Eén met de natuur: op dit Zweedse eiland staat een glazen huisje met alleen een bed

1870 VIEWS
Eén met de natuur: op dit Zweedse eiland staat een glazen huisje met alleen een bed

In West-Zweden vind je in het meer van Ånimmen het eiland Henriksholm. Op dit eiland (privé eigendom van de familie Berger) kun je voor 72 uur een glazen cabine huren om te overnachten. Het is 5m2 en het enige wat er staat is een tweepersoonsbed. Hier ben je even helemaal één met de natuur.

Architect Jeanna Berger (dochter van de eigenaren van Henriksholm) heeft de glazen cabine ontworpen. Op het eiland zijn vijf cabines te vinden op vijf verschillende locaties. Ze zijn speciaal ontworpen om je stress te reduceren: er zijn geen gordijnen aanwezig en er staat alleen een bed, zodat je de natuur in al haar facetten ervaart en je je er niet voor kunt afsluiten. De huisjes staan ver uit elkaar, want je wil geen ongemakkelijke situaties dat je bij je buurman naar binnen kijkt. Of zij bij jou..

Artikel gaat verder onder de foto’s >

Alle afbeeldingen via: Outdoor Manners

72 hour cabin 3

72 hour cabin 4

72 hour cabin 5

72 hour cabin 6

72 hour cabin 7

72 hour cabin 9

72 hour cabin 10

Huren

Dit glazen huisje is niet goedkoop om te huren.. Huur je de cabine voor jezelf, dan ben je rond de € 700,00 kwijt voor 72 uur.  Wil je liever met z’n tweeën, dan kost het ongeveer € 400,00 p.p. Hiervoor krijg je wel ontbijt, lunch en diner, een zaklamp, slaapak, toiletpapier, solar batterij oplader, oogmasker, een waterfles en een mok.

Lees ook:  Inspiratie voor het naseizoen: het land waar Afrodite werd geboren

Het goedkopere alternatief: gewoon lekker met je slaapzaak in de buitenlucht (ok, al het niet regent..) of in je tent. Daar worden de meeste mensen ook al heel ontspannen van!

Zoek je een bijzondere locatie om te overnachten, maar liever wat dichter bij huis? Dan is Buitenhotel De Vreemde Vogel misschien een leuk idee. Hier geniet je van het authentieke buitenleven en overnachten in een vogelhuisje. 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Kleinschalig vakantiepark Drenthe
In beeld: De Kanaaleilanden, een verrassend stukje Engeland
Sprookjesachtig Sintra, de culturele parel van Portugal
Op deze Europese eilanden waan je je aan de andere kant van de wereld