Een oppas regelen voor je kids

10 april 2021
451
oppassen

Samen met je partner ben je ouders van je lieftallige kind. Het gaat allemaal erg goed en het kindje groeit als kool en is gezond. Buiten de slapeloze nachten heb je verder weinig te klagen. Wel valt het op dat jullie eigenlijk geen tijd meer hebben gehad om iets voor jullie zelf te doen. Er een avondje op uit gaan met z’n tweetjes zit er niet meer in, je moet immers je kindje in de gaten houden.

Oppassen is een goede manier om dit op te lossen. Wanneer je een oppas regelt hoef je jezelf geen zorgen meer te maken om je kind en kun jij er nog eens als vanouds een gezellige avond met je partner van maken. Natuurlijk is het bij oppassen wel van groot belang wie de oppasser is. Je laat toch zeker niet iedereen op je kind(eren) passen? Wij leggen je uit waarom quality time belangrijk is en geven je enkele tips hoe jij met je partner in alle rust een avondje iets kan gaan doen.

Quality time is van groot belang in een relatie

Wanneer je een kind hebt, breng je amper alleen met je partner tijd door. Dit is vaak een knelpunt in een relatie. Uit onderzoek is gebleken dat stellen slechts negen minuten per dag hebben om echt met elkaar te praten. De reden waarom ze zo weinig met elkaar praten zijn werk, sociale verplichtingen en hun kinderen. Doordat je als stel geen tijd met elkaar doorbrengt, verloopt de communicatie slechter wat kan leiden tot ruzies. Het is dus belangrijk om genoeg tijd door te brengen met je partner. Door genoeg tijd door te brengen met elkaar, leren jullie elkaar weer beter kennen, communiceren jullie beter en luisteren jullie naar elkaars probleem. Dit zorgt allemaal voor een betere en sterkere relatie.

Lees ook:  Gezonde snacks om af te vallen in 2023

Hoe benut je dan het beste je tijd met je partner? Richt je echt op elkaar. We bedoelen hiermee niet dat je ’s avonds samen op de bank een film kijkt, maar dat je dingen onderneemt om dichter bij elkaar te komen. In het dagelijkse leven hebben we allemaal wel een routine. We hebben veel afleidingen en die moeten we nu net achterwegen laten om ons volledig te focussen op onze partner. Luister naar elkaar en communiceer op een open manier. Bespreek ook wat je kan doen in de tijd die je samen doorbrengt. Wil je meer leuke activiteiten ondernemen of liever thuis diepgaande gesprekken voeren.

Oppas regelen

In de meeste gevallen worden oppassen geregeld via via. Je weet wel, je tante heeft nog een vriendin die iemand kent. Het voordeel hiervan is dat je redelijk snel mensen hebt gevonden. Een andere reden waarom deze manier het populairste is, is het feit dat je vanaf begin af aan al een beetje weet wat voor een type persoon je voor je krijgt. Dit kan toch voor een extra vorm van vertrouwen zorgen. Bij iemand die je online ontmoet is dat lang niet altijd zo. ten opzichte van iemand die je online tegenkomt. Vertrouwen is iets wat er vanuit beide kanten moet zijn vóórdat het oppassen kan beginnen.

Veel jongeren en studenten bieden zich ook aan als oppas. Je hebt vast wel eens van die blaadjes zien hangen in de supermarkt. Niet alle jongeren kunnen de verantwoordelijkheid dragen om op een klein kind te letten. Studenten weten vaak al een stuk beter hoe ze met kinderen op moeten gaan, doordat ze al meer ervaring met oppassen hebben.

Lees ook:  Loyaliteit en ethiek: de morele dimensies van trouw zijn

Tegenwoordig is het vinden van een oppas niet meer zo moeilijk als voorheen. Je hebt op internet tientallen platformen waarop mensen zich beschikbaar kunnen stellen voor oppaswerk. Zij geven dan aan hoe oud ze zijn, waar ze wonen, of ze ervaring hebben en in welke woonplaatsen ze eventueel kunnen komen oppassen. Ook kun je als ouder laten weten dat je op zoek bent naar een oppas.

Wil jij overdag iets gaan doen met je partner en wil je geen oppas thuis? De kinderopvang is dan ook een hele goede oplossing. Je kind kan met andere kinderen spelen en zichzelf ontwikkelen op de kinderopvang.

 

Een paar zaken regelen

Als je een oppas hebt gevonden, moet je nog een aantal zaken regelen. Je moet met de oppas afspreken op welke dagen opgepast moet worden, tegen welk loon en wat ze mag doen in jouw huis.

Veel studenten en jongeren kunnen alleen ’s avonds op je kind letten, omdat ze nog op school zitten. Wanneer iemand ’s avonds oppast op je kind, moet je duidelijke afspraken maken over wat het kind nog mag eten en hoe laat het kind naar bed moet. Ook is het handig om voor de oppas gegevens achter te laten met degene die ze moeten bellen in geval van nood.

Het bedrag wat je aan een oppas geeft, hangt af van de leeftijd, de werkzaamheden en de tijden. Ook de ervaring heeft invloed op het bedrag. Betaal in ieder geval de oppas nooit minder dan het minimumloon.

Zoals eerder gezegd hangt het bedrag ook af van de werkzaamheden die een oppas uitvoert. Houd de oppas alleen de kinderen bezig? Dan betaal je natuurlijk minder dan wanneer een oppas voor je kinderen kookt of andere huishoudelijke klusjes uitvoert.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Het mysterie van Aurora: een natuurlijk lichtspektakel

Alles wat je moet weten: emigreren naar het buitenland!

Hollandse hoogtepunten: wat Nederland zo mooi maakt

Van bureaus naar bytes: de moderne werkplek

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down