Een nieuwe verstilde wereld van verborgen onderwaterbeelden

1011 VIEWS
Een nieuwe verstilde wereld van verborgen onderwaterbeelden

Eerder lieten we u al kennismaken met de onderwaterkunst van James Decaires Taylor. Zijn eerste prachtige beeldenpark aan de kust van Grenada (boven Venezuela, in het Caribisch gebied) werd door National Geographic op de lijst van 25 wereldwonderen geplaatst en leidde tot het instellen van een beschermd natuurgebied door de lokale overheid. Zijn tweede beeldenpark bij Cancun (Mexico) wordt door Forbes (en de vele mensen die het inmiddels bezochten) gezien als één van de meest unieke reisbestemmingen ter wereld. Maar misschien nog belangrijker: met zijn werk wil Decaires Taylor laten zien dat menselijke interventie ook een positieve impact kan hebben in de kwetsbare onderwaterwereld.

Daarom is het extra bijzonder dat onlangs weer een ‘onderwatermuseum’ is geopend met nieuw werk van deze bevlogen kunstenaar. In het Museo Atlantico voor de kust van Lanzarote kunnen duikers een kijkje nemen in de magische wereld van Decaires Taylor, bestaande uit 10 grote installaties en meer dan 300 individuele beelden. Zo is er Rubicon, een groep van 35 beelden van mensen waarvoor inwoners van Lanzarote model stonden, en diverse beelden van wezens die half mens zijn en half cactus, als uitbeelding van de connectie tussen mens en natuur. Maar ook het Vlot van Lampedusa, verwijzend naar de huidige vluchtelingencrisis. En zo is de ‘gezamenlijke verantwoordelijkheid van de wereldwijde community’ opnieuw en in meerdere opzichten een belangrijk thema.

Lees ook:  Terug naar de bron: levensechte boomstammen van krantenpapier

Uiteraard is het museum alleen te bezoeken door de duikers onder ons, maar gelukkig kunnen mensen die liever boven water blijven genieten van de prachtige beelden.

Verstilde wereld van verborgen onderwaterbeelden | Paradijsvogels MagazineVerstilde wereld van verborgen onderwaterbeelden | Paradijsvogels MagazineVerstilde wereld van verborgen onderwaterbeelden | Paradijsvogels MagazineVerstilde wereld van verborgen onderwaterbeelden | Paradijsvogels MagazineVerstilde wereld van verborgen onderwaterbeelden | Paradijsvogels MagazineVerstilde wereld van verborgen onderwaterbeelden | Paradijsvogels MagazineVerstilde wereld van verborgen onderwaterbeelden | Paradijsvogels MagazineVerstilde wereld van verborgen onderwaterbeelden | Paradijsvogels MagazineVerstilde wereld van verborgen onderwaterbeelden | Paradijsvogels Magazine

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Een verstilde wereld van verborgen onderwaterbeelden
Beelden op het snijvlak tussen fantasie en werkelijkheid
Architect ontwerpt een plek van eerbied voor een gigantisch Boeddhabeeld op Japanse begraafplaats
Standbeelden met een ziel