Een modellenbureau dat ontstond uit een passie voor de stijl van oudere mensen

3000 VIEWS
Een modellenbureau dat ontstond uit een passie voor de stijl van oudere mensen

De modellenwereld en jong zijn gaan hand in hand. Er is – gelukkig! – wel een kentering waar te nemen in het domein van de eeuwige jeugd. Ook met grijs haar, rimpels en meer dan 25 jaren op de teller kun je een verschil maken in de wereld van mode, schoonheid en inspiratie.

Veel oudere modellen bewijzen dat ook zij stylistische outfits heel goed over het daglicht kunnen brengen en geven de twintig jarigen onder ons af en toe het nakijken. Steeds meer modellenbureaus richten zich op mensen die geen 18 meer zijn, zowel in Nederland (zoals bijvoorbeeld The Seniors (vooral casting) en Frisse Koppen) als in het buitenland. Er is één bureau dat er echt uitspringt en dat zich heeft gespecialiseerd in het werken met enkel en alleen de oudere generaties: Oldushka in Rusland.

Bij toeval ontstaan

De initiatiefnemer van Oldushka, fotograaf Igor Gavar, heeft de afgelopen jaren een kleine groep interessante en inspirerende mannen en vrouwen van 45 tot in de 80 jaar om zich heen verzameld. Het was in eerste instantie helemaal niet de intentie van Igor om een eigen bedrijf te starten. Oldushka ontstond eigenlijk door de passie van Igor om de straatstijl van gepensioneerde mensen te fotograferen.

“I met some very interesting faces and I wanted to do a separate project with them. A modeling agency became that sort of project.”

Igor maakt zich sterk om de vooroordelen over wie en wat mooi is of er goed uit ziet uit te bannen. De modellen die Igor gebruikt zijn een inspirerend voorbeeld van de mogelijkheid om er prachtig uit te zien op welke leeftijd dan ook. Hoera!

Dat grijs haar echt prachtig kan zijn laten ook deze zeven dames zien. 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

Lees ook:  Astrologe Greet Dol (65): 'mijn man was jarenlang óók mijn Personal Stylist'

MEER INSPIRATIE

Straatfotografie van stralende oudere mannen en vrouwen in Chinatown
Mijn eerste keer… een maand lang niets kopen
Dit echtpaar stemt al 37 jaar hun outfits naadloos op elkaar af
Opgeruimd staat netjes: 8 kleine tips om te ontspullen