Een rondreis tijdens een tussenjaar

29 juli 2021
150
Rondreis Mexico

Een tussenjaar nemen na de middelbare school wordt een steeds populairdere beslissing onder afgestudeerden, en meer scholen steunen studenten die ervoor kiezen om dit te doen. Sommige voorstanders hebben zelfs betoogd dat een tussenjaar, verplicht zou moeten zijn. Ook zorgt de huidige pandemie waar we inzitten dat studenten er sneller voor kiezen om een tijdje vrij te nemen van school om te reizen. Vaak denken mensen dat het nemen van een tussenjaar doelloos en tijdverspilling is. Een jaar of halfjaar reizen brengt echter vele voordelen met zich mee vooral voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Hoe kan je een tussenjaar invullen tijdens de wereldwijde pandemie, zodat je er van kan leren en groeien.

Wat is een tussenjaar

Voordat we verder gaan over een tussenjaar moeten we eerst duidelijk maken wat een tussenjaar precies inhoudt. Een tussenjaar is een periode of een volledig jaar om levenservaring op te doen. Vaak wordt een tussenjaar na het afstuderen van een middelbare school gedaan. Een tussenjaar is bedoeld om studenten een pauze te geven van school. Op deze manier kunnen ze zichzelf ontdekken en overwegen welke richting ze op willen in hun leven.

Een tussenjaar kan verschillende vormen aannemen. Zo kan je er voor kiezen om vrijwilligerswerk te doen, betaald te werken, stage te lopen of om te gaan reizen. Deze keuzes kan je zelfstandig ondernemen of je kan ervoor kiezen om dit via een tussenjaarprogramma aan te gaan. Deze programma’s kunnen via school of via een andere derde partij aangeboden worden.

Door de pandemie waarin we leven zal een huidig tussenjaar er wel anders uit gaan zien dan de traditionele tussenjaren. Werk en stages zullen nu vaker online plaatsvinden en reizen is dan wel mogelijk, echter zal het er nu ook iets anders uitzien dan normaal.

Lees ook:  Het Louvre als kijkdoos

Waarom reizen in een tussenjaar

Niet alleen studenten en ouders zijn voorstanders van een tussenjaar, maar hogescholen en universiteiten moedigen het ook steeds vaker aan. Een tussenjaar kan je veel geven als je het goed aanpakt. Er zijn verschillende redenen waarom je zou moeten reizen als je een tussenjaar neemt. Door te reizen in je tussenjaar kan je allerlei verschillende soorten mensen ontmoeten uit andere landen. Deze mensen zullen allemaal andere culturen, religies en denkwijzen met zich meebrengen. Door dit allemaal mee te maken kan je de manier waarop je zelf naar de wereld kijkt veranderen en verbreden. Zo kan je beter leren begrijpen waarom mensen bepaalde dingen doen. Ook is het maken van internationale vrienden ideaal om ze als een basis in een ander land te hebben. Zo hoef je misschien niet meer te betalen voor een hotel en heb je je eigen mini airbnb systeem. Dit systeem zal dan uiteraard ook andersom werken en zij kunnen jou als basis gebruiken. Dit kan een erge leuke ervaring zijn. Zo kan jij van alles van je eigen cultuur laten zien en hoe het eraan toe gaat. En zij ook als je hen bezoekt.

Uit je comfortzone stappen

Tussenjaren worden ook gebruikt om je jezelf uit te dagen en uit je comfortzone te stappen. Op deze manier kan je je angsten onder ogen zien en ze overwinnen. Veel mensen zeggen dat een traditioneel tussenjaar tenminste een skydive en een bungeejump erin moet hebben. Echter is de echte vraag, waarom we zo’n avontuurlijke activiteiten moeten doen in een tussenjaar? Door buiten onze comfortzones te treden en meer risico's te nemen dan we gewoonlijk zouden toestaan ​​om als mens te groeien. Deze once-in-a-lifetime ervaringen stellen ons in staat om onze eerdere kennis en ervaringen uit te breiden en impulsiever en creatiever te worden.

Lees ook:  Deze bollen van natuursteen zijn gemaakt zonder cement

Beste rondreizen om te doen

Als je ervoor kiest om te gaan reizen tijdens een tussenjaar hebben we een aantal plaatsen voor je op een rij gezet.

  • Nieuw-Zeeland: allereerst de plek waar we het langst voor moeten reizen: Nieuw-Zeeland. Dit prachtige land is ideaal voor verschillende soorten reizen. Je kan gaan backpacken, berg beklimmen, relaxen aan het strand of wandelen door de prachtige natuur.
  • Australië: Australië is een plek waar je heel veel dingen kan doen. Van prachtige magische natuur tot een moderne stad. Australië kent vele mooie gebieden en is erg populair bij veel backpackers en stagiairs.
  • Thailand: Thailand is zo’n land waar je absoluut geweest moet zijn. Van de rijke en historische geschiedenis tot de chaotische en bruisende stad Bangkok. Dit land staat bekend om haar prachtige en bijzonder natuurlijke landschappen en vele tempels.
  • Brazilië: Als je ergens een prachtige rondreis kan maken is het Brazilië. Brazilië heeft plekken zoals de Amazone, Pantanal en Rio de Janeiro. Met plekken als deze weet je dat je een onwijs leuke rondreis tegenmoet zal gaan. Australië

Stage international business

Studenten die de opleiding international business volgen moeten vaak in het derde leerjaar verplicht op buitenlandse stage. Dit gebeurt zodat ze iets kunnen leren van andere culturen en internationale ervaring op kunnen doen. Een buitenlandse stage is iets waar veel studenten ook naar uitkijken, want dan kunnen ze eindelijk een halfjaar uit huis en veel over zichzelf leren. Bij het regelen van een stage voor de opleiding international business komt wel het een en ander kijken. Zo moet je bijvoorbeeld een verblijfplaats regelen, een visa en een beurs via school of derde partij regelen. Uiteraard moet je bij een stage international business ook nog een bedrijf vinden op de locatie waar je graag naar toe wilt.

Lees ook:  Vier je vrouwelijkheid met deze fantastische herfst-trends voor curvy vrouwen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings