Een ondernemer uit Nairobi recyclet plastic afval tot stenen die duurzamer zijn dan beton

10 februari 2021
377

Gezamenlijk gebruiken we elk jaar een duizelingwekkende hoeveelheid plastic voor eenmalig gebruik - we kopen elke minuut een miljoen plastic flessen over de hele wereld - waarvan de meeste op stortplaatsen, oceanen en andere natuurlijke ruimtes terechtkomen. Nzambi Matee, een 29-jarige ondernemer uit Nairobi, bestrijdt deze wereldwijde crisis door tassen, containers en andere afvalproducten te recyclen tot stenen die worden gebruikt voor patio's en andere bouwprojecten.

Voordat ze haar bedrijf, Gjenge Makers, oprichtte, werkte Matee als data-analist en olie-industrie-ingenieur. Nadat ze in de straten van Nairobi plastic afval tegenkwam, besloot ze haar baan op te zeggen en een klein laboratorium op te zetten in de achtertuin van haar moeder, waar ze zand en plastic combinaties testte. Matee ontving uiteindelijk een studiebeurs om te studeren in het laboratorium van de University of Colorado in Boulder, waar ze uiteindelijk een prototype ontwikkelde voor de machine die nu de stenen produceert.

Lees ook:  Annie M.G. Schmidt gedichten

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

Eindelijk wonen op jezelf, hoe pak jij dat aan?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down