Een regen van herinneringen

20 mei 2015
241

Het is enerzijds een doodgewoon voorwerp. Rinkelend aan een sleutelbos, of solo aan een koordje. Maar anderzijds zijn sleutels bijzonder: ze laten ons veilig voelen, of openen juist deuren naar onbekende werelden. Met deze gedachte maakte Chiharu Shota haar kunstwerk voor de Biënnale van Venetie: een levensgrote installatie van duizenden sleutels aan rood touw, zwevend boven twee houten boten.
'Via een oproep hebben duizenden mensen hun (oude) sleutels naar mij opgestuurd. Ze dragen een geschiedenis en vele herinneringen bij zich, dat maakt ze bijzonder', vertelt Shota. 'Toen ik de installatie maakte, werden de herinneringen die deze sleutels verbeelden ook mijn herinneringen. En hetzelfde geldt voor de bezoekers van de Biënnale: het ervaren van andermans herinneringen brengt ook je eigen verleden weer tot leven, en zorgt ervoor dat mensen zich beter kunnen inleven in de ander.'
De twee boten vangen de regen van herinneringen op symbolische wijze op. Prachtig om onderdoor te dwalen en de tijd te nemen om langzaam één te worden met zowel je eigen geschiedenis als die van anderen.
Chiharu Shota Chiharu Shota2 Chiharu Shota3 Chiharu Shota6 Chiharu Shota5 Chiharu Shota4
[hr]
installatie bloemen tnBekijk ook deze installatie van bloemen die meebeweegt als u er onderdoor loopt. Magisch!
 
 
[hr]
Chiharu Shota4 Chiharu Shota5 Chiharu Shota8 Chiharu Shota9 Chiharu Shota7
Alle foto's (c) Chiharu Shota.
Meer zien? Schrijf u in voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang de beste artikelen in uw inbox:
[mc4wp_form id="15935"]

Lees ook:  Natuurgeluiden: zo klinkt het bos

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 6 allermooiste gedichten bij overlijden opa

Zo laat je jouw Toscaanse Jasmijn bloeien!

Babykamer inrichten? Bekijk deze checklist!

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings