Een luxe bruiloft organiseren? Zo pak je het aan!

18 juli 2022
27
unieke trouwlocaties

Ben je verloofd en hebben jij en je partner besloten dat jullie graag luxe willen trouwen? Dan zijn er ontelbaar veel mogelijkheden. Echter kan er nog wel een hoop komen kijken bij de organisatie van een luxe bruiloft. Heb je nog geen idee hoe je dit het beste kunt aanpakken? Wij helpen je graag op weg en delen wat handige tips hieronder!

Denk na over het aantal gasten

Een van de eerste dingen die je moet doen als je een bruiloft gaat organiseren, is nadenken over het aantal gasten. Met een luxe bruiloft kun je qua gasten alle kanten op. Je kunt ervoor kiezen om klein en intiem te trouwen, maar ook heel exclusief en uitbundig trouwen is een mogelijkheid. Bespreek dit met je partner om te kunnen bepalen wie je wel en wie je niet uitnodigt.

De droomlocatie kiezen

Zodra je weet wie je uitnodigt voor de grote dag, is het tijd om op zoek te gaan naar detrouwlocatie. Dit is een belangrijk onderdeel van de bruiloft, dus het is belangrijk om dit goed te regelen. Als je inspiratie nodig hebt voor een droomlocatie, is het een aanrader om deze unieke trouwlocaties te bekijken. Om de ideale trouwlocatie te kiezen is het goed om de wensen en eisen van jezelf en je partner op een rijtje te zetten. Hoe groot willen jullie dat de trouwlocatie is? Willen jullie gebruik kunnen maken van meerdere ruimtes? Willen jullie binnen of buiten trouwen? Het zijn allemaal dingen om over na te denken.

Lees ook:  Zo maak je zelf verborgen tekeningen op snee in je boeken

Het is daarom belangrijk om voldoende inspiratie te verzamelen. Dit kun je online doen, maar ook het langsgaan bij locaties die je mooi vindt is een aanrader. Stel ook altijd vragen als je een leuke trouwlocatie op het oog hebt, zodat je een compleet beeld kunt krijgen en kunt beslissen of het wel of niet iets voor jullie is. Denk hierbij aan vragen over de ruimtes, maar ook over bijvoorbeeld de bereikbaarheid, decoratie en catering. 

Exclusieve decoratie

Als je graag luxe wilt trouwen, speelt de decoratie een grote rol in hoe het er straks allemaal komt uit te zien. Exclusieve decoratie is daarom een aanrader bij een luxe bruiloft. Je kunt hierbij aan van alles denken en kunt het zo gek maken als jij en je partner zelf willen. Bij leuke decoratie zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan bloemen, slingers, ballonnen, lampionnen, lantaarns, lichtslingers en ga zo maar door. Mocht je een thema gekozen hebben voor de bruiloft, dan is het natuurlijk mooi om hier de decoratie bij te laten aansluiten.


Schakel een weddingplanner in

Vinden jij en je partner het lastig om de hele bruiloft zelf te organiseren? Of hebben jullie hier maar weinig tijd voor? Dan kan het een goede tip zijn om een weddingplanner in te schakelen voor jullie luxe bruiloft. Een weddingplanner kan jou en je partner erbij helpen om de bruiloft van A tot Z goed te regelen. Dit kan jullie een hoop tijd en stress besparen. Een ervaren weddingplanner weet als geen ander hoe een luxe bruiloft georganiseerd moet worden en weet wellicht ook een aantal toffe trouwleveranciers.

Lees ook:  Mathilde | Trouwen in de tijd van Fellini

Nadenken over het aantal gasten, een droomtrouwlocatie zoeken via bijvoorbeeld Weddingspaces, exclusieve decoratie aanschaffen en/of het inschakelen van een weddingplanner: het zijn dingen om aan te denken als je graag luxe wilt trouwen. Houd er rekening mee dat een luxe bruiloft niet zomaar geregeld is en dat het organiseren hiervan best een hoop tijd kan kosten.

Over de auteur

WebWings

Recente berichten

Tips voor een duurzaam leven

Tips voor een betere nachtrust

De voordelen van 3 essentiële oliën

Een gezond lichaam krijgen en behouden doe je zo!

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings