Een oppas regelen voor je kids

33 VIEWS
Een oppas regelen voor je kids

Samen met je partner ben je pas enkele maanden ouders van je lieftallige kind. Het gaat allemaal erg goed en het kindje groeit als kool en is gezond. Buiten de slapeloze nachten heb je verder weinig te klagen. Wel valt het op dat jullie eigenlijk geen tijd meer hebben gehad om iets voor jullie zelf te doen. Er een avondje op uit gaan met z’n tweetjes zit er niet meer in, je moet immers je kindje in de gaten houden. Oppassen is een goede manier om dit op te lossen. Wanneer je een oppas regelt hoef je jezelf geen zorgen meer te maken om je kind en kun jij er nog eens als vanouds een gezellige avond met je partner van maken. Natuurlijk is het bij oppassen wel van groot belang wie de oppasser is. Je laat toch zeker niet iedereen op je kind(eren) passen? Wij zullen jullie als kersverse ouders enkele tips geven hoe jij met alle rust een avondje iets kan gaan doen.

 

Oppassen via via

In de meeste gevallen worden oppassen geregeld via via. Je weet wel, je tante heeft nog een vriendin die iemand kent. Het voordeel hiervan is dat je redelijk snel mensen hebt gevonden. Een andere reden waarom deze manier het populairste is, is het feit dat je vanaf begin af aan al een beetje weet wat voor een type persoon je voor je krijgt. Dit kan toch voor een extra vorm van vertrouwen zorgen. Bij iemand die je online ontmoet is dat lang niet altijd zo. ten opzichte van iemand die je online tegenkomt. Vertrouwen is iets dat er vanuit beide kanten moet zijn vóórdat het oppassen kan beginnen.

Lees ook:  Waarom fitness goed is voor lichaam én geest

 

Handige oppassen platformen

Tegenwoordig is het vinden van een oppas niet meer zo moeilijk als voorheen. Je hebt op internet tientallen platformen waarop mensen zich beschikbaar kunnen stellen voor oppaswerk. Zij geven dan aan hoe oud ze zijn, waar ze wonen, of ze ervaring hebben en in welke woonplaatsen ze eventueel kunnen komen oppassen. Ook kun je als ouder laten weten dat je op zoek bent naar een oppasser.

 

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Alle magie van Mexico op de foto’s van Dimitar Karanikolov
3 trends binnen digitaal procesmanagement voor 2020-2025
Steun kinderen in oorlog met War Child
Panama: paradijs voor vakantie en meer