Een schuur bouwen - een meerwaarde voor je huis en tuin

18 januari 2021
561
schuurtje in de tuin

Een schuur zou de ideale toevoeging kunnen zijn op je huis en tuin. Zeker wanneer je een huis hebt in een landelijke stijl, zou de schuur een extra eyecatcher kunnen worden in de tuin. Qua inrichting kan je met de schuur vele richtingen uit, die zal ik hieronder voor jullie bespreken. Eerst en vooral zullen we bespreken om welke reden je een schuur in de tuin kan plaatsen. Op het einde zullen we wat dieper ingaan op de prijs van een schuur en hoe je die kan drukken.

Waarom een schuur in de tuin?

Een schuurtje of een grotere schuur in de tuin zetten, kan ervoor zorgen dat je meteen wat extra ruimte hebt aan je huis. Zeker in deze periode waarin velen onder ons van thuis uit aan het werk zijn, durven de spanningen in huis al eens hoog op te lopen door de beperkte ruimte. Een schuur in de tuin, zou de ideale vervanging kunnen zijn van een tuinhuisje, maar dan met het grote verschil dat je de schuur kan gebruiken voor meer dan alleen maar bergruimte. Je zou er bijvoorbeeld ook een leefruimte van kunnen maken.

Bovendien zou de schuur ook extra overdekte ruimte kunnen leveren voor jouw tuin. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om een overkapping te bouwen aan je schuur. Daaronder kan je dan een gezellig terrasje maken, of heb je de ruimte om een bubbelbad te plaatsen.

De inrichting van de schuur

Natuurlijk kan je helemaal zelf bepalen waarvoor je de schuur zou willen gebruiken. Het is uiteraard mogelijk om de schuur te benutten als bergruimte, voor bijvoorbeeld jouw werkmateriaal of tuingereedschap. Daarnaast kan je er ook de tuinmeubelen stockeren tijdens de wintermaanden.

Lees ook:  Een lounge plek creëren in de tuin

Een andere optie die je zou kunnen overwegen, is om de schuur om te vormen tot extra leefruimte. Indien je de schuur laat voorzien van voldoende isolatie, elektriciteit en verwarming, kan je perfect in de schuur leven. Je zou de schuur kunnen aanwenden als kantoorruimte voor thuis, zodat je overdag kan werken in de natuur van je eigen tuin. Nog een leuk ideetje, is om de schuur om te vormen tot een bar voor thuis. Maak er een leuke ruimte van waarin je met het hele gezin lekker kan genieten. Je kan er een gewoonte van maken om elke vrijdag het begin van het weekend te vieren in jouw eigen kroeg. Tot slot zou je er ook een gezellige speelruimte kunnen van maken voor de kinderen. Een ruimte waarin ze rustig kunnen spelen, ravotten en knutselen.

En hoe zit het met de kosten?

Natuurlijk is het laten bouwen van een schuur niet zo goedkoop. Gelukkig kan je ook zelf een schuur bouwen. Door middel van dit handige bouwplan, kan je zelf in no-time een prachtige schuur realiseren in je eigen tuin. Het artikel neemt je mee vanaf het ontwerpen van het plan, tot de bouwaanvraag en de effectieve bouwwerken. Door de schuur zelf te bouwen, moet je enkel rekening houden met de kosten voor de materialen. Deze kosten zullen natuurlijk afhangen van het type schuur dat je wil bouwen. Het is logisch dat een grote schuur, die moet worden omgevormd tot leefruimte, meer kost dan een kleine bergschuur. Wees creatief en maak er iets leuks van.

Lees ook:  Niks moet, niksen mag in dit knusse tuinhuis op het Friese platteland

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down