Een ode aan de literatuur

12 december 2014
147

De typemachine is volledig vervangen door de moderne computer, maar heeft een belangrijke rol gespeeld in de totstandkoming van vele invloedrijke literaire werken. Hoe mooi is het dan om een ode te brengen aan je literaire helden en dat te doen op een typemachine?
Dat moet ook kunstenaar Álvaro Franca gedacht hebben, toen hij zijn vijf favoriete schrijvers portretteerde. Door verschillende letters naast en over elkaar heen te typen met verschillende diktes en afstanden kreeg hij Charles H. Bukowski, Jose Saramago, J.D. Salinger, Jack Kerouac en Clarice Lispector verbluffend goed op papier.
Alvaro Franca 1 Alvaro Franca 2 Alvaro Franca 3Alvaro Franca 4
Alvaro Franca 5
Bron: alvarofran.ca

Lees ook:  Een sprekende beeltenis van 1 enkel ijzerdraadje

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings