Een rustiger leven

52 VIEWS
Een rustiger leven

Veel mensen zijn tegenwoordig vaak toe aan een rustiger leven. Vaak hebben ze het zelf niet door, maar na jarenlang hard werken en veel stress kan je lichaam opeens op zijn. Dit kan er voor zorgen dat in een burn-out of depressie vallen. Als dit gebeurt dan weten we vaak niet meer wat we moeten doen in ons leven en gaan we vaak op zoek naar van alles om rustiger te leven. Veel mensen komen pas te laat erachter dat ze iets rustiger aan moeten gaan doen en dan zitten ze al snel tegen de overspannen kant aan. Als dit gebeurt dan kan dus de burn-out of de depressie ontstaan. Dit is iets wat natuurlijk niemand wil meemaken. Mensen die dat ervaren hebben last van vermoeidheid en weten vaak niet meer wat ze willen. Daarom kan je het beter voorkomen dan genezen. Lees hieronder meer erover!

Zeg wat vaker nee

Een van de belangrijkste dingen die mensen vaak vergeten is aan zichzelf denken. Door wat vaker aan jezelf te denken kan je er zeker van zijn dat je niet overspannen raakt. Je kan bijvoorbeeld er voor kiezen om net wat vaker ‘Nee’ te zeggen. Het woord nee is soms moeilijk te verkopen aan bepaalde mensen, omdat ze zich verplicht voelen om ja te zeggen. Het is juist zo dat wanneer je nee zegt tegen andere dat je ja zegt tegen jezelf. Dit is juist de reden waarom je vaker nee moet zeggen, zodat je aan je zelf kan denken. Dus zeg wat vaker nee tegen je baas, vriend(in) of collega en zo meer tijd hebt voor jezelf. Het kan soms moeilijk zijn, maar de beste dingen zijn vaak moeilijk en dat is iets wat mensen vaak vergeten.

Lees ook:  Waarom breien gezond is!

Meditatie en massages

Meditatie en massages zijn vaak twee dingen die erg ontspannend kunnen werken en er goed voor je zijn. Meditaties en massages werken beide druk en stress verlichtend, waardoor je mentale en lichamelijke spanningen los kan laten. Na een massage of meditatie voel je, je vaak herboren en klaar voor de dag, avond of week.

Ontspannen met een massage gun

Je kan ook gebruik maken van een massage gun om te ontspannen. Een massage gun maakt gebruik van een techniek genaamd vibratietherapie. Vibratietherapie is een techniek wat vaker door fysiotherapeuten en andere professionals gebruikt wordt om het lichaam te ontspannen. Een massage gun kan dit effect nabootsen. Een massage gun kan je net dat stukje extra ontspanning geven na een stressvolle dag. Veel sporters maken vaker ook gebruik van een massage gun om beter te herstellen na een goede, maar intensieve training.

MEER INSPIRATIE

De steen der liefde: de rozekwarts
Hoe kun je snel herstellen na een ongeval
Je mentale gezondheid verbeteren
De werking van zwarte toermalijn