Een moderne badkamer inrichten; 5 tips ter inspiratie

27 augustus 2020
118
tiny house bouwen

Ben je jouw huidige badkamer eigenlijk volledig zat? Wil je jouw badkamer een volledige make-over geven en ben je daarvoor op zoek naar leuke inspiratie? Wij hebben de vijf leukste tips voor jou verzameld met betrekking tot het inrichten van een moderne badkamer. Een badkamer waarin je niet alleen van het nodige gemak geniet, maar tegelijkertijd ook nog van veel pracht en praal.

Tip 1: kies voor een losstaand bad

Vind je het ook zo heerlijk om na een lange dag werken even in een warm bad te liggen? Dan heb je ongetwijfeld al gezien dat je de keus uit veel verschillende soorten ligbaden hebt. Met het oog op een moderne badkamer is het absoluut aan te raden om te kiezen voor een losstaand bad.

Onder meer een rond bad is daarbij bijzonder populair. Dit ronde, losstaande bad zet je in het midden van de badkamer, waardoor jouw badkamer direct een andere dimensie krijgt.

Tip 2: donker gekleurde accessoires

De industriële woonstijl is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de meest populaire woonstijlen. Deze woonstijl kenmerkt zich onder meer door donkere kleuren; deze donkere kleuren misstaan absoluut niet in een moderne badkamer.

Kies bijvoorbeeld voor een donkergekleurde kraan, een donkergekleurde wastafel en/of een donkergekleurde radiator. Ook in de douche kan je donker gekleurde accessoires toevoegen. Bij deze donkergekleurde accessoires kan je vervolgens kiezen voor lichtere muren, waardoor je een mooi contrast weet te creëren. Een contrastrijke kleurstelling is absoluut van toegevoegde waarde voor een moderne badkamer!

Tip 3: een staand toilet

Bij tip 1 heb je reeds kunnen lezen dat je met een losstaand bad een andere dimensie aan een badkamer kunt geven. Dat is óók het geval als je voor een staand toilet kiest. Een staand toilet ziet er namelijk een stuk moderner en ‘hipper’ uit dan een regulier, hangend toilet.

Lees ook:  Kunstenares maakt minilandschappen van mos met vilt en garen

Een staand toilet is qua functie en gemak sowieso een toevoeging voor elke badkamer. Als je specifiek een moderne badkamer wenst te hebben, komt een staand toilet ook nog prima van pas. Dat is bijvoorbeeld het geval als je voor een donker gekleurd staand toilet kiest; daarmee komen we weer uit bij tip 2 uit dit artikel!

Tip 4: kies voor strakke lijnen en materialen

Een moderne badkamer kenmerkt zich absoluut door een strakke vormgeving. Deze strakke vormgeving verkrijg je door voor de juiste lijnen, materialen, patronen en kleuren in de badkamer te kiezen. Op dat vlak kunnen wij je onder meer aanraden om voor strakke en luxueuze materialen te kiezen. Je hoeft niet per sé voor marmer in de badkamer te kiezen, maar een materiaal met een marmer look is absoluut wel interessant (en betaalbaar).

Daarnaast is het advies ook om voor strakke lijnen te kiezen. Met de strakke lijnen weet je nog meer eenvoud, klasse en sfeer aan de moderne badkamer mee te geven.

Tip 5: plaats planten in badkamer

Veel eigenaren van een moderne badkamer kiezen ook voor het plaatsen van planten in de badkamer. Dat is iets wat wij absoluut aan kunnen raden, aangezien je de badkamer hiermee ook een andere dimensie weet te geven. Door de planten weet je het leefklimaat in de badkamer te verbeteren én geniet je dus nog meer van jouw prachtige, moderne badkamer.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De bonsaiboom-verzorggids: alles wat je moet weten over het snoeien & verzorgen van de bonsai

De zuiverende werking van de zoutlamp en betekenis hiervan

Het sterrenbeeld Tweeling: eigenschappen en karakter

Wat is een mala ketting, en waar gebruik je hem voor?

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings