Een ode aan de schoonheid van vrouwen over de hele wereld

7 oktober 2017
337

De Roemeense Mihaela Noroc is sinds 2013 bezig met haar bijzondere fotografieproject 'The Atlas of Beauty'. Zij reist de hele wereld rond om vrouwen van allerlei leeftijden en culturele achtergronden te fotograferen. Met The Atlas of Beauty laat Mihaela de met de diversiteit van schoonheid zien dat elke vrouw prachtig is. 

Soms ligt er een druk op vrouwen om te voldoen aan een bepaald schoonheidsideaal, wat ook weer per land en cultuur kan verschillen. Zo kan het zijn dat vrouwen in een deel van de wereld worden aangemoedigd om er zo aantrekkelijk mogelijk uit te zien, terwijl zij zich elders zo bescheiden mogelijk moeten kleden.

Een schoonheidsideaal is niet per se iets wat door vrouwen zelf wordt bepaald, maar ook door religie en sociale normen. Mihaela heeft 500 portretten van vrouwen uit 50 landen voor The Atlas of Beauty in boekvorm gegoten en is sinds september te koop. Zij hoopt met dit boek vrouwen een ander perspectief te bieden op schoonheid en wat het betekent om je mooi te voelen:

Echte schoonheid zit van binnen, het inspireert sereniteit en menselijkheid, als onze buitenkant natuurlijk en authentiek is, dan zal onze binnenkant steeds meer zichtbaar zijn. We moeten leren om onszelf te zijn, maar om dat te kunnen doen moeten we andere mensen ook leren om zichzelf te zijn.

Zie hier een selectie van 20 mooie portretten. Bekijk voor meer informatie ook Mihaela's website.

1. Kathmandu, Nepal

Atlas 1

2. Chichicastenango, Guatemala 

Atlas 2

3. Teheran, Iran

Atlas 3

4. Reykjavik, IJsland 

Atlas 4

5. New York, Verenigde Staten

Atlas 5

6. Omo Vallei, Ethiopië 

Atlas 6

7. Delphi, Griekenland

Atlas 7

8. Havana, Cuba

Atlas 8

9. Parijs, Frankrijk

Atlas 9

10. Istanboel, Turkije

Atlas 10

11. Mexico-Stad, Mexico

Atlas 11

12. Ramallah, Palestina 

Atlas 12

13. Nampam, Myanmar 

Atlas 13

14. Pyongyang, Noord-Korea

Atlas 14

15. Jeruzalem, Israël

Atlas 15

16. Kaapstad, Zuid-Afrika

Atlas 16

17. Milaan, Italië

Atlas 17

18. Kaapstad, Zuid-Afrika

Atlas 18

19. Petra, Jordanië 

Atlas 19

20. München, Duitsland

Atlas 20

Een andere bijzondere fotoreeks is de serie over de uitzonderlijke schoonheid van albino's. Het is een ode aan diversiteit en schoonheid die prachtig in beeld is gebracht.

Lees ook:  De prikkelende schoonheid van een kwal

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Zo laat je jouw Toscaanse Jasmijn bloeien!

Babykamer inrichten? Bekijk deze checklist!

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings