Een nieuwe verstilde wereld van verborgen onderwaterbeelden

14 maart 2016
165

Eerder lieten we u al kennismaken met de onderwaterkunst van James Decaires Taylor. Zijn eerste prachtige beeldenpark aan de kust van Grenada (boven Venezuela, in het Caribisch gebied) werd door National Geographic op de lijst van 25 wereldwonderen geplaatst en leidde tot het instellen van een beschermd natuurgebied door de lokale overheid. Zijn tweede beeldenpark bij Cancun (Mexico) wordt door Forbes (en de vele mensen die het inmiddels bezochten) gezien als één van de meest unieke reisbestemmingen ter wereld. Maar misschien nog belangrijker: met zijn werk wil Decaires Taylor laten zien dat menselijke interventie ook een positieve impact kan hebben in de kwetsbare onderwaterwereld.

Daarom is het extra bijzonder dat onlangs weer een 'onderwatermuseum' is geopend met nieuw werk van deze bevlogen kunstenaar. In het Museo Atlantico voor de kust van Lanzarote kunnen duikers een kijkje nemen in de magische wereld van Decaires Taylor, bestaande uit 10 grote installaties en meer dan 300 individuele beelden. Zo is er Rubicon, een groep van 35 beelden van mensen waarvoor inwoners van Lanzarote model stonden, en diverse beelden van wezens die half mens zijn en half cactus, als uitbeelding van de connectie tussen mens en natuur. Maar ook het Vlot van Lampedusa, verwijzend naar de huidige vluchtelingencrisis. En zo is de 'gezamenlijke verantwoordelijkheid van de wereldwijde community' opnieuw en in meerdere opzichten een belangrijk thema.

Uiteraard is het museum alleen te bezoeken door de duikers onder ons, maar gelukkig kunnen mensen die liever boven water blijven genieten van de prachtige beelden.

Verstilde wereld van verborgen onderwaterbeelden | Paradijsvogels MagazineVerstilde wereld van verborgen onderwaterbeelden | Paradijsvogels MagazineVerstilde wereld van verborgen onderwaterbeelden | Paradijsvogels MagazineVerstilde wereld van verborgen onderwaterbeelden | Paradijsvogels MagazineVerstilde wereld van verborgen onderwaterbeelden | Paradijsvogels MagazineVerstilde wereld van verborgen onderwaterbeelden | Paradijsvogels MagazineVerstilde wereld van verborgen onderwaterbeelden | Paradijsvogels MagazineVerstilde wereld van verborgen onderwaterbeelden | Paradijsvogels MagazineVerstilde wereld van verborgen onderwaterbeelden | Paradijsvogels Magazine

Lees ook:  Een paar rollen tape en een flinke dosis inspiratie

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings