Een schilderachtige mozaïek van 7000 plastic dopjes

12 september 2016
366
mary ellen crouteau

Het creatieve brein van Mary Ellen Croteau sloeg op hol toen ze tijdens een project met de dopjes van plastic flessen er een paar in elkaar zag passen. De kleurcombinatie die hierdoor ontstond deed haar denken aan de zachte overgangen in schilderijen. Ze stopte met project 1 en ging aan de slag met een gigantisch zelfportret van meer dan 7000 dopjes. Andere voorstellingen volgden op de voet.

Het heeft iets weg van een pointillistische schilderstijl, maar doordat Croteau de dopjes in elkaar plaatst ontstaan subtiele kleurschakeringen die het geheel een eigen karakter geven. In de foto's hieronder is ook te zien hoe ze werkt: niet als een schilder die laag voor laag op het doek zet, maar als een mozaïeklegger die centimeter voor centimeter een beeld laat ontstaan.

Prachtig hoe ze van een afvalproduct iets waardevols maakt dat een lust voor het oog is!

mary ellen crouteau close
Close, 2011

mary ellen crouteau close detail
Close, detail

mary ellen crouteau elin
Elin, Örebro, 2014

mary ellen crouteau john
John, ISM Lockport, 2014

mary ellen crouteau tsunami
Tsunami, 2014

mary ellen crouteau 5
Paige, 2014

mary ellen crouteau close progress
Close | werkproces

Alle foto's (c) Mary Ellen Croteau

 

 

Lees ook:  Kleurenblinde kunstenaar schildert kleurige Perzische tapijten

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings