Een magische bloemenzee

1441 VIEWS
Een magische bloemenzee

Het moet een magische ervaring zijn. Een ruimte gevuld met prachtige bloemen en planten, die langzaam wijken wanneer een bezoeker dichterbij komt. Alsof je door een tijdloze bubbel loopt, één met je omgeving.

De installatie ‘Floating Flower Garden’ is een uniek interactief kunstwerk, gemaakt TeamLab, een Japans kunstcollectief. Het is te bezichtigen in Tokyo, maar natuurlijk ook in onderstaande foto’s en film.

Floating flower garden: een magische zee van bloemen Floating flower garden 4 Floating flower garden 5 Floating flower garden 9

 

Meer bloemkunst zien? Rebecca Louise Law maakt 3D installaties van honderden bloemen die langzaam vanaf het plafond naar beneden lijken te tuimelen, en kunstenares Sara Illenberger rangschikt bloemen zo dat ze lijken op een fantastisch vuurwerkspektakel.

Lees ook:  Deze kunstwerken vullen de ruimte met bijzondere geometrische patronen

MEER INSPIRATIE

De designlampen die ecosystemen bevatten
Mooie vlinders, prachtige bloemen
Vuurwerk van bloemen
Papieren bloemen met architectonische precisie

2 thoughts on “Een magische bloemenzee

  1. Geweldigd om dit te zien zou graag meer van deze mooie foto s ontvangen.

  2. Beste Joke, bedankt voor je reactie! Op de website van TeamLab staan nog een aantal extra foto’s van deze installatie, plus als je wilt kan ik je inschrijven voor onze inspiratiemail? Daarin brengen we regelmatig mooie kunstwerken en foto’s onder de aandacht! Hartelijke groeten namens de redactie van Paradijsvogels Magazine


Comments are closed.