Een paradijs in je achtertuin

68 VIEWS
Een paradijs in je achtertuin

Door de coronapandemie zitten we meer thuis. De reisbeperkingen zorgen er ook nog eens voor dat we niet op vakantie kunnen gaan. En dat betekent in veel gevallen dat mensen nu veel geld overhouden, dat ze normaal aan hun vakantie zouden hebben besteed. Dit geld zetten mensen vervolgens op de bank om te sparen in de hoop hier rente op te ontvangen. Helaas geldt voor deze mensen dat de rente op dit moment bijna 0% is. Voor bedragen boven de 100.000 euro moeten mensen zelfs betalen om geld bij de bank neer te zetten. Bij de meeste banken ligt deze rente op zo’n 0,5% per jaar. De banken rekenen met deze negatieve rente omdat zij boeterente moeten betalen over het geld dat zij moeten stallen bij de Europese Centrale bank (ECB). De boeterente die zij hier betalen ook 0,5%. De banken rekenen de boeterente van de ECB dus direct door aan hun klanten.

Een tuinrenovatie

Men kan ervoor kiezen om het spaargeld slim te investeren. Dit kan men doen door een tuinrenovatie. Het voordeel van een tuinrenovatie is dat je natuurlijk zelf kunt genieten van een mooiere tuin. Daarnaast wordt je huis meer waard door een tuinrenovatie. Binnen de huidige oververhitte huizenmarkt is dit een zeer slimme zet. De waarde van je huis zou zomaar kunnen stijgen met 10.000 euro door deze investering. Maar natuurlijk kiezen meeste mensen voor een tuinrenovatie vanwege de verbetering van het woongenot.

Lees ook:  Bijzondere bijentuinen om te bezoeken

Een zwembad

Wanneer je kiest voor en tuinrenovatie dan overwegen veel mensen om een zwembad aan te leggen in de tuin. Met het vooruitzicht dat de zomers steeds warmer worden is dit een slimme keuze. Daarnaast bestaat de kans voor veel mensen dat zij helaas dit jaar niet op vakantie kunnen. Met een zwembad in de achtertuin kan men dan toch een beetje doen alsof men op vakantie is. Door de rest van de tuin mediterraans aan te kleden komt het idee van vakantie nog beter naar voren. Zo kan er worden gekozen voor plant- en struikgewas uit Zuid-Frankrijk. Daarnaast kan er ook worden gekozen voor tegels en lampen die passen bij deze aankleding. Zo creëer je een paradijs in je achtertuin.

Creëer een mediterrane sfeer in je tuin

Een zwembad en plant- en struikgewas uit Zuid-Frankrijk geven de tuin al een vakantiesfeer. Maar er zijn meer dingen die je kunt doen om een echte mediterrane sfeer te creëren. Veel mensen hebben grote grijze tegels in hun tuin liggen en de kans is groot dat jij dat ook hebt. Maar deze tegels geven natuurlijk totaal geen sfeer. In zuidelijk gelegen landen weten ze wel hoe ze dit aan moeten pakken. Daar maken ze meer gebruik van zandkleurige tegels. Maar ook mozaïek tegels zie je in deze landen veel terugkomen. Denk maar eens aan Spanje of Marokko met hun prachtige tegels overal. Ook jouw tuin transformeert onmiddellijk in een mediterrane paradijs met mozaïek tegels! Plaats daarnaast sfeervolle en kleurrijke tuinmeubels op meerdere plekken. Zo creëer je gezellige hoekjes. Zet hier grote groene planten in potten neer. Vergeet ook niet lampjes op te hangen voor een echte mediterrane sfeer. Kies voor kleurrijke lampjes of juist voor warm wit licht. Met name als je al kleurrijke meubels hebt, is het aan te raden om voor witte lampjes te gaan. Witte tuinmeubels geven ook een echt vakantiegevoel. In dat geval kun je wel kiezen voor kleurrijke lampjes.

Lees ook:  5 originele (en makkelijke) ideeën voor een zomerse tuin

 

Een veranda

Om dit paradijs helemaal compleet te maken kan er worden gekozen voor een veranda op maat. Het voordeel van een veranda is dat tuinmeubels en andere materialen tijdens een regenbui droog blijven. Daarnaast zorgt de veranda voor extra sfeer in de tuin en biedt het de mogelijkheid om droog te kunnen barbecueën. Mocht het dus bijvoorbeeld voor een korte periode even flink gaan regenen dan kan er dus onder de veranda worden gescholen. Veranda’s zie je ook vaak in vakantielanden. Zet er een schommelstoel of bank neer en kom helemaal tot rust. Een hangmat is trouwens ook een aanrader!

Met de combinatie van een zwembad, een mooie aangeklede tuin en een veranda creëer je dus een paradijs in je eigen achtertuin.

MEER INSPIRATIE

Genieten met een intex zwembad in je tuin
Een prachtige kruidentuin aanleggen in 5 makkelijke stappen
Lekker genieten van tuinplanten voor iedereen
Viburnum – Hoe moet je ze snoeien en verzorgen?