst op uw bord ligt, neemt niemand je af!
Ter inspiratie voor je volgende klussen en projecten in de tuin zetten we een aantal Instagram accounts op een rij die extra groene bezieling geven in de vorm van foto's. Om ideeën mee op te doen voor je eigen tuin, of om gewoonweg heerlijk bij weg te dromen.
Op naar vele dagen lekker wroeten in de aarde!
1. Inspiratie dicht bij de grond | Grow Something Green https://instagram.com/growsomethinggreen/ 
Leuke foto's die 'dicht op de aarde' zitten (net gepotte plantjes, wortels die zo uit de grond komen) waar je geheid zin van krijgt om zelf aan de slag te gaan.

tuinen 11tuinen 12tuinen 4

Meer foto's vind je hier https://instagram.com/growsomethinggreen/
2. Dromerige stillevens van bloemen | Timberlost https://instagram.com/timberlost/
Lauren Wilson is de vrouw achter deze mooie foto's die bij elke aanblik het gevoel geven dat je in het Jane Austen tijdperk bent beland. Veel bloemen, boeketten en bloemenkransen, en af en toe een snapshot van haar eigen leven.

Lees ook:  Dit zijn de 14 grappigste natuurfoto's van 2017

tuinen 9
tuinen 3
tuinen 10
Meer foto's vind je hier https://instagram.com/timberlost/
3. Van eigen bodem | Hortus Amsterdam https://instagram.com/hortusamsterdam/
Dicht bij huis! Als een van de oudste botanische tuinen van Europa is dit een groene oase in de stad. Veel foto's van hun mooie exemplaren, maar ook dromerige plaatjes van de gebouwen in de groene en kleurrijke setting, van mistige ochtenden tot stralende dagen.
tuinen 2
tuinen 8
tuinen 7
Meer foto's van de hortus vind jd hier https://instagram.com/hortusamsterdam/
4.  Stadstuinieren | Urban Gardeners Republic https://instagram.com/urbangardenersrep/
Een verzameling van foto's van verschillende mensen met een stadstuin. Prachtig om te zien hoe iedereen met passie op een klein stukje groen de meest prachtige creaties uit de grond tovert.
tuinen
tuinen 5
tuinen 6
Meer ideeën over stadstuinen vind je hier https://instagram.com/urbangardenersrep/
5. Praktische ideeen en voorbeelden op Tuinieren.nl https://instagram.com/tuinieren/
Van groene tuinen tot kleurrijke bloempotten en handige tomatenkasjes, de foto's van Tuinieren.nl geven inspiratie om naar buiten te gaan en schep in de aarde te steken.
tuinen 13
tuinen 14
tuinen 15
Meer leuke ideeen vind je hier https://instagram.com/tuinieren/
 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down