Een nieuwbouwhuis, dé kans om je huis precies zo in te richten als jij dat wil

328 VIEWS
Een nieuwbouwhuis, dé kans om je huis precies zo in te richten als jij dat wil

Hou je van styling en interieurs aanpassen? Dan is een nieuwbouwhuis jouw ultieme droom. Hiermee kun je namelijk alles uitkiezen en bepalen, want het huis wordt gloednieuw opgeleverd. In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen.

Over elk interieuronderdeel mag je meedenken

Sommige dingen staan natuurlijk al wel vast wanneer je een nieuwbouwhuis koopt. Denk daarbij aan de vorm en indeling van het huis. In bepaalde gevallen mag je wel zelf invulling geven aan de gevel, steenkleur en dakpannen, maar dat is afhankelijk van het beeldkwaliteitsplan voor de locatie waar gebouwd wordt.

Dat betekent dus dat je zelf mag weten welke vloer je kiest. Wordt het een opvallende tegelvloer of liever een praktische vloer van hardhout? Met je nieuwbouwhuis kun je alle kanten op. Ook als het gaat om de meubelen die je op de vloer neerzet.

Welke inrichting kies jij?

Wil je graag een grote, gezellige keuken met kookeiland of kies je liever voor de woonkamer als centrale plek in het huis? Dat zijn typische vragen die je moet beantwoorden als je een huis helemaal vanaf nul moet inrichten. Dan wil je dus eerst weten waar je de meeste tijd gaat doorbrengen en vervolgens besteed je daar extra veel aandacht aan.

Lees ook:  Bijzondere overnachtingen in Zeeland

Qua interieurstijlen valt er meer dan genoeg te kiezen. Je kunt het heel minimalistisch houden, met lichte tinten en weinig meubels, maar ook heel flamboyant, met allerlei kleuren en verschillende meubelsoorten door elkaar. Alles kan en mag, als het maar past bij jouw persoonlijke smaak. Dat blijft altijd het uitgangspunt voor je interieur.

Maar eerst de basis: je nieuwe huis kopen

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen? Dat is de eerste vraag die veel mensen zichzelf stellen wanneer ze van plan zijn om te gaan verhuizen naar een andere koopwoning. In het geval van jouw nieuwbouwhuis is het ook belangrijk om te weten welk bedrag je kunt lenen en wat er mogelijk is als je op zoek gaat naar de ideale nieuwbouwwijk en -woning voor jouw situatie.

Voordat je bezig kunt gaan met het inrichten van je woning, moet je immers eerst die woning nog vinden. Daar kun je online natuurlijk al heel wat onderzoek voor doen. Bijvoorbeeld door te kijken welke nieuwbouwplannen er zijn in de omgeving waar je wilt wonen. Met je hypotheekofferte op zak kun je een bod doen en na acceptatie is het eindelijk tijd om je op de inrichting te storten!

Inspiratie: www.maaklr.nl

MEER INSPIRATIE

Ontdek het Romeins verleden van Zuid-Limburg
Dit zijn de mooiste plekken van IJsland
Bezinnen in Zuid-Limburg: ervaar een digital-detox
Ontdek de betoverende sterrenhemel van Alqueva