Een nieuw seizoen, een nieuwe sfeer met deze trends

26 augustus 2019
145

Elke seizoen opnieuw naar je huis kijken en denken: ‘Ha, tijd voor iets nieuws!’. Het overkomt velen van ons. Soms tot grote hilariteit van gezinsleden. Ben je ook iemand die graag met meubels schuift of zo nu en dan nieuwe meubelstukken koopt? Een leuke site om inspiratie op te doen is die van Pronto Wonen, weer eens wat anders dan Ikea ;). Het is verfrissend om met de huidige woontrends je huis net even anders in te richten om zo een nieuwe sfeer te creëren.

Een duurzaam interieur
Denk er aan om eerst goed op te ruimen voordat je gaat shoppen voor nieuwe meubels of accesoires (lees hier onze 8 tips over ontspullen). Ga niet zomaar lukraak dingen kopen, maar denk eerst na over wat belangrijk is in jouw interieur. Bijvoorbeeld een grote tafel waar je met je hele familie kan zitten of die lekkere relaxbank waar jullie elke avond nog een boekje lezen vlak voordat je gaat slapen. Het zijn niet zomaar aankopen: duurzaam is ook dat je meubels van kwaliteit koopt, zodat je met de juiste basisstukken steeds weer kunt wisselen met accessoires.

Natuurlijke materialen en heel veel groen
Wat al langer trend is, maar waarvan velen blijven houden is de Scandinavische sfeer. De natuurlijke materialen vervelen nooit. Een mooie basiscombi met heel veel verschillende soorten hout en lichte kleuren zoals wit, grijs en lichtroze. Het maakt een huis licht en brengt veel sfeer, zelfs als het buiten donker weer is. Wat mooi afsteekt bij alle lichte kleuren is de botanische trend in je woonkamer: veel planten, rotan en hout. Natuurlijke materialen en rustige kleuren zijn een goede basis voor andere sfeermakers zoals gezellige wanddecoratie.

Lees ook:  Spectaculair: zonlicht door de boomtoppen in je eigen huis

Fluweel en velours
De velvet trend is al niet meer weg te denken uit de woontrends èn uit het interieur van velen. De combinatie van stoffen, texturen en lagen zijn te vinden in kussens, tapijten en gordijnen en geven een huiselijke en warme sfeer. Het fluweel en velours zijn gemakkelijk te combineren, ook met andere woonstijlen. Alle kleuren-combi’s zijn mogelijk: donkergroen met okergeel? Gaaf! Donkerpaars met lichtroze? Doen! Verschillende zachte en hardere kleuren samen geven een zachte en ontspannen gevoel in je huis.

Vintage en retro
Wat in de jaren '60 en '70 in de woonkamer stond, daar zouden velen vandaag de dag heel graag hun huis mee willen inrichten. De foto’s van het interieur van vroeger zouden niet misstaan in de woonbladen van nu. Een trend van toen, maar ook heel erg van nu: geel, bruin en oranje en ronde vormen in ons interieur. Bovendien kun je ook volledig meegaan in de groen trend: cactussen en vetplanten, back again en heel welkom! Met de retro-stijl kan het niet gek genoeg qua kleuren.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings