Een nieuw seizoen, een nieuwe sfeer met deze trends

87 VIEWS
Een nieuw seizoen, een nieuwe sfeer met deze trends

Elke seizoen opnieuw naar je huis kijken en denken: ‘Ha, tijd voor iets nieuws!’. Het overkomt velen van ons. Soms tot grote hilariteit van gezinsleden. Ben je ook iemand die graag met meubels schuift of zo nu en dan nieuwe meubelstukken koopt? Een leuke site om inspiratie op te doen is die van Pronto Wonen, weer eens wat anders dan Ikea ;). Het is verfrissend om met de huidige woontrends je huis net even anders in te richten om zo een nieuwe sfeer te creëren.

Een duurzaam interieur
Denk er aan om eerst goed op te ruimen voordat je gaat shoppen voor nieuwe meubels of accesoires (lees hier onze 8 tips over ontspullen). Ga niet zomaar lukraak dingen kopen, maar denk eerst na over wat belangrijk is in jouw interieur. Bijvoorbeeld een grote tafel waar je met je hele familie kan zitten of die lekkere relaxbank waar jullie elke avond nog een boekje lezen vlak voordat je gaat slapen. Het zijn niet zomaar aankopen: duurzaam is ook dat je meubels van kwaliteit koopt, zodat je met de juiste basisstukken steeds weer kunt wisselen met accessoires.

Natuurlijke materialen en heel veel groen
Wat al langer trend is, maar waarvan velen blijven houden is de Scandinavische sfeer. De natuurlijke materialen vervelen nooit. Een mooie basiscombi met heel veel verschillende soorten hout en lichte kleuren zoals wit, grijs en lichtroze. Het maakt een huis licht en brengt veel sfeer, zelfs als het buiten donker weer is. Wat mooi afsteekt bij alle lichte kleuren is de botanische trend in je woonkamer: veel planten, rotan en hout. Natuurlijke materialen en rustige kleuren zijn een goede basis voor andere sfeermakers zoals gezellige wanddecoratie.

Lees ook:  Breng jouw woonkamerverlichting op orde met deze tips

Fluweel en velours
De velvet trend is al niet meer weg te denken uit de woontrends èn uit het interieur van velen. De combinatie van stoffen, texturen en lagen zijn te vinden in kussens, tapijten en gordijnen en geven een huiselijke en warme sfeer. Het fluweel en velours zijn gemakkelijk te combineren, ook met andere woonstijlen. Alle kleuren-combi’s zijn mogelijk: donkergroen met okergeel? Gaaf! Donkerpaars met lichtroze? Doen! Verschillende zachte en hardere kleuren samen geven een zachte en ontspannen gevoel in je huis.

Vintage en retro
Wat in de jaren ’60 en ’70 in de woonkamer stond, daar zouden velen vandaag de dag heel graag hun huis mee willen inrichten. De foto’s van het interieur van vroeger zouden niet misstaan in de woonbladen van nu. Een trend van toen, maar ook heel erg van nu: geel, bruin en oranje en ronde vormen in ons interieur. Bovendien kun je ook volledig meegaan in de groen trend: cactussen en vetplanten, back again en heel welkom! Met de retro-stijl kan het niet gek genoeg qua kleuren.

MEER INSPIRATIE

Zo word je altijd uitgerust wakker in je slaapkamer
7 simpele Feng Shui tips voor een woonkamer waar je écht blij van wordt
Zo combineer je eindeloos met verschillende vloerkleden
Zo vind je de mooiste gordijnen voor jouw huis