Een stuk pizza en een goed gevoel

28 januari 2015
331

Hoe kan één klein gebaar een groot verschil maken? Op een dag in 2013 kocht iemand een stuk pizza bij Rosa's Fresh Pizza in Philadelphia. Hij gaf de eigenaar van de winkel een dollar om zijn snack te betalen, en deed er een extra dollar bij 'voor de eerstvolgende dakloze persoon die de winkel bezoekt'.
Blij verrast en geraakt door dit gebaar schreef Mason Wartman een smiley op een papiertje en plakte het op de muur. Vervolgens besloot hij samen met zijn winkelpersoneel dat dit het eerste briefje moest worden van vele. Het ene briefje groeide uit tot een sympathiek maar ook krachtig initiatief: duizenden kleurrijke briefjes sieren de muur van Rosa's Fresh Pizza en tussen de 30 en 40 dakloze mensen per dag nemen op deze plek dankbaar een stuk pizza in ontvangst. Hartverwarmend!
Rosa Pizza 0 Rosa pizza 1 Rosa pizza 2 Rosa Pizza 3 Rosa Pizza 4 Rosa Pizza 5 Rosa Pizza 6 Rosa Pizza 7 Rosa Pizza 8 Rosa Pizza 9 Rosa Pizza 10 Rosa Pizza 11
Bron: Rosa's Fresh Pizza website en Facebook pagina

Lees ook:  Deze schoenen zijn gemaakt van ananas

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down