Een modellenbureau dat ontstond uit een passie voor de stijl van oudere mensen

19 februari 2018
254

De modellenwereld en jong zijn gaan hand in hand. Er is - gelukkig! - wel een kentering waar te nemen in het domein van de eeuwige jeugd. Ook met grijs haar, rimpels en meer dan 25 jaren op de teller kun je een verschil maken in de wereld van mode, schoonheid en inspiratie.

Veel oudere modellen bewijzen dat ook zij stylistische outfits heel goed over het daglicht kunnen brengen en geven de twintig jarigen onder ons af en toe het nakijken. Steeds meer modellenbureaus richten zich op mensen die geen 18 meer zijn, zowel in Nederland (zoals bijvoorbeeld The Seniors (vooral casting) en Frisse Koppen) als in het buitenland. Er is één bureau dat er echt uitspringt en dat zich heeft gespecialiseerd in het werken met enkel en alleen de oudere generaties: Oldushka in Rusland.

Bij toeval ontstaan

De initiatiefnemer van Oldushka, fotograaf Igor Gavar, heeft de afgelopen jaren een kleine groep interessante en inspirerende mannen en vrouwen van 45 tot in de 80 jaar om zich heen verzameld. Het was in eerste instantie helemaal niet de intentie van Igor om een eigen bedrijf te starten. Oldushka ontstond eigenlijk door de passie van Igor om de straatstijl van gepensioneerde mensen te fotograferen.

“I met some very interesting faces and I wanted to do a separate project with them. A modeling agency became that sort of project.”

Igor maakt zich sterk om de vooroordelen over wie en wat mooi is of er goed uit ziet uit te bannen. De modellen die Igor gebruikt zijn een inspirerend voorbeeld van de mogelijkheid om er prachtig uit te zien op welke leeftijd dan ook. Hoera!

Dat grijs haar echt prachtig kan zijn laten ook deze zeven dames zien. 

Lees ook:  Het Uilendagboek | Sterre's eerste vliegles

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Met fietsvakantie op latere leeftijd, tips en advies

De paradijsvogelplant: zo verzorg je hem

Met jouw fiets op vakantie: tips voor een veilige fietsvakantie

Kun je je yogamat ook als sportmat gebruiken?

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings