Een strand vol 'natuurlijke' knikkers

8 februari 2020
218

Het strand bij Fort Bragg in California is jarenlang gebruikt als vuilnisbelt. Eeuwig zonde natuurlijk. Dat moet ook gemeente gedacht hebben toen het in 1967 de opdracht gaf om het vuilnis op te ruimen en het strand weer begaanbaar te maken. Dit bleek makkelijker gezegd dan gedaan: de vele glasscherven waren moeilijk te ruimen en bleven daarom achter.

Een mislukte operatie? Integendeel. De natuur loste dit namelijk op spectaculaire wijze op: door de jaren heen werd het glas door het zeewater 'gewassen' en geslepen. Het resultaat is een strand vol natuurlijke 'knikkers' in alle kleuren.

Glass beach 3  Glass Beach 4 Glass beach 1 Glass beach 2Glass beach 5 Glass beach 6 Glass beach 7 Glass beach 8 Glass beach 10

Bron: Kuriositas.com

Lees ook:  11 prachtige verzamelingen die laten zien hoe kleurrijk de natuur is

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Op vakantie naar de Malediven: activiteiten om te doen

Backpacken in Mexico: de top 5 plaatsen die je moet bezoeken

Alles wat je moet weten over oranje edelstenen

Je tuin Feng Shui inrichten

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings