Eén met de natuur: op dit Zweedse eiland staat een glazen huisje met alleen een bed

23 november 2017
477

In West-Zweden vind je in het meer van Ånimmen het eiland Henriksholm. Op dit eiland (privé eigendom van de familie Berger) kun je voor 72 uur een glazen cabine huren om te overnachten. Het is 5m2 en het enige wat er staat is een tweepersoonsbed. Hier ben je even helemaal één met de natuur.

Architect Jeanna Berger (dochter van de eigenaren van Henriksholm) heeft de glazen cabine ontworpen. Op het eiland zijn vijf cabines te vinden op vijf verschillende locaties. Ze zijn speciaal ontworpen om je stress te reduceren: er zijn geen gordijnen aanwezig en er staat alleen een bed, zodat je de natuur in al haar facetten ervaart en je je er niet voor kunt afsluiten. De huisjes staan ver uit elkaar, want je wil geen ongemakkelijke situaties dat je bij je buurman naar binnen kijkt. Of zij bij jou..

Artikel gaat verder onder de foto's >

Alle afbeeldingen via: Outdoor Manners

72 hour cabin 3

72 hour cabin 4

72 hour cabin 5

72 hour cabin 6

72 hour cabin 7

72 hour cabin 9

72 hour cabin 10

Huren

Dit glazen huisje is niet goedkoop om te huren.. Huur je de cabine voor jezelf, dan ben je rond de € 700,00 kwijt voor 72 uur.  Wil je liever met z'n tweeën, dan kost het ongeveer € 400,00 p.p. Hiervoor krijg je wel ontbijt, lunch en diner, een zaklamp, slaapak, toiletpapier, solar batterij oplader, oogmasker, een waterfles en een mok.

Het goedkopere alternatief: gewoon lekker met je slaapzaak in de buitenlucht (ok, al het niet regent..) of in je tent. Daar worden de meeste mensen ook al heel ontspannen van!

Zoek je een bijzondere locatie om te overnachten, maar liever wat dichter bij huis? Dan is Buitenhotel De Vreemde Vogel misschien een leuk idee. Hier geniet je van het authentieke buitenleven en overnachten in een vogelhuisje. 

Lees ook:  Deze eeuwenoude plek in Barcelona is een oase voor je ziel

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down