Een reis door de lucht en kajak door Tham Khoun Xe, een van de grootste actieve riviergrotten op aarde

2 februari 2021
88

De in Beijing wonende fotograaf Ryan Deboodt keerde onlangs terug van een reis naar Laos, waar hij twee dagen doorbracht met het verkennen van Tham Khoun Xe, een van de grootste actieve riviergrotten ter wereld. Het grottensysteem strekt zich bijna 7 kilometer onder de grond uit en is buitengewoon afgelegen en Deboodt mocht fotograferen en filmen waar toeristen normaal gesproken niet eens mogen komen. De onmetelijkheid van de ondergrondse ruimte is verbluffend, met een gemiddeld plafond van bijna 60 meter en een breedte van 76 meter is het nauwelijks voorstelbaar dat een dergelijke ruimte ondergronds zou kunnen bestaan.

Deboodt bracht een arsenaal aan camera- en videoapparatuur en een drone mee om de uitgestrekte ruimtes van Tham Khoun Xe vast te leggen, waarvan hij een groot deel monteerde tot een korte video (zie onderaan artikel).

Lees ook:  Landschappen door de lens van kleuren

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Het effect van de natuur op de mens

Hoe kun je optimaal genieten van je tuin?

De 5 leukste bed and breakfast accommodaties in de natuur

Normandië in Frankrijk bezoeken

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings