Eén met de natuur: slapen in een boomhut midden in het bos

3628 VIEWS
Eén met de natuur: slapen in een boomhut midden in het bos

Hoog in de boomtoppen van Robins Nest kunnen natuurliefhebbers hun kinderdromen waarmaken en het bos vanuit een ander perspectief beleven. Genesteld in een schilderachtig bos in Duitsland ligt deze rustieke boomhut waar je slaapt tussen de bomen en geniet van een ononderbroken uitzicht op de natuur.

Één met de natuur

Robins Nest is ontworpen door Peter Becker, een voormalig barmanager die het stadse leven van Berlijn inruilde voor de natuur en het bos. Hij ziet de bomen, sterk geworteld in de grond en uitreikend naar de lucht als de verbinding tussen de kosmos en de aarde. Deze symboliek dient als uitgangspunt voor zijn plek waar hij mensen weer wil verbinden met de natuur.

Artikel gaat verder onder de afbeelding

Boomhut

De schoonheid van eenvoud en stilte

In Robins Nest komen vooral natuurminnaars die de eenvoud en stilte kunnen waarderen. Op het terrein staan inmiddels zeven accomodaties waarvan drie op hoogte. Elke boomhut is anders, maar ze zijn allemaal volledig met hout ingericht en hebben verlichting en een kachel.

De slaapverblijven zijn te bereiken via trappen en hangbruggen. Om het gevoel van één zijn met de natuur nog verder te versterken heeft Peter besloten geen Wifi te installeren. Mensen die hier komen kunnen op deze manier, volledig afgesloten van de buitenwereld, een bijzondere eenheidservaring met de natuur beleven. Lekker rustig dus.

Lees ook:  Terug naar de natuur: logeren in een authentieke gîte in Zuid-Frankrijk

Onze favoriet: Het kogelvormige vogelnest

Boomhut

Kogelvormig vogelsnest - 1

Boomhut

Boomhut

Slapen in een boomhut tot 4 personenBoomhut

Boomhut

Boomhut

Boomhut

Boomhut

Boomhut

Boomhut

Boomhut

Boomhut

Boomhut

Met een grote groep in een boomhuis op palen (tot 8 personen)

Boomhut

Boomhut

Boomhut

Voor de natuurminnaar die nog een stapje verder wil gaan: de hangende boomtent

Boomhut

Boomhut 

Tot eind maart slaan ze bij Robins Nest flink aan het verbouwen om deze natuurervaring nog fijner te maken. Zo komt er bijvoorbeeld een doucheruimte op het terrein zelf (in plaats van op 150 meter lopen). Ons advies: reserveren vanaf voorjaar 2018 om te genieten van stilte, natuur en een douche op loopafstand!

Hou de website in de gaten voor de ontwikkelingen op het terrein (de website is in het Duits).

In de tussentijd vind je in dit artikel meer boomhut inspiratie en nog een paar andere plekken (ook in Nederland) waar je in een boomhut kunt slapen.

MEER INSPIRATIE

De leukste airbnb’s op Texel
De leukste Airbnb’s van Amsterdam
Romantisch overnachten in deze bijzondere cabins in de Ardennen
Overnacht in dit openluchthotel in Zwitserland