Een oma

1428 VIEWS
Een oma

Wat is het een voorrecht om een oma te zijn! Knuffelen, verwennen en genieten van de onbezorgde onschuld van de kleinkinderen. Op het prikbord van ZuidZorg Veldhoven verscheen het volgende ontwapenende verhaaltje van een 8-jarige. ‘Oma’s hoeven niets te doen, alleen er te zijn,’ heerlijk toch! Maar ja, ‘oma‘ blijft natuurlijk een beetje een ouderwetse term, lastig te verkroppen als je nog fit en hip in het leven staat. Helemaal als dat schattige kleinkind daar nog een schepje bovenop doet: ‘ze zijn zo oud dat ze niet hard kunnen rennen of wilde spelletjes doen […] en meestal zijn ze dik’!

Los van het feit dat de meeste oma’s vandaag de dag nog heel jong zijn, zich fit voelen en zeker gezien mogen worden, is het wel een lief stukje:

oma

Via Zuidzorg Veldhoven

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

Lees ook:  Inspiratie van een 98-jarige yogi

MEER INSPIRATIE

Zo help je jouw kind snel en veilig het rijbewijs te halen
Grootvader communiceert via tekeningen op Instagram met zijn kleinkinderen
Moeder van 98 verhuist naar bejaardentehuis om voor 80 jarige zoon te zorgen
De Zweedse methode voor een opgeruimd leven volgens Margareta Magnusson

2 thoughts on “Een oma

  1. vraag me toch af uit welke tijd dat vergeelde stukje “krantenbericht” dateert. Oma’s zijn tegenwoordig hip, dragen niet altijd een bril maar lenzen, hebben geen uitneembare tanden want laten tijdig slechte tanden vervangen door een implantaat en zorgen er wel voor dat ze niet te dik worden door gezonde, evenwichtige voeding, sporten en wandelen wat hun lichaam fit en hun geest helder houdt. En nog zoveel meer. Ondanks dat de meesten onder hen kleinkinderen op latere leeftijd krijgen dan vroeger. Neemt niet weg dat het een charmant artikel is.

  2. oma zijn is super, een tweede kans om met kinderen om te gaan…….en te genieten van er gewoon mogen zijn,
    ik geniet van die uurtjes, want het is jammer maar waar dat niet iedereen dat waardeert, het leven is 1 grote sneltrein en vaak uitgestippeld programma waar je als oma lang niet altijd inpast……


Comments are closed.