Een lounge plek creëren in de tuin

11 juli 2022
253
loungemeubels

De tuin (of het balkon) is een plek waar we kunnen genieten van de late zon na een lange werkdag en even ongestoord helemaal tot rust kunnen komen in de buitenlucht. Een goede manier om te ontspannen in de tuin, is door een lounge plek te creëren. Een loungeplek is een duidelijke zithoek in de tuin waar comfortabele meubels staan. Het is dé plek waar je in de zomer kunt ontspannen. Als je graag een lounge plek in de tuin zou willen hebben dan is deze blog interessant voor jou! We gaan je namelijk op weg helpen met een lounge plek in de tuin te creëren.

Kies een locatie voor je lounge plek

Allereerst zul je een locatie voor je lounge plek moeten bepalen. Je kunt hierbij gebruik maken van bestaande structuren om te bepalen waar je jouw lounge plek gaat plaatsen. Een loungeplek is een duidelijke zithoek en een van de gemakkelijkste en goedkoopste manieren om een duidelijke zithoek te maken, is door bestaande structuren te gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld het huis zijn of de garage. Je kunt ook kiezen om grenzen te creëren met plantenbakken om gelijk extra kleur en leven in de tuin te krijgen, hekjes of een pergola.

loungemeubels

Kies een ondergrond

Als je eenmaal besloten hebt waar de lounge plek komt kun je een vloer kiezen. Als het gaat om vloeren voor een lounge plek dan zijn er veel opties zoals, hout, tegels, bakstenen, grind, beton etc. De mooiste en natuurlijkste optie is natuurlijk hout. Hier is echter wel een budget voor nodig. Bepaal de vloer afhankelijk van het budget wat je wilt uitgeven hieraan. Zorg dat het een mooi waterpas gebied wordt.

Lees ook:  Kamperen bij de boer: buiten slapen, maar wel in een goed bed
loungemeubels

Denk aan schaduw en privacy

Als de plek in de volle zon is of de buren kunnen in de tuin kijken, is het verstandig om iets aan te schaffen dat schaduw en privacy creëert. Dit kan een pergola zijn, deze kun je laten begroeien met rozen of wijn planten of afdekken met een rieten mat. Je kunt ook schaduwdoeken ophangen of een mooie parasol aanschaffen. Zo ben je beschermd tegen de felle zon en kunnen de buren niet je lounge plek in kijken. Naast bescherming van boven af kun je ook een aantal plantenbakken om de lounge plek heen zetten (op de zonnige kant) met mooie bloemen, zo krijg je ook schaduw van de voorkant en meer privacy.

Loungemeubels

Bij een loungeplek horen ook loungemeubels. Aangezien een lounge plek een plek moet zijn waar je helemaal tot rust kunt komen, is het vooral belangrijk dat de loungemeubels comfortabel zijn. Naast comfort wil je natuurlijk ook dat het betaalbaar is en mooi uitziet in de tuin.

loungemeubels

Kleed je lounge plek aan

Om de finishing touch te geven aan je nieuwe lounge plek kun je kiezen om deze te decoreren. Je kunt hier mooie tuinlantaarns plaatsen of andere led verlichting, zo kun je ook in het donker genieten van de lounge plek. Een ander leuk idee is om een tuinkachel neer te zetten, zo kun je lekker warm zitten in de tuin.

Lees ook Hoe maak jij de mooiste tuinbar?

loungemeubels

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings