Een regen van herinneringen

826 VIEWS
Een regen van herinneringen

Het is enerzijds een doodgewoon voorwerp. Rinkelend aan een sleutelbos, of solo aan een koordje. Maar anderzijds zijn sleutels bijzonder: ze laten ons veilig voelen, of openen juist deuren naar onbekende werelden. Met deze gedachte maakte Chiharu Shota haar kunstwerk voor de Biënnale van Venetie: een levensgrote installatie van duizenden sleutels aan rood touw, zwevend boven twee houten boten.

‘Via een oproep hebben duizenden mensen hun (oude) sleutels naar mij opgestuurd. Ze dragen een geschiedenis en vele herinneringen bij zich, dat maakt ze bijzonder’, vertelt Shota. ‘Toen ik de installatie maakte, werden de herinneringen die deze sleutels verbeelden ook mijn herinneringen. En hetzelfde geldt voor de bezoekers van de Biënnale: het ervaren van andermans herinneringen brengt ook je eigen verleden weer tot leven, en zorgt ervoor dat mensen zich beter kunnen inleven in de ander.’

De twee boten vangen de regen van herinneringen op symbolische wijze op. Prachtig om onderdoor te dwalen en de tijd te nemen om langzaam één te worden met zowel je eigen geschiedenis als die van anderen.

Chiharu Shota Chiharu Shota2 Chiharu Shota3 Chiharu Shota6 Chiharu Shota5 Chiharu Shota4


installatie bloemen tnBekijk ook deze installatie van bloemen die meebeweegt als u er onderdoor loopt. Magisch!

 

 


Chiharu Shota4 Chiharu Shota5 Chiharu Shota8 Chiharu Shota9 Chiharu Shota7

Alle foto’s (c) Chiharu Shota.

Meer zien? Schrijf u in voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang de beste artikelen in uw inbox:

MEER INSPIRATIE

Een sprekende beeltenis van 1 enkel ijzerdraadje
Historische afbeeldingen in een nieuw, keramisch jasje
Schoonheid versterkt schoonheid
Een werk van meer dan 1000 kunstenaars